Reklama

Reklama

Netvor bez tváře

(neoficiální název)
  • Velká Británie Fiend Without a Face (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

V kanadském městečku je k nelibosti místních obyvatel postavena vojenská letecká základna se satelitním a protiraketovým systémem, jehož součástí je i atomový reaktor. Po nedlouhé době v městě začne docházet k záhadným úmrtím. Oběti mají společné jedno: dvě dírky v krku a v lebce žádný mozek. Policie spolu s majorem Jeffem Cummingsem (Marshall Thompson) z letecké základny se snaží najít a zničit neviditelného "upíra". (p6qwre)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Dobrá prdel kde monstra jsou mozky s kukadlama jako mají šneci. Je to děsná kravina ale neuvěřitelně zábavná. Stop-motion je pěkné a ty mozky jsou strašný svině, závěrečná 20 minutovka je neuvěřitelně zábavná a likvidace mozků a jejich pozdější rozpuštění je hodně dobrý. Celkově film baví, rozhoduji se mezi 3 až 4*. Ale díky tomu že jsem moc nečekal dávám 4*. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Ukázku z tohohle obskurního kultu jsem někde viděl už kdysi dávno, a ihned jsem měl jasno, že tohle prostě musím vidět. No a nedávno jsem zhlídl video od Angry Video Game Nerda se slibným názvem "What's the Goriest Movie You’ve Ever Seen?", které obsahovalo pasáž o historii úplně prvních gore scén v kinematografii, a kde byl Fiend Without Face zmiňovanej. Tak jsem naznal, že už není proč otálet. Jako, je to padesátková béčková klasika- spousta mluvení, pseudovědeckýho blábolení, mužných hrdinů, krásných a emancipovaných žen, hrdinné armády a hlavně závěrečného zúčtování s beztvářným šmejdem, kde se skrývá veškerá pamětihodná zábava. ()

Reklama

p6qwre 

všechny recenze uživatele

Velmi podařené sci-fi s velmi originálními monstry. Upíři v podobě neviditelných létajících mozků, vysávají lidem z hlavy - mozek. Nejedná se ale o žádné béčko. První 3/4 filmu jsou vcelku napínavé a závěrečná bitva s "mozky" je na svou dobu opravdu slušně udělaná.....Pozn: myslím, že není vůbec náhoda, že podobné mozky útočí na Zemi i o 40 let později v jedné z epizod Futuramy... ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Trochu tomu kazím hodnotenie, ale bohužiaľ aj pri nevražednej dĺžke 74 minút to bola značná nuda kde stačí po prebiehajúcom deji iba sem-tam hodiť očkom a človek je stále perfektne v obraze. V okolí vojenskej základne kde testujú nejaký atómový radar niečo zabíja ľudí. Vraždy na 50-te roky celkom neprekvapivo vyzerajú tak že obeť sa chytí za krk, zajačí a hodí ozembucha, čo k dokonalosti privádza fakt že vražedné stvory sú naozaj neviditeľné. Úsmevné bolo ako pri obhliadke mŕtvoly s vysatým mozgom ten vojak automaticky a úplne vážne konštatuje že tu úraduje nejaký mentálny upír. Jednu zaujímavú a dobre spracovanú scénu sa však predsa dá vypichnúť a to keď vyschnutý páprdo úžasnuto sleduje ako sa mu nejaký prízrak plazí po koberci, rozhadzuje veci a potom po ňom skočí a on sa zrýpe zo schodov. Väčšinou sa však len nekonečne rozpliznuto drísta a drísta a drísta až to konečne presekne posledných 15 minút keď senilný vedátor odhalí svoje experimenty so zhmotňovaním myšlienok a následne sú hrdinovia napadnutý už zviditeľnými príšerkami v podobe stop-motion animovaných mozgov s tykadlami. A to je úžasný poctivý bizár s gore príchuťou, lebo oproti vraždám ľudí je brutálne masakrovanie upírích mozgov povolené a tak do nich môžu strieľať i ťať sekerami a detailne zobraziť vytekajúci obsah. Byť celý film takto zábavný, bola by to ukrutná béčková klasika, ostalo však len pri hodinovej nude s rozšupnutým finále. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Další ze starších Sci-Fi hororů kterej by u dnešního běžnýho diváka sklidil nejspíš výsměch a vyfasoval odpad nebo 1hvězdu. Já však mám pro tyhle starší kousky určitou slabost a dokážu ocenit i nápady a zpracování(v té době nebyly takový možnosti jako dnes) tvůrců. Zde máme mentální upíry kteří dělají z lidí bezmozky. A to doslova. A aby toho nebylo málo tak tihle mentální upíři vypadají sami jako mozky s ocáskem a tykadly. Takže je libo mozeček? Musíte si ale počkat až na závěr(cca posledních 15minut kde si jich užijete do sytosti). Minuty předtím jsou spíš hodně ukecaný a moc akce nenabídnou. 3hvězdy. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama