Reklama

Reklama

Mapa dokonalých maličkostí

  • USA The Map of Tiny Perfect Things
Trailer 1

Dva adolescenti uvíznou v časové smyčce. On se z ní chce dostat ven, ona chce zůstat. Šanci mají, pouze když společně najdou malé, přehlédnutelné okamžiky a odhalí jejich význam v monotonii života. (Prime Video)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (50)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy s časovou smyčkou, a tuhle teenagerskou variaci jsem si užil, ačkoli vlastně z mantinelů podobných filmů nijak zásadně nevybočuje. Drží to nad vodou především velmi sympatická ústřední dvojice. Větší zápletka je nahrazená "jen" hledáním perfektních malých okažiků v normálním životě a hloubáním o životních tísních a radostech. Rozuzlení moc pěkně vymyšlené. V rámci subžánru nemám důvod si stěžovat. ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Když dva dělají totéž není to totéž. Vezmete velmi svěží, ujetě sympatické, zabavné a skvěle obsazené Palm Springs, na časovou smyčku navlečete ještě Hvězdy nám nepřály, obsadíte herce, kteří nejsou zdaleka tak šikovní ani sympatičtí, do scénáře a jejich úst vložíte jedno klišé za druhým, aby zmizela všechna ta hravost, vtipnost a podařenost a ukuchtíte jakousi teenage variaci, která vás možná neurazí, pokud jste neviděli zmíněné Palm Springs a je vám asi patnáct. Já ho viděl a je mi mnohem, mnohem víc, takže můj palec za tuhle zbytečnost míří jednoznačně dolů... ()

Reklama

ing.man 

všechny recenze uživatele

Mě štvala ta Tik-Toková filmařina, neustálý vír, pohyb nekonečné dialogy, proboha rejžo jen ať nejsou nikde hluchá místa aby nás nepřepnuli!! Ale přece jen to skončilo příjemným příběhem. Akorát dokonalé maličkosti jsou už dost klišé i ve filmu, ztráty a nálezy všedního dne které musíme prožít abychom žít uměli, je fakt blbé východisko... A herci byli jak podle kopíráku, řeč minimalismu v postavách nefungovala, všichni byli jen trapně cool, až doslova nelidský bytosti... Myslím si, že čas tohle dílo zahodí, protože je na steroidech kalkulované sledovanosti. Ale asi si to pustím znovu, zvednu hodnocení o dvě hvězdy a zamiluju si to, protože já člověk jsem! A to hodně nedokonalý, plných strašných chyb a neomluvitelné melancholie. Co bych dělal já v timeloopu? Každý ráno vanu s toasterem. Toustuju, tedy jsem. ()

Hellierer 

všechny recenze uživatele

A já tyhle umírněné romanťárny miluju, a tady navíc s mou oblíbenou časovou smyčkou. Nesmírně uvolněná atmosféra, sympatická ústřední dvojice, mezi kterou funguje chemie na jedničku (Kathryn Newton je navíc jednoduše krásná), zase naprosto skvělý výběr písní, no a poselství, které dojme nejednoho tvrďáka. Jednoduše zase jednou film, díky kterému budu opět nějaký ten den rozněžnělý, a to se v téhle době počítá čím dál víc. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Oveľa lepšie ako Palm Springs a skoro tak dobré ako Hromnice, len to holt nie je také vtipné. Viac sa to sústredí na romantickú a dramatickú líniu ako komediálnu. Je to skvele napísané a fantasticky dravo natočené. Bolo osviežujúce, že sa to nezdržuje s prvotným dumaním nad tým, čo sa stalo, ale hlavného hrdinu spoznávame, keď už si vo veľkom užíva x-tú variáciu smyčky. Tentokrát som bol spokojný aj s vysvetlením prečo k nej došlo. Proste nejaká vyššia moc a postavy musia dôjsť k nejakému poznaniu. Tým hlavným je ale herecké obsadenie ústrednej dvojice. Kyle Allen sa stal po druhom filme, ktorý som s ním videl, mojím obľúbencom a Kathryn Newtonová, ktorá vyzerá jak Virginia Madsenová za mlada, je neskutočne nádherná. Takže celkovo vydarená neznáma pecka. 8/10. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama