Reklama

Reklama

Tides

  • Švýcarsko Tides (více)
Trailer

Nějakou dobu poté, co Zemi zasáhla globální katastrofa, zorganizuje vesmírná kolonie Kepler 209 misi, jejímž cílem je prozkoumat podmínky na Zemi. Země je zcela pod vodou a nenechává přeživším příliš možností. Ve vzácných okamžicích, kdy vody ustupují, malé tlupy původních obyvatel hledají potravu. Život je téměř nemožný a všude vládne nemilosrdné násilí. Po obtížném přistání zůstane z posádky jen mladá astronautka, která při boji o přežití narazí na strašlivé tajemství a musí učinit rozhodnutí, které určí osud planety. (cerdax2)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Co to píšete, Antone Pavloviči? Pardon, Time Fehlbaune?" Zeptal se Jára Da Cimrman režiséra Fehlbauna, slinícího tužku nad scénářem. "Dvě tuny bahna", odpověděl zamyšleně Fehlbaun. "A není to málo?" zeptal se Cimrman. Nakonec ty Tři tuny filmového bahna, čili Tides, byly tak akorát, ale pro sichr režisér lidumil dopřál divákům v útrobách rezivějícího tankeru i funkční sprchu. Otázka zní, kolik vraků lodí a kolik sprch by bylo zapotřebí, aby se z ušmudlaných a zaostalých bahňáků vychovala čistá a chytrá rasa. Pokračování politického rozboru filmu viz komentář JASON_X. Nicméně, pokud se do blátivého postapo světa vydáte nikoli kvůli politice, ale jen kvůli scifi zážitku, možná si to i užijete. Tedy pokud máte v oblibě (ne)osiřelé hrdinné astronautky "Sice nevím co chci, ale nedám pokoj, dokud to nedostanu!", zachraňující svět stylem "Padni komu padni, kašlat na následky, hlavně když se zachraňuje." Ach jo. A to mám jindy potemnělá scifi, ve kterých je imrvére mlha, čili prd vidět, docela rád. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vizuálne uspokojivá dystopia s plochým scenárom a minimalistickými dialógmi. Tma, opar, dym, kovové farby, to všetko korešponduje s predstavami o postapokalyptickom svete, ale prostredie nebolo využité pre ponúknutie zaujímavejšieho príbehu. Ale inak naozaj zaujímavá predstava ako by svet mohol vyzerať v prípade, že sa ľudstvo zblázni. Dokonca myslím si, že až reálna predstava. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ze zvědavost vzbuzujícího a zprvu i nejrůznějších hollywoodismů prostého scífka s nehollywoodskou atmoškou, se postupně vyklube další moralistický, humanistický a feministický filmový blábol o boji utlačovaných plebejců proti tyranské aristokracii. Film je zjevnou (ovšem rádoby jinotajnou) kritikou nazistické diktatury, eugeniky, programu Lebensborn a podobně. Němci  i po čtyřech pěti generacích holt stále cítí masochistickou potřebu vyrovnávat se se svou minulostí, až jsou už dávno papežštější než papež a nadšeně vedou celou Evropu do temna ekofašistického a multikulturního chaosu. Pro mne osobně jsou Tides jen další otravně levičáckou agitkou, pro jiného to možná bude zajímavé, nekomerční až lehce artové scífko s nestandardním (tedy evropským) rukopisem. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Čakal som oveľa intenzívnejšie postapo, ale, žiaľ som ho nedostal. Práve naopak. Dostal som komorne ladený postapokalypticky film, ktorý nemá veru čím zaujať. Tohto sveta som si moc neúžil, skoro nič nie je vidieť a čo aj je, tak je v hmle, takže je z veľmi lacného kraja. Ma mat silu v dialógoch a klamstvách, pardon vo vysvetleniach, ale ktoré sú mi celkom u riti. Až takú nudu som vobec nečakal, Skoro nič sa tu nedialo, ale keďže som z nejakého môjho dôvodu fandil hlavnej hrdinke a bola mi i do cela sympatická, nezaspal som a tak aspoň tie 3* si zaslúži. Ale druhýkrát ho vidieť už nepotrebujem. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Komorné pomalé sci-fi v ktorom astronautka z druhej prieskumnej sondy na postapo zemi pátra po tom, čo sa stalo s členmi prvej sondy. Celý čas sa to nekonečne tiahne. To pátranie nie je ani na sekundu napínavé. Postapo svet vizuálne stojí za hovno. Všetko je skoro celý čas zahalené v hmle. Akcia tu žiadna nie je. Vyústenie je predvídateľné. Atmosféru to má uspávaciu. Proste slabé komorné sci-fíčko. 4/10. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Promítáno v rámci 71. Berlinale - Berlinale Special v roce 2021. (cerdax2)

Reklama

Reklama