Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Encanto z dílny Walt Disney Animation Studios vypráví příběh neobyčejné rodiny Madrigalových. Madrigalovi žijí ukryti v kouzelném domě v pulzujícím městečku v kolumbijských horách, na podivuhodném a očarovaném místě zvaném Encanto. Kouzlo Encanto způsobilo, že každé dítě v rodině má jedinečný dar, od nadlidské síly až po schopnost léčit. Obdařeno je každé dítě kromě jediné dívky jménem Mirabel. Magie obklopující Encanto se začne vytrácet a Mirabel zjistí, že právě ona by mohla být poslední nadějí své výjimečné rodiny. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (236)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Tento animák mě i celou rodinu očaroval. Mám rád jižanský styl, tady se to odehrávalo v Kolumbii. Musím pochválit spoustu věcí. Začnu animací, která je naprosto luxusní, je neuvěřitelné, kam se dnešní technologie posouvají. Ty vlající vlasy, sukně, stromy, voda, květiny, obliečej a mimika u postav, no prostě je nádhera to sledovat. Animák je také krásně barevný. Další věcí je naprosto fantastický soundtrack, všechny písně jsou krásně rytmické a chytlavé. Líbil se mi také příběh, který nám v důsledku říká, že rodina je to nejdůležitější. Vůbec mi nechyběl klasický záporák, bylo to napínavé i bez něj. Nemám tomu co vytknout, za mě bomba film. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Možno som to prehnal, ale o hviezdu dole, pretože neznášam trápne muzikáli. Inak postavy zaujímavé, aj nápad a animácia. Stále sa tu niečo deje a aj ten najdivokejší malý divák sa bude musieť veľmi sústrediť. A k tomu ponúka Encanto množstvo inšpirácie na hĺbavé rozhovory. Disney sa nám snaží priblížiť nielen juhoamerickú kultúru, čo v USA môže byť horúca téma. Deti určite ocenia, že dom Madrigalov žije svojim vlastným životom, a to doslova. Navyše sa tu neustále niečo deje, pretože je tu toľko postáv. Tento animák ma pozitívne prekvapil a i keď som mu nedal plný počet, myslím že by sa mohlo jednať o jeden z najlepších animákov roku 2021, pretože ten rok na animáky nemal veľa šťastia. (16.8.2022) ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

