Reklama

Reklama

Caged

  • USA The S.H.U. (pracovní název)
Trailer

Obsahy(1)

Film vypráví o bohatém afroamerickým psychiatrovi, který je poslán do federálního vězení poté, co byl shledán vinným z vraždy své manželky, a poté poslán do samovazby – oběti systémového rasismu. Izolovaný a bojující za odvolání pomalu sestupuje do šílenství, tlačen do svého bodu zlomu zneužívajícím ženským strážným peklem, ohnutým na její vlastní formu spravedlnosti. Pronásledován vnitřními démony a jeho mrtvou manželkou zpochybňuje svou vlastní nevinnost a zdravý rozum, takže si našel čas v nikdy nekončící noční můře. (Flekoun58)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Černoch je odsouzený na doživotí za ´´vraždu,, manželky. Jelikož u něj v cele najdou žiletku tak jde na 90 dní na samotku. Tam jelikož zabil ženskou se do něho naváží ženská dozorkyně, kterou pořezal chlap a ona má na ně pifku. Tak, že mu ty samotky prodlužují s tím že pokud se přizná samotky mu skončí a on se zařadí mezi ostatní vězně což on nechce. 60 procent ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Osobně mi je celkem jedno kdo má jakou barvu kůže, jakého je náboženského vyznání, nebo sexuální orientace – pokud se ke mně chová normálně a nějak mě neohrožuje nebo neotravuje. Poslední dobou ale začínám být doslova alergický na světový boom v podobě BLM, nebo genderové vyváženosti a snaze se tyto věci procpat už i do filmů. Caged se snaží poukázat na nespravedlivý soudní a vězeňský systém a já netvrdím, že všichni kdo se dostanou do vězení, tam končí právem a stejně tak i na psychický dopad vězňů – nu spousta z nich si za to může sama. Každopádně sám bych se za mříže nikdy dostat nechtěl a věřím, že samotka s vámi pořádně zacvičí.   Samotný příběh měl pár světlých chvilek, které určitě dokáží zaujmout, ale jako celek to moc dobře nedopadlo. Představitel hlavního hrdiny (no zde spíše jen postavy) Edi Gathegi je už celkem ostřílený herec a dokázal podat vcelku slušný výkon (tedy alespoň co mu dovolil scénář), bohužel to sám nemohl utáhnout. Ostatní postavy tu jsou jen do počtu (nebudu-li počítat tu ženskou mrchu s jizvou přes ksicht, které jsem přál nehezký osud). Zpočátku bylo zajímavé sledovat postupnou proměnu psychického rozpoložení našeho doktora, některé jeho halucinace či noční můry byly i jakžtakž pěkně zpracované (byl cítit i pokus navodit ponurou atmosféru), jenomže spousta těchto scén se pořád opakovala a po čase to začalo nudit. ()

Reklama

Psychor 

všechny recenze uživatele

Mohlo se jednat o vydařený debut, pokud by tedy režisér během úvodní půlhodiny zcela nevyčerpal svůj rezervoár nápadů. Snímek se pokouší diváka dezorientovat a vyvolat v něm pocit klaustrofobie, k čemuž zásadně napomáhá již samotná specifičnost prostoru, ve kterém se celý děj téměř výhradně odehrává. Avšak Fjellman tísnivé prostředí vězeňské cely ještě zvýrazňuje dovednou prací s kamerou, která využívá podhledů, nadhledů, úhlů a detailů. Hlavní postava, kterou perfektně ztvárnil Edi Gathegi, se v důsledku sociální deprivace stává mentálně nestabilní a začíná halucinovat. Zde filmu bohužel dochází dech, jelikož režisér strašící scény nevariuje, nýbrž pouze replikuje, a totéž s trochou nadsázky činí i s celými sekvencemi, což navozuje dojem časové smyčky, a tedy i otravuje a nudí. Škoda. Jakožto zdejší hororový expert tak snímku Caged uděluji pouze dvě silnější hvězdy. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

V samoväzbe je v Štátoch držaných 80.000 väzňov a po prepustení má jedna tretina z nich psychické problémy. Hlavne že predtým ako znásilnili random dieťa či dobili na smrť 80 ročnú starenku kvôli 20ke šejkodolárov na dávku pika boli psychicky v poriadku a pre spoločnosť je obrovskou stratou že sa ocitli za mrežami...niekoho to fascinovať môže, po 17 rokoch odpracovaných vo väznici sa nad dozorkyňou ktorej pracovná náplň spočíva v žuvaní žuvačky a nad tým akú skreslenú predstavu ma verejnosť o tom ako to za mrežami chodí už iba zasmejete. Vtipnejšie sú už iba komentáre na sociálnych sietiach o tom, ako mafia ovláda všetkých dozorcov... ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

První lehčí Horor 2K21 z vězeňského prostředí, to beru všemi deseti. Dr. Reid, je obviněn z vraždy své manželky na doživotí a hned se dostane na samotku, kde stráví spousty měsíců, kvůli šílené bachařce. U hlavní postavy sledujeme, jaký dopad má na psychiku nulový kontakt s lidmi a zároveň nám poodhaluje celou pravdu, zda je vinen či nikoliv. Za mě solidní, napínavá, depresivní pecka, která sice nenabízí v daném žánru nic nového, ale pro filmy z vězení mam slabost a Caged se mi se svojí lehčí Hororovou atmosférou (viděno v noci) opravdu líbil a udržel moji pozornost až do samotného závěru. Edi zahrál na jedničku, veliká spokojenost (7. hodnocení, 2. komentář) ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama