Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režiséři Číny, Koreje a Thajska spojili svůj talent v souboru tří hororových povídek. Povídka korejského režiséra Ji-un Kima se točí kolem ženy, která se po nehodě probudí se ztrátou paměti a snaží se najít cestu domů, zatímco její muž zjišťuje, že se jeho manželka někde ztratila. Thajská část filmu rozjíždí příběh o nenávisti a závisti ve spolku kočovných kejklířů, o zdobených loutkách thajského loutkového divadla a s nimi spojenou zlou kletbou. Poslední příběh z téměř vybydleného komplexu v Hong Kongu pojednává o léty ošlehaném policejním detektivovi, který se sem se svým synem přestěhuje a jejich jedinými sousedy jsou ne zrovna společenský lékař s nemocnou manželkou, která nikdy nevychází z bytu a holčička v červeném, se kterou si policistův syn chodí hrát. Tři příběhy ze tří odlišných asijských zemí spojuje tajemno a nadpřirozené motivy, vycházející z mrazivé reality současné společnosti. (GigaPudding)

(více)

Recenze (14)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nebudu tvrdit, že „Saam gaang“ je snímek, který je naprosto převratný, ale spíše řeknu, že Asiaté jsou schopni natočit krátké filmy, které jsou konzistentní, drží pohromadě, jsou dějově uzavřené a hlavně fungují jako horory. Tohle není snaha pobavit, ale snaha člověka vyděsit, sáhnout mu do duše a ukázat mu, jak je to tam venku černé, jak je to hnusné. Pěkná ukázka depresivních hororů, které jsou zbavené přílišné výstřednosti. ()

forsythia 

všechny recenze uživatele

Trošku depresivní skládačka z příběhů, při kterých běhá mráz po zádech a věci nejsou úplně tak, jak se zdají být. Memories je zdrcující příběh se strašidelnou atmosférou a jednoduchým a tím víc působivějším zpracováním. The Wheel je exotická chuťovka, jejíž kouzlo tkví daleko spíš právě v té exotičnosti než v hororovosti. Nicméně jestli se někdy dostanu do Thajska, tak si odtamtud rozhodně nepřivezu žádnou loutku. Going Home je příběh s dokonale depresivní náladou vytvořenou především prostředím a dokreslenou hudbou. Závěr je třešnička na dortu. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ďalšie zo série poviedkových filmov, ktoré sa snažia desiť a strašiť a dostať sa vám nejako pod kožu. Lenže rovnako predtým je to utopené v neschopnosti vytvoriť uveriteľné charaktery..hoci... ale o tom potom. Zatiaľ čo druhú časť spájali deti - tu je pojítkom duša(duch/démon). Prvá poviedka Memories od Jee-woon Kima je atmosféricky zaujímava, ale ku koncu sa rozpadá. Môžu za to 2 dejové línie, ktoré sa vzájomne rušia. To čo prvá časť tak úpenlivo buduje, druhá zahadzuje a znehodnocuje. Od režiséra takého formátu obrovský krok vedľa -30%. Druhá poviedka The Wheel od Nonzee Nimibutra je absolútne nevyužitá. Snaha o prenik k folklóru je nedostačujúci, pretože je prevedení veľmi jednoducho a bez výraznejšej drámy. Po všetkých stránkach veľmi nefunkčný - 10%. Going home od Petra Chana je ale iný súdok. Postavy sú zmysluplné. Dramaturgicky vyšperkované. Skôr je žánrovo film na pomedzí fantasy než hororu. Mystifikácia funguje a prostredie má rovnaký zmysel ako samotný príbeh a postavy v ňom. Fungujúce, smutné a zároveň niečim veľmi tragicky krásne. 90%. Výsledne dávam tri pretože prvé dve poviedky sú veľmi nekonzistentné a v rámci hodnotovosti úplne zbytočné. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Podobne ako Three...Extremes, tak aj Three je kompilaciou troch minipribehov na hororovu tematiku, ktorej sa zmocnili traja reziseri z troch azijskych krajin.1) "Memories" od juhokorejca Ji-woon Kima (rezisera uspesnych A Tale of Two sisters) - *** 2) "Going Home" od honkongskeho rezisera Peter Chana - **** (miestami som az nedychal...) 3) "The Wheel" od thajca Nonzee Nimibutr - v porovnani s predchadzajucimi dvoma islo o vyrazne slabsi kusok - **. Vysledok je teda za 3*. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Snímok skladajúci sa z troch poviedok od troch odlišných režisérov. 1. MEMORIES: Say navštevuje psychológa, nakoľko ho neustále prenasledujú vidiny jeho zosnulej, milovanej partnerky. Aké su príčiny? Ničím výnimočná ducharina zaujímavá najmä myšlienkou, zrejmou už v jej pomenovaní. Potešia dve lakačky - 50%. 2. THE WHEEL: Majster Tao leží na smrteľnej posteli. Svoje bohatstvo nadobudol vlastnením "bábok" umenia Khon. Tie, podľa legendy "žijú" svoj vlastný život predchádzajúceho majiteľa. Kto sa ich zmocní násilím, bude prekliaty. Originálna, no bohužiaľ nudná ducharina so slabunkou atmosférou - 40%. 3. GOING HOME: Príslušník polície Chan sa spolu so synom nasťahujú do obytného domu, určeného na zbúranie. Jedného dňa sa po jeho synovi zľahne zem. Jediný, kto by mohol vedieť kde sa nachádza, je sused žijúci naproti. Tak ako predošlé poviedky, ani táto neohúrila. Zaujme len príbehom - 45%. Celkový dejom z filmu je veľmi slabý. Pre milovníkov hororu je Saam Gaang stratou času - 45%. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama