foto

Edi Gathegi

  • nar. 10.3.1979 (39 let)
    Nairobi, Keňa
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Edi Mue Gathegi se narodil 10.března 1979 v keňském Nairobi, ale vyrůstal v Albany v Kalifornii. Studoval na University of California v Santa Barbaře, kde hrál až do zranění kolene v basketbalovém týmu. Poté začal brát hodiny herectví a studovat na Tisch School of the Arts na New York University.

Jeho herecká kariéra začala na divadelních prknech, hrál například v Two Trains Running v Old Globe Theatre v San Diegu, v As You Like It, Golden Boy, Fade, Twelfth Night, Othello, A Midsummer Night´s Dream nebo Cyrano de Bergerac. Zahrál si epizodní role CSI: MIAMI, CSI: LAS VEGAS, VERONICA MARS nebo LINCOLN HEIGHTS. Opakovaně se objevoval v seriálu DR.HOUSE jako doktor Jeffrey Cole. Jeho první filmovou rolí se stal v roce 2006 Haiťan Cabbie v ZASTAV A NEPŘEŽIJEŠ s Jasonem Stathamem v hlavní roli. Měl pochybnosti, jestli se dokáže naučit haiťanský přízvuk, ale pomohl mu kamarád, původem z Haiti.

V roce 2007 si zahrál ve filmech ROZSUDEK SMRTI, THE FIFTH PATIENT a v GONE, BABY, GONE v režii Bena Afflecka. V roce 2008 se objevil v seriálu LIFE ON MARS a ztvárnil upíra Laurenta v TWILIGHT, natočeném podle prvního dílu upírské ságy spisovatelky Stephenie Meyer. Říká, že před natáčením o této sáze vůbec neslyšel a ani netušil, že Laurent je upír. Ale teď, když jí celou přečetl, je prý její velký fanoušek. V roce 2009 si zahraje v hororu MY BLOODY VALENTINE, v divadelní hře Joe Turner´s Come and Gone na Broadwayi a vrátí se k roli Laurenta ve filmu NEW MOON.

Sandra "sanninka" F.

Herecká filmografie

Filmy

2019 The Last Thing He Wanted
2018 Better Start Running
Pimp
The Russian Cousin (TV film)
2016 The Watcher
2015 Aloha
Krvácející srdce
This Isn't Funny
Špatný krok
2012 Neighbors
2011 Atlasova vzpoura: 1. část
Divoká karta (TV film)
This Is Not a Movie
X-Men: První třída
2009 Krvavý Valentýn
Operating Instructions (TV film)
Twilight sága: Nový měsíc
2008 Stmívání
2007 Fifth Patient, The
Gone, Baby, Gone
Rozsudek smrti
2006 Zastav a nepřežiješ

TV seriály

2018 StartUp (TV seriál)
Epizoda 10 (S03E10)
Epizoda 9 (S03E09)
Epizoda 8 (S03E08)
další epizody (10)
2017 Černá listina: Vykoupení (TV seriál)
Rozuzlení (E08)
Whitehall (E07)
Rukojmí (E06)
další epizody (8)
StartUp (TV seriál)
Disruption (S02E01)
2016 StartUp (TV seriál)
Recapitalization (S01E10)
Hostile Takeover (S01E09)
Pro Rata (S01E08)
další epizody (10)
Černá listina (TV seriál)
Alexander Kirk (No. 14) (S03E22)
Mr. Solomon (No. 32): Conclusion (S03E18)
Mr. Solomon (No. 32) (S03E17)
další epizody (5)
Americký táta (TV seriál)
Daesong Heavy Industries II: Return to Innocence (S13E16)
2015 Into the Badlands (TV seriál)
Hand of Five Poisons (S01E06)
Two Tigers Subdue Dragons (S01E04)
Proof (TV seriál)
Černá listina (TV seriál)
Králové silnic č.108 (S03E08)
Zal Bin Hasaan č.31 (S03E07)
Sir Crispin Crandall č.86 (S03E06)
další epizody (8)
2014 Strážce pořádku (TV seriál)
Shot All to Hell (S05E05)
Over the Mountain (S05E04)
Good Intentions (S05E03)
další epizody (4)
2013 Family Tools (TV seriál)
2008 Polda z Marsu (TV seriál)
Co se dá dělat v New Yorku, když si myslíte, že jste mrtví (E05)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Vražda v tunelu (S06E18)
2007 Dr. House (TV seriál)
Kdo ví, nepoví (S04E08)
Ošklivec (S04E07)
Do posledního dechu (S04E06)
další epizody (7)
Veronica Mars (TV seriál)
Vím, co budeš dělat příští léto (S03E18)
2006 Lincoln Heights (TV seriál)
2000 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)

Dokumentární

2011 Children of the Atom: Filming X-Men: First Class
2010 Vampires: Why They Bite (TV film)

Hudební videoklipy

2017 JAY-Z - Legacy (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace