Reklama

Reklama

Plátno

  • USA Canvas
Krátkometrážní / Animovaný / Rodinný
USA, 2020, 9 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Starý muž, kterému zlomila srdce smrt milované ženy, v sobě nedokáže znovu probudit vášeň pro malování. Nová inspirace na sebe ale nenechá dlouho čekat. (Netflix)

Recenze (9)

Likan7 

všechny recenze uživatele

Kraťas, který chce být dojemný, ale pro svou krátkou délku a absenci mluveného slova jim nemůže být, protože nemá dobrý scénář a animaci, která by vyvolala nějakou emoci. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Snaha o citový tlak na diváka, vyvolaný plánovaným klišé, se zde míjí účinkem, a tak je tenhle krátký rádoby dojemný příběh stárnoucího umělce krásným jen pro ty opravdu nejměkkosrdcatější plačky. Vždyť i ta zakutálená tužka ve mně vyvolala víc otázek a větší zájem, než všechno ostatní. Jak se tam, ksakru!, ta svině mohla takhle zakutálet? Stále na to myslím. 40% ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Plátno je milým a velmi lidským nezávislým animovaným sedmiminutovým kraťasem, který pojednává o síle a smyslu malířského plátna. Právě v soudobém technologickém období je plátno, jakožto prostředník pro uchovávání vzpomínek, často na úkor v mobilních zařízeních dostupnějšího filmu a fotografie, opomíjeno. Síla plátna tkví nejen v jeho hmatatelnější podobě, ale též ve větším úsilí pro jeho vytvoření. Ono vyvolání emoce pak může být jeho autorem daleko niternější a intenzivnější, než jakýmkoli jiným prostředkem. Vedle memoárů je zde plátno a malování vyobrazeno jako nástroj pro propojování světa seniorů a dětí. Animace Netflixu je nicméně ještě v plenkách, a stejně tak práce s informacemi ve vztahu ke koncovému divákovi. Kvality krátkometrážních titulů Pixaru bohužel nedosahuje. Dvě hvězdy. 😕 (13.09.2021) ()

Simon.Dobes 

všechny recenze uživatele

Ja mám veľmi rád animované krátke filmy s hlbokou alebo dojímavou myšlienkou. Na tento som náhodne narazil na Netflixe. Je to milé a animácia tiež ušla, ale mám pocit, že tomu niečo chýba. Zhrnul by som to takto: Starec sa nevie preniesť cez smrť svojej ženy. Už nemaľuje, pretože posledný obraz, ktorý namaľoval bola práve jeho žena sediaca pri strome. Obraz si schoval v miestnosti, ktorú zatarasil. Chodí k nemu vnučka, tá sa tam raz odvážila ísť a našla ten obraz. Starec prišiel a pri pozeraní na obraz si na všetko spomenul a uvedomil si, že vášeň k maľovaniu môže stále mať. Síce tu už nie je manželka, ale má dcéru a vnučku, ktorá rada kreslí. Ak niekoho stratíme, nemali by sme s ním pustiť i naše záujmy, ktoré sa nám spájali s danou osobou. A vždy je tu ešte niekto, kto nám môže priniesť radosť. ()

Reklama

Reklama