Reklama

Reklama

Caged

  • USA The S.H.U. (pracovní název)
Trailer

Obsahy(1)

Film vypráví o bohatém afroamerickým psychiatrovi, který je poslán do federálního vězení poté, co byl shledán vinným z vraždy své manželky, a poté poslán do samovazby – oběti systémového rasismu. Izolovaný a bojující za odvolání pomalu sestupuje do šílenství, tlačen do svého bodu zlomu zneužívajícím ženským strážným peklem, ohnutým na její vlastní formu spravedlnosti. Pronásledován vnitřními démony a jeho mrtvou manželkou zpochybňuje svou vlastní nevinnost a zdravý rozum, takže si našel čas v nikdy nekončící noční můře. (Flekoun58)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

Trevor 

všechny recenze uživatele

V samoväzbe je v Štátoch držaných 80.000 väzňov a po prepustení má jedna tretina z nich psychické problémy. Hlavne že predtým ako znásilnili random dieťa či dobili na smrť 80 ročnú starenku kvôli 20ke šejkodolárov na dávku pika boli psychicky v poriadku a pre spoločnosť je obrovskou stratou že sa ocitli za mrežami...niekoho to fascinovať môže, po 17 rokoch odpracovaných vo väznici sa nad dozorkyňou ktorej pracovná náplň spočíva v žuvaní žuvačky a nad tým akú skreslenú predstavu ma verejnosť o tom ako to za mrežami chodí už iba zasmejete. Vtipnejšie sú už iba komentáre na sociálnych sietiach o tom, ako mafia ovláda všetkých dozorcov... ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ještě před pár lety by mě tenhle povrchně psychologický snímek asi zaujal víc, prolínáním halucinací a reality, nejednoznačností viny či neviny pachatele či oběti, kterou flashbacky teprve v závěru uvedou na pravou míru, zajímavými herci... Ale dneska už mám z podobných filmů především protivný pocit, že se nám v nich zase nějaký salónní humanista snaží něco "nenápadně" podprahově podsouvat, třeba něco o rasismu, o nespravedlivé brutalitě vězeňství, nebo rovnou o špatnosti a chybnosti vězeňského systému vůbec (viz ufňukaný titulkový epilog). ()

Reklama

Psychor 

všechny recenze uživatele

Mohlo se jednat o vydařený debut, pokud by tedy režisér během úvodní půlhodiny zcela nevyčerpal svůj rezervoár nápadů. Snímek se pokouší diváka dezorientovat a vyvolat v něm pocit klaustrofobie, k čemuž zásadně napomáhá již samotná specifičnost prostoru, ve kterém se celý děj téměř výhradně odehrává. Avšak Fjellman tísnivé prostředí vězeňské cely ještě zvýrazňuje dovednou prací s kamerou, která využívá podhledů, nadhledů, úhlů a detailů. Hlavní postava, kterou perfektně ztvárnil Edi Gathegi, se v důsledku sociální deprivace stává mentálně nestabilní a začíná halucinovat. Zde filmu bohužel dochází dech, jelikož režisér strašící scény nevariuje, nýbrž pouze replikuje, a totéž s trochou nadsázky činí i s celými sekvencemi, což navozuje dojem časové smyčky, a tedy i otravuje a nudí. Škoda. Jakožto zdejší hororový expert tak snímku Caged uděluji pouze dvě silnější hvězdy. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Černoch je odsouzený na doživotí za ´´vraždu,, manželky. Jelikož u něj v cele najdou žiletku tak jde na 90 dní na samotku. Tam jelikož zabil ženskou se do něho naváží ženská dozorkyně, kterou pořezal chlap a ona má na ně pifku. Tak, že mu ty samotky prodlužují s tím že pokud se přizná samotky mu skončí a on se zařadí mezi ostatní vězně což on nechce. 60 procent ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

V podstatě je to o tom, že dlouhý pobyt na samotce má špatný vliv na psychiku. Nejeden mukl pak začne trpět bludy a pochybovat o své nevině. Pár solidních momentů to má, Gathegi v hlavní roli si tu odehrál svoje a celkově se na to dá koukat, aniž by se člověk musel přemáhat. A to je dohromady víc, než jsem dle hodnocení čekal. 50% ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama