Reklama

Reklama

VOD (1)

Tři marseilleští policajti už mají po krk chytání malých rybek a hodlají rozprášit rozsáhlou drogovou síť. Klíčová informátorka si ale za svoje služby řekne trochu moc. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (128)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Přestaň se hrabat v debilních ubikacích. Sto eur za zásah.“ - „Někdo to musí dělat!“ - „Srovnej si to v hlavě. Špičkovej dealer či kapsář, žádnej rozdíl. Jasný? Chtějí, abychom plnili. Spolu s kvalitou.“ - „Kvalitou?“ - „Jo, kvalitou. A vyřizovali pouze stížnosti. S dealery jsou jen potíže…“ Marseille, malebný jih Francie a ideální místo pro život, chtělo by se říct. Ale zároveň i oblast, kde vládnou drogové gangy, které se policii vysmívají a jednotliví pěšáci s odznakem můžou tak akorát sklopit hlavu a chytat malé ryby. Každodenní marný boj proti lidskému odpadu ovšem člověka omrzí a udělat rozhodnutí, které může všem změnit život, je tak lákavé. Jenže nakonec vás ani nemusí dostat v ulicích, ale pěkně od kancelářského stolu…Krimi, které se nebojí pojmenovávat věci tak, jak jsou. Je plné (lidské) špíny, frustrace, slušně akce (samotný zátah je parádně napínavý a o postavy máte skutečně strach, protože situace se může kdykoliv nepěkně vyhrotit) a směrem ke konci i deziluze (neb hrdinům je potřeba se patřičně odměnit za jejich službu, že). Solidní 4*. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Není to poprvé, kdy je současná Francie vykreslená jako pomyslný sud s prachem. Tíží ji komplikovaná sociální situace, vysoká kriminalita, množství subkultur a minorit, i nemálo předměstí a čtvrtí, kterým se policajti raději obloukem vyhýbají. Trojice marseilleských poldů ale nehodlá furt přihlížet a nechat na sebe plivat a plánuje rozprášit rozsáhlou drogovou síť. Za klíčovou informaci ale nejprve musejí sehnat slušnou hromadu psychotropních látek… Tvůrci těží z autenticky působící nálady a v několika momentech díky nim solidně graduje napětí. Ovšem zatímco jinde a jindy se otíráme o selhávající autoritu policie, tady je (dalším) hlavním kamenem úrazu fatální podraz právě uprostřed sboru. Výsledek je poměrně civilní a poctivý, trojice policistů je sympatická a celkově to vybízí k zamyšlení se nad kořeny hněvu ve společnosti, která byla, je a bude nepoučitelná. Právě Francie se měla dávno podívat pod koberec. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

V bídné nabídce Netflixu po čase něco koukatelného. Není to zas až taková pecka a v některých jednotlivostech mě to otravovalo, ale má to fajn obsazení (Gilles Lellouche je veký sympaťák a na Adèle Exarchopoulos se jako vždy kouká více než dobře, byť se tam mihne jen v pár scénách) a kvalitní námět ze současnosti, který je zpracovaný velmi slušně. Finální rozuzlení je potom hodně silné. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Začátek rozpačitej, ale pak to nabralo úžasnej švuňk a to strhující tempo už nepolevilo. Ta neexistující pátá hvězda není za ten pozvolnej rozjezd, ale za chybějící informaci o možném motivu šikany těch tří hvězdných policajtů. Závist? Nebo si jejich likvidaci objednal někdo, komu šlápli na kuří oko? Například policajti, kteří byli dobře živi z té zadržené skupiny dealerů? Nebo za tím bylo něco úplně iiného? ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Není nad to, pustit si takové téma ve 22 h večer, když chce jít potom člověk v klidu spát - to jsem to zase vymyslel ! Srdce mi začalo bušit asi v polovině filmu a přestalo až když se objevily závěrečné titulky, neskutečně napínavý a reálný film z prostředí francouzského drogového ghetto-předměstí, kde nevládne zákon, nýbrž drogoví dealeři. Francouzi mají prostě dar, že umějí točit policajtské filmy o korupci a drogách bez pozlátka a vůbec to filmovému diváku nepřijde jako točený film. Tak je autentický i tenhle nový kus, vřele doporučuji všem fanouškům i nefanouškům...................moje hodnocení = 8 z 10. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Skladbou, která tak nadchla mladistvého delikventa v policejním autě, je song „La Bandite“ od rappera s uměleckým jménem JuL. (ČSFD)
  • Na záběrech, které představují ghetto, v němž se odehrává klíčová akce, je vidět sídliště Aigues Douces v přímořské obci Port-de-Bouc, asi 50 kilometrů západně od Marseille. Skutečným ghettem však není. (ČSFD)
  • Natáčení začalo 5. srpna 2019 a trvalo 10 týdnů. Natáčelo se v Marseille a okolí. (bianci)

Reklama

Reklama