Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben, Frank a Paul byli přátelé na život a na smrt. Když na konci šedesátých let utíkali před mafií z Hongkongu, aby se vrhli do víru černého obchodu ve válkou zničeném Vietnamu, netušili, že jejich přátelství bude vystaveno té nejtěžší zkoušce. Gangsterské války saigonských klanů, zajetí Vietkongem - to vše rozežralo jejich přátelství jako koncentrovaná kyselina. A tak všechno skončilo jako tisíckrát předtím i potom. Kulkou v hlavě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (144)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Podle mě nejlepší film Johna Woo. Film kde se kromě přestřelek hýří i emocemi a to tak, že kdyby to natočil kdokoliv jiný než John Woo vypadalo by to strašně pateticky. Opravdu v tomhle filmu hrdinům fandíte a při akčních scénách zatajujete dech. Přestřelky jsou dovedené k naprosté dokonalosti a dojde i na pěstní souboje a kouzla s nožem. Vietnamská válka je zde vylíčena opravdu hrozivě a část v zajateckém táboře silně připomene Lovce Jelenů. Po shlédnutí Kulky v Hlavě se nevyhnete přemýšlení, protože tento film je tak silný jako máloco co se vám kdy podaří uvidět. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní akční řežba a skvělý důkaz toho, že John Woo je géniem akce. Strhující přestřelky plné zmasakrovaných těl nepřátel, zpomalených záběrů a vystřílených nábojů, to jsou režisérovy dnes už klasické trademarky. Je až obdivuhodné, že i přes tu hromadu napětí rozvíjí Woo silný příběh přátelství a pomsty, který v několika momentech doslova ždíme divákovy emoce (toť například závěrečná scéna uprostřed vietnamského pekla). Kam se hrabe Lepší zítřek. ()

Reklama

ja.rebel 

všechny recenze uživatele

Opravdu působivý snímek o přátelství, strachu i svědomí se spoustou překvapivých zvratů. Převážná část děje se odehrává ve válkou zmítaném Vietnamu. Přesto to není válka, která tu hraje hlavní roli. Ta jen podtrhuje drsnou atmosféru mezilidských vztahů. Tři kamarádi odcházejí z Hongkongu a jen dva z nich se vracejí zpět. Jen už jako nepřátelé na život a na smrt. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

To, že je Woo mistr na akci mi potvrdil i tady. Kulka v hlavě nejenom, že má neuvěřitelný švih a spád, čemuž napomáhají právě akční scény, které zabírají 90% filmu. Ale i příběhová rovina se mi více než líbí. Drama o přátelství smíchané s válkou ve Vietnamu a touhou po penězích, proč ne. Jenom jsem občas kvůli rychlosti děje nestíhal změny prostředí, na to jsem si posléze zvykl, ale přesto my děj samotný přišel dost překombinovaný. Trocha jednoduchosti a plné hodnocení by bylo na místě. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Jsem v rozpacích. Velice se mi líbí Tváří v tvář, ostatní americké počiny Johna Woo jsou také dobré (většinou alespoň mírně nadprůměrné), ale tohle je první nehollywoodský film mistra krvavého baletu, který jsem viděl a který jsem moc nepřekousl. Především je i na mě (fandu válečného realizmu alá Ryan) příliš syrový - místy až odporný. Ani nevím, jestli to mám považovat za klad či zápor filmu. Také se mi hongkongská mentalita zdá hodně odtažitá. Nemohl jsem si na ni zvyknout. Zkrátka: příliš kruté, nadsazené (ohledně počtu mrtvol), ale místy opravdu krvavě poetické. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně v baru, kdy jsou tři hlavní hrdinové donuceni panem Leungem každý vypít láhev Whiskey, není kompletní. Chybí část vystřižené scény, kdy všichni tři hlavní hrdinové jsou donuceni vypít moč, což se stane, a pak teprve nastane přestřelka. (tequilla)
  • V určitých fázích natáčení chaotických filmových scén, v nichž propukala hlasitá vřava s následnou vzpourou, byl celý chaos natolik velký, že i samotní filmový tvůrci ztráceli čas od času ten správný orientační smysl. Dokonce i John Woo, filmový představitel policejního inspektora, jedním svým panickým průnikem vnikl do přímého natáčení scény, v niž explodovaly trhaviny, a narušil tak natáčení jedné takové filmové scény. Díky tomu si uštědřil nepříjemné poranění hlavy. A obdobně si vedl i Simon Yam, filmový představitel Luka, když si během natáčení popálil obličej. (Conspi)

Reklama

Reklama