Reklama

Reklama

Červená tečka

  • Švédsko Red Dot
všechny plakáty
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Vydali se do hor, aby ve svém manželství opět rozdmýchali vášeň. Místo toho v nemilosrdné divočině prchají před neznámým střelcem, aby si zachránili holý život. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (99)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Red Dot" je pre mňa ako survival thriller uspokojivý. Možno je pravda, že ten laser sa dal využiť lepšie a možno by bolo lepšie, keby nebol film trošku moc čitateľný. Hoci ma záverečných 20 minút celkom prekvapilo a záver filmu má skutočne svoju poetickú chvíľku, tak nám najprv podstrkuje riešenie, ktoré však z jedného prostého dôvodu bude nesprávne. Nebudem to vysvetľovať, aby som náhodou nedával spoilery pre filmy, no pri všetkých týchto thrilleroch platí jedno pravidlo. A ak na neho prídete, tak aj vy budete vedieť tieto filmy jednoznačnejšie čítať. Ako oddychový film na večer mi to plne stačilo. Sú tu dobré a silné scénky, film vie budovať v mnohých momentoch napätie a miestami vie byť aj celkom atmosférický. Jediné čo mi ozaj ale prišlo neprirodzené je scénka v zmrznutom jazere, ktorá v jednom momente pôsobila absolútne nereálne. Ale v rámci filmu je dobrá. A potom je tu záver filmu, ktorý na mňa úprimne zapôsobil. Posledné dialógy medzi Davidom a strelcom sú tak silné, že som skutočne nevedel čo na to povedať. Ako film na večer mi to úplne stačilo. Najmä to bol obrovský posun vpred oproti filmu, ktorý som pozeral predtým. To bez debaty. Hodnotenie: B+ ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Oko za oko, škrábanec za škrábanec. Jenže tady jde nakonec o něco zcela jiného. Lesní survivaly mám rád a po technické stránce není co vytknout. Samozřejmě dvojice mladých manželů se chová hloupě, a tak si zbytečně přidělává jednu patálii za druhou včetně ponoru do ledových vod. - Možnost SPOILERŮ - Mně ovšem vadilo, že u vážně se tvářícího příběhu mi nebyla dána možnost ztotožnit se s kteroukoliv z postav. Prostě všechny bez výjimky záporné! Závěr tak nebyl šokující, ale nechutný, jelikož katarze se nedostavila. Samozřejmě u survivalů je to vždy kdo s koho - jednou vyhrají oběti, jindy zase magoři. Podtrhuji magoři, nikoliv zoufalci. V tomhle případě by si pak nezasloužil přežít nikdo, ani ta tlustá bréca, co se přihnala s puškou. Takže hodnotím jen přírodu a formální stránku. Hloupý film. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Napriek netflixovskej rasovej tlačenke musím povedať, že film od začiatku zaujal a v dobrej thrillerovej rovine sa držal celý čas, aby prišiel zaujímavý výkrut. A tie mám ja veľmi rád. Škoda len, že celé to trocha zhovadil záver, ktorý bol dosť naťahovaný. Poučenie: ak chcete byť silou-mocou multi-kulti, neznamená to, že si musíte hneď nechať pri šoférovaní od černošky vyfajčiť. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Dávam len tri hviezdy, ale zato veľmi silné tri hviezdy. Nedám viac len preto, lebo napriek tomu, že ten koniec tam sedel a očakával som ho, nepáčil sa mi ako rodičovi. Realisticky spracovaný severský triler šmrncnutý drámou. Drsné severské prostredie a zároveň krásna príroda vs. dvojica "s minulosťou"... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem si Červenou tečku pustil ihned po skvělém Arctic, tak nemohu jinak, než jít s hodnocením dolů. Mnohdy nelogické, mnohdy emotivně přehnané. Navíc s názvem, který nedává logiku. Jako když byste film pojmenovali Vepřový řízek jen proto, že hlavní hrdina si v jedné scéně v restauraci objednal vepřový řízek. Tady teda Švédové šlápli vedle. Netflix zřejmě nemá dost a pase i po kvalitě skandinávské kinematografie. Nebo je to o tom, že díky jeho distribuci se k nám dostane něco, co bych si asi jindy normálně nepustil? Bůh ví... ()

Galerie (36)

Zajímavosti (2)

  • Jedná se o první švédský film natočený pro Netflix. (Duoscop)
  • David mal v skľučovadle vŕtačky založený forstnerov vrták. Z vŕtačky ho nemal ako dostať dole a pri manipulácii ju nebolo vidno. Zároveň tento typ vrtáka nemá ostrie, ktoré by zvládlo prerezať tak silné plastové pustá. (Jumar)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno