Reklama

Reklama

Cesta vesmírem

  • Sovětský svaz Otroki vo Vselennoj (více)

Obsahy(1)

Je to již dvacet sedm let, kdy byla ze Země vyslána kosmická loď Zarja s posádkou složenou z mladých čtrnáctiletých kosmonautů. Vědci spočítali, že takovou dobu bude trvat cesta ke hvězdě Alfa v souhvězdí Kasiopea a ke hvězdě dorazí dospělí lidé. Einsteinův paradox však udělal všem čáru přes rozpočet a posádka zestárla pouze o jeden rok. Jak si budou mladí kosmonauti vést při průzkumu tajemné planety obývané záhadnými roboty a kam se poděli jejich humanoidní stvořitelé? (Scytale)

(více)

Recenze (22)

mh.mail 

všechny recenze uživatele

30% — Sequel filmu Moskva-Kassiopeja. Kdysi, jako dítě, jsem na tomhle filmu byl v kině a hrozně se mi líbil. Ale asi to bylo především tím, že mi tenkrát bylo 8 let. Utkvěla mi např. scéna, jak si dva roboti mění hlavy. Když jsem se na něj podíval dnes, až jsem byl překvapen, jak naivně a v některých situacích i trapně film působí (např. pohyb robotů, který jako by vypadl ze scénky Vladimíra Dvořáka a Jiřiny Bohdalové z jednoho dílu Televarieté „Ústav pro výzkum chůze“). Konečný způsob zničení robotů pak zase připomínal „Elektrický valčík“ Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře: „Kdo si tam nastrká hřebíky, vyhoří a začne od píky.“ Navíc především dívky vypadaly a chovaly se jako příkladné soudružky. Asi lze doporučit jenom z nostalgických nebo studijních důvodů. ()

honz 

všechny recenze uživatele

Skupina pionýrů, se kterou jsme se seznámili ve filmu Moskva - Kassiopeia, se po pečlivých přípravách a cestě kosmickým prostorem konečně dostává na Alfu Centauri. Jak se k jejich návštěvě zachovají roboti obývající tuto planetu? Pokračování dětské SF má o poznání lepší triky a velmi dobrou výtvarnou stránku. ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Jako čtyř nebo pětiletého mě rodiče vzali v Soči do cirkusu. Byla to obrovská show, nejlepší na světě, v kamenném amfiteátru pro 4.000 diváků (zpravidla vyprodáno). Z klaunů jsem byl úplně vyřízený... Pak mě zkusili vzít párkrát do cirkusu v Praze, ale byl to tak děsivý rozdíl, že jsem se velice nebavil. Téhle ruské klaunské estetiky má Cesta vesmírem požehnaně v robotech i mimozemšťanech... a proto ji beru na milost. Jinak je to slaboučký film, který má až tak stupidní řešení problémů, že mě v dětství strašil, a tu hádanku likvidující roboty jsem schopen odříkat dodnes... :-) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak v Ceste vesmírom sa dejú skutočne neuveriteľné veci. Skrátka kto nevidel, tomu je zbytočné čokoľvek popisovať. Druhý diel Moskva - Kassiopeja sa už chvalabohu rozbehne a teenageri si to rozdávajú nie medzi sebou, ale s mimozemskými robotmi. Tí totiž ovládli planétu humanoidov a tí si s nimi nevedia poradiť. Našťastie sa tu ale zjaví partička sovietskych pionierov a urobí zopár fíglov. Výprava osciluje medzi genialitou a extrémnou trápnosťou, ale to už vysvetľujem niečo, čo sa popísať nedá, treba ísť skrátka do toho... ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Otřesen stupiditou a neumětelstvím v Moskva-Kassiopeia jsem byl pokračováním mile překvapen. Obsahuje děj (kterej dokonce dává smysl), nečouhá z něj propaganda a nic než propaganda a příběh je v rámci žánru příjemně béčkově stupidní a dobrodružnej. jako děcku za totáče by se mi to asi hodně líbilo. Takhle jen poznamenám, že to bylo koukatelný. Fandové starejch sci-fi béček asi nebudou shlédnutí litovat. Je tam i scéna se zastaralými retro roboty, kteří v tý době byli cool a moderní. ()

Zajímavosti (1)

  • Filmári použili komplet všetky zábery, čo boli natočené, nič nevyhodili. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama