Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben, Frank a Paul byli přátelé na život a na smrt. Když na konci šedesátých let utíkali před mafií z Hongkongu, aby se vrhli do víru černého obchodu ve válkou zničeném Vietnamu, netušili, že jejich přátelství bude vystaveno té nejtěžší zkoušce. Gangsterské války saigonských klanů, zajetí Vietkongem - to vše rozežralo jejich přátelství jako koncentrovaná kyselina. A tak všechno skončilo jako tisíckrát předtím i potom. Kulkou v hlavě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (144)

miklaras 

všechny recenze uživatele

John Woo je opravdu veliká srdeční záležitost a jeho filmy se většinou nedají hodnotit jinak, než velkou poklonou. Kulka v hlavě člověka přimrazí k sedačce a nepustí do poslední chvíle. Celý film graduje do nesnesitelna a když vrcholí, samozřejmě plameny, auty a dvěma muži se zbraněmi, z nichž jeden drží v ruce lebku, pořád jste ještě napjatí, protože vítě, že ve filmech Johna Woo občas zařve hlavní hrdina... Jen opět varuji před dabingem...je hrůzný.To mě vážně dokáže zvednout, zvlášť u mých milovaných filmů. :-((( ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Deer hunter (síce nemá osvedčeného DeNira, ani Walkena s vypatlaným pohľadom), ale bude vždy chutiť 1000x viac v ázijskom duchu. Repríza nemala ďaleko od filmového orgazmu. Ani nie kvôli krvi, hereckým výkonom, počtu guliek, choreografie výbuchov etc etc... Ale za to, že na priestore krásne vydláženom vyššie zmieneným, bol tento film neskutočne ľudský! Podprahovým spôsobom. A ako bonus malé životné múdro: Aj muži sa môžu úprimne (a nehomosexuálne) milovať... Kľudne aj celý život. Pokiaľ sa im ofšem do cesty nedostanú veľké prachy. Potom je to všetko viac-menej už len o náhode (skoro ako zo života). ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Ať v hlavě přemítám jak chci,tak Kulka v hlavě je pro mě nejlepší asijský akční film!Ono když tak v tý hlavě přemítám,on to je možná nejlepší akční film vůbec!Tak nabušený snímek emocemi,akcí a dramatem,kdy se všechny tyto žánry skloubí to něčeho tak úžasného,se prostě jen tak nevidí.Navíc podpořen skvělími herci a režií Johna Woo,to prostě musím doporučit úplně každému!!!I šílená akční jízda se dá natočit jako prvotřídní umění.Kulka v hlavě by se možná dal spíš označit za psychologický film s akčními scénami.Neskutečně působivý snímek. ()

anais 

všechny recenze uživatele

V podstatě velmi volný remake amerického Lovce jelenů míchající typický Wooův svět přáteství na život a na smrt, krvavých přestřelek a tklivé hudby, s relistickým začleněním příběhu do prostředí války ve Vietnamu. Vzniklo tak dílko, které ve své první polovině trochu nudí, jelikož Woo se snaží kombinovat příběh tří nerozlučných kamarádů, a dávat ho do kontextu doby... některé scény, které by se v jiném jeho filmu tedy dali považovat za akční, působí v Bullet in the head poněkud nevyhraněně... jako by se v tom množství všeljkaých demonstrací ztrácela jejich razance. Taky se tu ukazuje, že Woo přeci jen není žádný velký vypravěč...to, co umí na jedničku jsou akční scény, sentimentální pohledy z očí do očí... to, co by se u jiných dalo označit za kýč, dokáže (tedy než přijel do Amerky, tak dokázal) povznést na vynikající zážitek. A právě takové zážitky jako by si ukryl do druhé části příběhu, která se odehrává v zajateckém táboře.... Emoce tu jsou snad ještě silnější než v Lovci jelenů, gradace děje neuvěřitelná. Škoda, že se Woo tak dlouho zabýval expozicí.... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Woo nepotrebuje k totálnemu akčnému filmu scenár so silným príbehom. Ani silu hollywoodskych efektov. Jednoduchý príbeh priateľstva a vernosti v pozadí akčného eposu úplne stačí. Po miernejšom, ľudskejšom rozjazde, v ktorom sa naplno stotožňuje divák s postavami troch priateľov nastáva šialenosť v podaní akčnej nádielky, ktorá až na pár výborných ľudských momentov pokračuje až do konca. Samozrejme mi znovu trochu vadil spôsob východného hereckého podania, ale tu je chyba vo mne. Nie v hercoch. 90%. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení snímku probíhalo převážně v Thajsku, kde se filmaři vytvořily odpovídající podmínky nasvědčující vietnamskému prostředí, a v hongkongském filmovém studiu Cinema City Studio. Filmové záběry z letící helikoptéry, jichž je divák svědkem během přepadení filmového tábora, byly pořízeny již v minulosti, v době, kdy ve Vietnamu zuřila válka, neznámým, neohroženým kameramanem. (Conspi)
  • V alternativním konci Tony Leung zabíjí Waise Leeho hned v realitní kanceláři stejným způsobem, jako Waise Lee zabije Jackyho Cheunga v průběhu filmu. Tento alternativní konec byl uzamčen v trezoru na pět let. (tequilla)
  • Ve scéně v baru, kdy jsou tři hlavní hrdinové donuceni panem Leungem každý vypít láhev Whiskey, není kompletní. Chybí část vystřižené scény, kdy všichni tři hlavní hrdinové jsou donuceni vypít moč, což se stane, a pak teprve nastane přestřelka. (tequilla)

Reklama

Reklama