Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Nalezenec Jack žije v přístavním městě u pěstounů, ale vše ho samozřejmě táhne k moři. Navíc když si matně ze svého raného věku vzpomíná, že k moři se váže jeho poslední setkání s rodiči. Přes všechny problémy se nakonec Jack na obchodní loď dostane a jak se ukáže místní posádka má blíže k pirátství než k poctivému obchodu. Nicméně dobrodružství pod plachtami a honba za poznáním vlastního původu, ať je jakýkoliv, mohou začít.

Němečtí filmaři v roce 1981 objevili novou dětskou hvězdu Patrika Bacha, který všechny překvapil v seriálu Silas (také běžel v ČST) a rozhodli se ho obsadit o rok později i do nově vznikajícího dobrodružného seriálu Jack Holborn.

Nespornou výhodou pro českého diváka je fakt, že seriál běžel v době, kdy jsme mohli dobrodružné filmy spočítat na prstech jedné ruky. A navíc ... byl tehdy hlavně pro nás, pro děti. (Blackadder)

(více)

Recenze (53)

xentrixx 

všechny recenze uživatele

Ve středu Vega, ve čtvrtek Magion. Jelikož jsem v té době závodně sportoval a doba vysílání obou pořadů se kryla s tréninky, neměl jsem nikdy možnost seriál dodívat až do konce. Mám ho komplet až dnes a i v dospělosti se na něj jednou za uherský rok s radostí podívám, tentokrát již s plným komfortem digitálního formátu. Jestli někdo hledá dokonalou definici dobrodružného seriálu pro děti, nechť se vydá na mořskou cestu s malým Jackem a kapitánem Sheringhamem... ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Kdybych tento komentář psal před dvaceti lety, dal bych plný počet hvězdiček. Dneska váhám, mezi třemi a čtyřmi. Seriál má výborně napsaný děj, který je sice doslova přeplněný romantickou románovou veteší počínaje ušlechtilým outsidersvím, přes záměnu osob až po tajuplné tajemství Jackova původu a jako takový je silně nepravděpodobný, ale rozhodně nepostrádá spád a překvapivost. Kromě toho má velmi obstojnou atmosféru. Bohužel, herecké výkony jsou místy i docela toporné. Ještě poznámka k počtu dílů, zdá se, že seriál od počátku existoval jak v šesti tak ve dvanáctidílné podobě, pochopitelně s přiměřeně upravenou stopáží, tedy 25 a 50 minut. Celkový dojem: 70% ()

Reklama

Rami 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál - jeden z mých nejoblíbenějších. Dobré výkony charizmatických herců, skvělý děj, plachetnice a zcela dokonalá závěrečná znělka (tu jsem fakt miloval). Velká škoda, že se už něco takového netočí. :-( P.S. Všimli jste si, že je to snad jediný seriál určený pro mládež, kde se piráti a vojáci zabíjí a né jen pohlavkují? :-) ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Legendární seriál osmdesátých let, jako malý kluk jsem na něm vlastně vyrostl, byl to jeden z mých nejoblíbenějších a mám jej rád dodnes. Vkusný a velmi povedený dobrodružný příběh pro mládež který rozhodně neurazí. Tuším že jsem ho viděl poprvé v Magionu, kde ho dávaly na díly (tuším po půl hodině). Jeden čas byl opravdu nepřekonatelný, v hlasování diváků s přehledem zvítězil. Tím nejdynamičtějším prvkem na tomto seriálu byla zcela určitě jeho hudba, která byla opravdu velmi snadno zapamatovatelná (úvodní+lahodně znějící křehké tóny s kapitánova spinetu), navíc velmi dobře zapadala do kontextu s dobrodružnou mapou vždy na začátku a na konci filmu. Vynikající nápad. Příběh byl také velmi silný a opravdu napínavý a výkony jednotlivých herců v jednotlivých rolí ať už to byli kapitán Sheringham, Jack, Morris, Trumpet, Taplow atd. byli opravdu hodně přesvědčivé. A samozřejmně nesmím zapomenout na tu nekrásnější pirátskou plachetnici všech dob, tajemnou a čarovnou krásku Molly. Měl jsem tu možnost přečíst si i knížku tuším že od Leona Garfieda a musím říct že se jí film rozhodně v některých částech vyrovná. Mimochodem, film teď běží každou neděli na ČT 1 (r. 2006) v rámci pořadů pohádek pro děti. Nejdojemnější a pro mne nejzapamatovatelnější scéna, je ta kdy pan Morris, první dustojník a pravá ruka kapitána Sheringhama uprostřed pralesa umírá na své předešlé ale všem utajené zranění s předchozího ztroskotání, tuším že měl kus nějaké větší třísky zaseklou v hrudi, nebo ta kdy se nakonec Jack v domě soudce Sheringhama setká se svojí matkou, která je tam zaměstnaná jako hospodyně a kterou vůbec neviděl a nepamatoval si na ní od té osudné noci poté co mu zabili jeho otce bylo celé to tajemství okola Jacka uchováno jen v živé paměti kapitána Sheringhama, který ho prozradil až těsně před svou smrtí oběšením. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Seriál na který jsem si pomatoval s dětsví ,ale nevěděl jsem jak se jmenuje,je to velmi pěkné dobrodružné o pirátech. Co mě nejvíc utkvělo v paměti byli dva bratři dvojčata jeden perát a druhý soudce a pak se nák prohodili. O malém klukovi co hledá svoji rodinu. ted to opět běží na čt a opět stejně jako před 2 roky jsem viděl díl s dražbou ,kdy Jack koupí za diamanty všechny otroky a jedno z těch dvojčat. Krásná klasika ,škoda ,že se podobné seriály dnes už netočí. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Patrick Bach, představitel Jacka Holborna, nejdříve hlavní roli odmítl, ale nakonec ho zaujala, jako rodáka z Hamburku, možnost strávit prázdniny na pirátské lodi na moři, a roli přijal. (Rattus Rattus)
  • Přístav Trogir v Chovatsku představuje Brislol. Přístav Nautia je představován městem Dubrovník v Chorvatsku. Plážové scény byly natočeny na ostrově Rarotonga, části Cookových ostrovů. Scény ve studiu, např. uvnitř lodi, byly natočeny v Auklandu na Novém Zélandu. (Rattus Rattus)
  • Patrick Bach trpěl při natáčení mořskou nemocí, kdy scény, kde plave pod vodou (Rarotonga), natáčel po otravě zkaženým jídlem. (Rattus Rattus)

Reklama

Reklama