Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ahsoka je konfrontována se svou minulostí, zatímco její spojenci podnikají záchrannou misi. (Disney+)

Recenze (74)

clump 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fanservis, ale dobře udělanej a smysluplnej. Jako u většiny dílů (a ostatně u většiny Star Wars) i tady by se samozřejmě daly najít určitý neduhy – a mnozí je bezpochyby budou rozmazávat. Ale co se mě týče, prostě to válcuje, důležitý momenty fungujou a jsem v podstatě šťastnej, že se mi konečně dostává pravých sequelů Lucasových Star Wars (ke kterým nedokonalosti a nutnost benevolentního přístupu patří taky). Ano, dialogy by mohly být delší a mohlo by jich být víc, ale i ta strohost má leccos do sebe. Pro fanoušky předchozích Filoniho seriálů je každá věta plná významů a každá promluva spouští řetězec asociací a emocí. Anakin vypadá nakonec fakt dobře, po konci minulý epizody jsem se trochu bál, ale zbytečně. Vidět Anakina v brnění a s fešnym sestřihem z Klonových válek v podání Haydena Christensena je velmi specifickej typ požitku, kterej asi běžnej divák nedokáže plně ocenit. Ale pro nás, co jsme s animovanym Anakinem Matta Lantera strávili roky a vždycky měli rádi i Haydenova, je to elektrizující a zásadní moment našich životů. Kruh se uzavřel. V ohozu z Pomsty Sithů pak Anakin působí, jakoby vystoupil přímo z roku 2005. Dobrá práce a pro mě asi zatim nejmíň rušivý digitální omlazení, co jsem viděl. Jen škoda, že ty pasáže s Anakinem byly vlastně celkem krátký. Chci víc. A přiznám se, že mě dost baví i ty novorepublikový politicko-byrokratický intermezza. Jo a Carsonovi Tevovi a jeho letce dejte proboha vlastní seriál! Ahsoka je prostě nacpaná skvělýma postavama, takže by se to dalo říct i o řadě dalších (Baylan a Shin, kde se po smrti Raye Stevensona nabízí animovaná podoba; Mon Mothma vs. Senátní dozorová komise; dobrodružství Huyanga během tisíců let; pohádky o lothkočce…). ()

Ant_Antony 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A na tohle lákají v Americe do kin..? (tenhle díl) Disney už musí být fakt v koncích... Vždyť se tam dějově (zase) téměř nic neděje - jen spousta pomalých záběrů na útesy kvůli natahování času, "bitvy" natočené v prachu a mlze, aby se šetřilo na rozpočtu za vizuál, který se vyplácal na "velryby"... No a Anakin..? Naprosto zbytečný cameo vedoucí do ztracena... ()

Reklama

Big_Boss 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

POZITIVA: Hayden hrající mix jeho Anakina z prequelů i Matt Lantera ze seriálu Clone Warsbyl top. Všímám si, že z celého Mandoverse je Hayden nejvíc sžitý se světelným mečem, protože s ním jako jediný pořád dokáže máchat rychle jak před 20ti lety. Epic hudba Kevina Kinera dokáže krásně navolit tu správnou atmosféru stejně jako to dodnes dělá legendární John Williams. No a dočkali jsme se i  psychicky pozitivnější Gand... Ahsoky The White. Teď teda, ale nějaký NEGATIVA. Od shledání Anakina a Ahsoky jsem čekal víc, ne jen fan-service Clone Wars. Dialogy byly na Davea Filoniho překvapivě slabý, když si vzpomenu co nám naservíroval v epizodách Siege of Mandalore a Twillight of The Apprentice (tam byly dialogy silnější než souboje se světelnými meči). Volume je v tomhle díle neskutečně odfláknutý, v Disney éře vypadá všechno jako varianta pouště nebo lesa (chybí mi ty krásné různorodé mimozemské světy z prequelů a Clone Wars). Anakinovo "trénink / poselství" pro Ahsoku bylo na Star Wars docela laciné (Live or Die, toť vše?). Nemůžu překousnout, že mladou Ahsoku nedabovala v angličtině Ashley Eckstein, stejně tak nemůžu odpustit, že Anakina v českém znění nedaboval Bohumil Švarc ml. (TWF? Daboval ho v prequelech, Clone Wars, i v Obi-Wanovi a tady, kde se objeví pravděpodobně úplně naposledy zrovna změníte dabéra?). A poslední rýpnutí na závěr... Dave, vím, že se s režírováním teprve sžíváš a vím, že máš rád Akira Kurosawu, ale každý záběr nemusí mít 10 a více vteřin! Víš, kolik budu mít tý práce se stříháním až to budu editovat po podoby celovečeního filmu? Jinak z hodnocení a mých komentářů se může zdát, že se mi ta epizoda nebo obecně seriál Ahsoka nelíbí, ale opak je pravdou, Davovi i jeho týmu věřím, návrat Haydena jsem si užil a chápu i, proč hraje Rosadio tak chladnou a nepřístupnou Ahsoku oproti její mladší a divočejší Clone Wars verzi. Sem s posledními třemi díly! ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Záverečné dejstvo patrí medzi vizuálne najkrajšie okamžiky Star Wars celkovo. Predchádza mu ale podivuhodný mix vecí, ktoré nemám rád. Zaprvé retrospektíva (pochopil som to?), zadruhé tréning (pochopil som to?), zatretie  dlhočízna snová (?) sekvencia, ktorá je tam vlastne len preto, aby sme dostali fan service. Pripomínalo mi to Aryu v siedmej sérii Game of Thrones. Akože ten Anakin bol cool, ale fakt to niekomu dávalo zmysel? Záver teda fajn, zvyšok ma striedavo nudil a sral. A zachraňoval to vlastne iba úžasný zadok Mary Elizabeth Winstead. ()

Fin_429 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně díl věnovaný Ahsoce. Teď opravdu konečně víme proč se to jmenuje Ahsoka a ne Rebels: the liveaction reboot that is terrible. Ne, myslím to vážně, v této epizodě prozkoumáváme období klonových válek, zjišťujeme něco o Ahsoky minulosti a co se děje. Zároveň je tady trochu toho CG bordelu a.k.a. Anakina. Mrzí mě posledních 10 minut, které byly k nevydržení a už jsem si přál aby to skončilo - vše co epizoda měla, si jednoduše vypráskala na začátku. Ale lepší. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (9)

  • Meče Ahsoky (Rosario Dawson) vycházejí z klasického japonského stylu Daishō, kdy jeden meč je menší a kratší než „hlavní“ měč uživatele. (Veskoslav)

Reklama

Reklama