Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben, Frank a Paul byli přátelé na život a na smrt. Když na konci šedesátých let utíkali před mafií z Hongkongu, aby se vrhli do víru černého obchodu ve válkou zničeném Vietnamu, netušili, že jejich přátelství bude vystaveno té nejtěžší zkoušce. Gangsterské války saigonských klanů, zajetí Vietkongem - to vše rozežralo jejich přátelství jako koncentrovaná kyselina. A tak všechno skončilo jako tisíckrát předtím i potom. Kulkou v hlavě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (144)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak si John Woo natocil svoju verziu Lovca jelenov. Guľka v hlave ma bavi ovela viac, pretoze ma nenudi ani pocas uvodneho zoznamenia sa so sukromnym zivotom postav, kym sa dostanu do pekla vojnou zmietaneho Vietnamu. Jednak uvod trva len 20 minut a aj samotne postavy si ma hned ziskali. Cele to vojnove peklo tu je len pozadim pre pribeh o priatelstve troch chlapov. Tentoraz sa Woo sustredil na rozpad ich priatelstva spôsobeny chamtivostou jedneho z nich. Jednu z linii tvori aj romanticky pribeh, ale zensky element nenarusi ich priatelstvo. Je tu prezentovany len ako nieco nevinne, co treba chranit. Herecke obsadenie dopadlo spickovo. Tony Leung ako hlavny charizmaticky a spravodlivy hrdina, Jacky Cheung ako naivny dobrak od kosti, ktory si prejde najtragickejsim osudom, Waise Lee ako ten hnusny chamtivec u ktoreho od zaciatku citit, je trochu mimo priatelstvo prvych dvoch. Vo Vietname sa k nim prida este stvrty chlapik. Nekompromisny zabijak s dobrym srdcom Simon Yam. Kazdy z nich predvadza kvalitny vykon. Zvysok je uz len do poctu. Akcie tu az tak vela nie je. Ale ked uz na nu dôjde tak je spickova. Klasicka cool prestrelka je tu len jedna. Dalsia vyzera skôr ako vojnova velkolepa vrava bez prikras. Nesedi mi len zaverecna nahanacka, ktora vyzera jak z nejakeho beckoveho akcniaku a k ladeniu filmu sa vôbec nehodi. Alternativny zaver sice nie je vôbec akcny ale ovela lepsie pasuje k ladeniu filmu. Soundrack sa tiez vydaril a perfektne dokresluje atmosferu. K uplnej dokonalosti mi tam nieco malo chyba. Mozno Chow Yun-fat. Perfektne by sa hodil do tragickej ulohy Jacky Cheunga. 9/10. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Podle mě nejlepší film Johna Woo. Film kde se kromě přestřelek hýří i emocemi a to tak, že kdyby to natočil kdokoliv jiný než John Woo vypadalo by to strašně pateticky. Opravdu v tomhle filmu hrdinům fandíte a při akčních scénách zatajujete dech. Přestřelky jsou dovedené k naprosté dokonalosti a dojde i na pěstní souboje a kouzla s nožem. Vietnamská válka je zde vylíčena opravdu hrozivě a část v zajateckém táboře silně připomene Lovce Jelenů. Po shlédnutí Kulky v Hlavě se nevyhnete přemýšlení, protože tento film je tak silný jako máloco co se vám kdy podaří uvidět. ()

Reklama

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Tragédia troch najlepších priateľov v akčno-dramatickom háve Johna Woo. Film má veľa-veľa silných momentov (bohužiaľ nájde sa aj pár slabších), skvelo napísané postavy, výborné herecké výkony (najlepší je Tony Leung) a tradične dokonalé akčné scény, ale k plnému hodnoteniu čo-to chýba. 8/10 P.S.: Pane Woo, kde ste sakra zabudli svoje holubice - vo filme mi veľmi chýbali... :-) ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejhorších, ne-li nejhorší film, který jsem za poslední roky viděl a který má však na CSFD výborné hodnocení - přitom jde o tragédii. Směšné vrstvení děje, tragické herectví většiny postav, scénář i akce diletantské, hudba příšerná. Vždy upřednostním americkou tvorbu Johna Woo, tento snímek je bohužel trapným propadákem. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější Woo a asi i můj nejoblíbenější hongkongský/asijský film vůbec. Mimořádně silný příběh jednoho přátelství a jeho rozpadu na pozadí války ve Vietnamu, naivní a krásný stejně jako krvavý a krutý ke svým kladným postavám. Chlapský doják jako blázen, s nesnesitelně melancholickou hudbou i solidní dávkou Wooovy orgasticky propracované a estetizované akce. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně v baru, kdy jsou tři hlavní hrdinové donuceni panem Leungem každý vypít láhev Whiskey, není kompletní. Chybí část vystřižené scény, kdy všichni tři hlavní hrdinové jsou donuceni vypít moč, což se stane, a pak teprve nastane přestřelka. (tequilla)
  • V alternativním konci Tony Leung zabíjí Waise Leeho hned v realitní kanceláři stejným způsobem, jako Waise Lee zabije Jackyho Cheunga v průběhu filmu. Tento alternativní konec byl uzamčen v trezoru na pět let. (tequilla)

Reklama

Reklama