No... čekal jsem to horší, ale dobré to stejně není. Líbila se mi ta závěrečná myšlenka o tom, že má rodina držet pohromadě, i pár vtipných scén a zajímavých nápadů by se v tom našlo, místy se na to příjemně kouká, ale jinak to prostě nefunguje. Ten scénář je fakt strašně divný a ne zrovna funkční. Schopnosti Madrigalových skoro nemají účel v příběhu, postava Bruna je těžce nepropracovaná (SPOILER slepoval praskliny, ok... ale stejně ta metafora nefunguje, proč je vyděděnec rodiny zrovna ten, který ji drží horko těžko pohromadě a zbytek famílie o něm nemluví? Když už s tím chtěli tvůrci pracovat, měli udělat něco pro to, aby to tam dávalo smysl, kdyby třeba o Brunovi naopak mluvili a vzpomínali na to, že on jako jediný měl schopnosti spíše negativní KONEC SPOILERU), některé scény a dějové odbočky jsou úplně zbytečné (fakt bylo potřeba to usmiřování Mirabel a Isabely tak protahovat? Když navíc v celkovém ději nemělo účel a dalo by se úplně v pohodě vyškrtnout nebo zfouknout za pár vteřin?) a hlavně v druhé polovině se to celé rozpadne a dosavadní obstojné vedení příběhu jde do kelu - bohužel ve chvíli, kdy se má něco zachránit a ví se zhruba jak. A ten Dům nebyl využitý už vůbec, jako by si ani neuvědomoval, že se rozpadá a že se možná blíží jeho zkáza. U něj je těch otázek nejvíc - jel s babičkou? Jel s Brunem? Jel "sám na sebe" a fakt si nic neuvědomoval? Fakt to nefunguje a i když by mohlo, scénář a slabé vykreslené postavy všechno zabijí. Určitý příjemný pocit z toho sice jde a opravdu se mi líbilo (i když to bylo hodně jasné už z prvních pár minut), kam to celé šlo, ale funguje to tak strašně vachrlatě, že i ty slabé tři hvězdy jsou jen tak tak a to hlavně kvůli docela velkému počtu vtipných scén v první polovině. V té druhé to samozřejmě zvážnělo. Btw, na písničky jsem se psychicky připravoval a až na jednu si je vyloženě protrpěl, ale popravdě - mohlo být hůř a mohlo jich být klidně víc... Fakt nechápu, proč to shráblo všechny ceny a promyšlenější i značně líp vedený Luca dostal kulové. Slabé 3* ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Lepší než Rebelka (2012), horší než Moana (2016). I když to má parádní hudbu a animaci, tak příběh Madrigalových mě na konci zklamal. Protože po uvědomění skutečného štěstí nepřichází žádné morální poučení. A je vlastně kaňka, co mi dojem zkazila. Jinak moc vyčítat filmu nelze. Parádní pohádka, u který se pobaví i dospělý. Krásná animace a již tradičně super hudba. Tak mě napadá, že i třeba Coco, mě bavil ve výsledku mnohem více, protože měl srdce a duši. Encanto má jen to srdce. Neberte mě zle, film jsem si užil a líbil se mi. Jen oproti jiným animákům holt méně. (70 %) ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Na Encanto jsem se nijak zvláště netěšil. Trailery mi přišly, takové nijaké a "obyčejné", a už vůbec nedokázaly prodat příběh. Jenže já mám rád animované filmy, tak jsem si řekl, že nejnovější kousek od Disneyho zkusím. Tvůrci filmu se rozhodli vsadit na dospělejší téma, na které přidali kouzelnější příběh pro děti. Ve výsledku dospělí dostanou animovaný film, jenž má nosné myšlenky, a děti dostanou zábavnou a hravou podívanou, ze které si odnesou, že největší síla je v rodině. A já jako divák jsem spokojený. Samozřejmě bych ocenil, kdyby se šlo více do hloubky, konec mohl být silnější a dojemnější, mohlo to mít taky méně písniček (i když jsou luxusní). Přesto tyhle výtky nemění nic na tom, že se film povedl a má co říci. Disney a tvůrci vsadili na trochu "jiný příběh než jaký mají klasické disneyovky", a z mého pohledu uspěli. Nedokážu říci, jestli to děti bude bavit tolik jako jiné disneyovky či jestli ocení pointu. Nicméně, já jsem odcházel z kina spokojený a jsem rád, že Disney zkusil udělat film, který není zas taková sázka na jistotu. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (11)

  • Během toho, co zpívá Dolores písničku „We don't talk about Bruno“, si můžeme všimnout, jak v pozadí Bruno prochází na balkoně. (KCM)
  • Většina latinských hlasů pochází od herců kolumbijského původu. (Azuko)
  • Rodina Pepy, která zahrnuje Felixe, Dolores, Camila a Antonia, nosí hlavně oblečení teplých barev, zatímco rodina Juliety, což je Agustín, Isabela, Luisa a Mirabel, nosí oblečení spíše studených barev. (Azuko)

Související novinky

Disney chystá hranou Moanu

Disney chystá hranou Moanu

03.04.2023

Herec Dwayne Johnson (Red Notice, Black Adam) v poslední době neměl zrovna nejšťastnější ruku na projekty, přesto v Hollywoodu stále platí za velkou hvězdu s hned celou řadou úspěšných filmů a… (více)

Disney100: Koncert

Disney100: Koncert

27.03.2023

Oslava 100. výročí která se nebude nikdy opakovat, proběhne přesně na den po sto letech od chvíle, kdy bratři Disneyové založili nejslavnější studio animovaných filmů na světě. Velkolepá narozeninová… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

79. Zlaté glóby - výsledky

79. Zlaté glóby - výsledky

10.01.2022

Dnes v noci byly v kalifornském Los Angeles uděleny Asociací zahraničních novinářů v Hollywoodu (HFPA) Zlaté glóby za uplynulý rok 2021. Kvůli stále neutuchající kontroverzi kolem asociace a bojkotu… (více)

Reklama

Reklama