Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

První generace superhrdinů se skoro sto let starala o to, aby byl svět v bezpečí. To samé se teď očekává od jejich dětí. (Netflix)

Recenze uživatele Remivsremi k tomuto seriálu (8)

Za ranních červánků (2021) (E01) 

Přichází netflixacká odpověď na The Boys. Musím říct, že vidět v úvodních titulcích jména Mark Millar (Kick-Ass, Kingsman) a Steven S. DeKnight (Spartacus, Daredevil) mi hodně pomohlo se na první epizodu těšit. Jde ale o klasický úvodník. Nic převratného ani hlubokého. Pouze uvedení celého světa. Každopádně tohle bude po delší době pořádný binge. ()

Papír a kámen (2021) (E02) 

Epizoda byla u konce dřív než se pořádně rozjela. Odhalovaní původu jejich schopností bude kryptické a to se mi zamlouvá. ()

Mráčky se zabarví do sluníčkova (2021) (E03) 

Nová postava pořádně zahýbala s dějem. Formuje se tu opozice. Boj idealizovaného dobra, lidské povahy, která žádá oko za oko, a zla s neomezenou mocí a chutí si vše podřídit. Očekávám zradu, nezvyklá spojenectví a nějakou tu mrtvolu. ()

U všech čertů (2021) (E04) 

Dvě časové linky, obě nezáživné, unylé, s nezajímavými postavami a obyčejnou až lacinou estetikou. Chce to výrazný posun, nějaký twist, lepší postavy. Nečekal jsem tak obyčejné pojetí, bez výraznějšího tvůrčího pojetí. ()

K čemu to je? (2021) (E05) 

Ztrácím naději, že se to ještě nějak výrazněji vyšvihne. V poslední epizodě přijde objevení originu. Bude to barevné, drsné a asi i ubulené. Postavy jsou mi ale zatím u zádele. Těším se pouze na nějaké záporáky, a doufám ve výrazné překvapení. ()

Zakryj jí tvář (2021) (E06) 

Epizoda se snaží ohromně tlačit morální rozhodnutí zabít či ne, ale je to tak nezáživné a mdlé. Míchání dvou časových linek je rušivé. Měli si vybrat jednu a tu pořádně prokreslit, doladit detaily, přidat pořádné vyobrazení postav a jejich motivací. Seriál je hrozně zbrklý. Nedokáže vyvolat emoce. ()

Omnes Pro Uno (2021) (E07) 

Stále je to bez jiskry, bez památnější chvíle či zásadnějšího dialogu. Scénář je hodně kostrbatý a vyčpělý. Vyprávění není uchopené šťastně a v zásadně je vám jedno, co se na obrazovce děje. ()

Jak to všechno končí (2021) (E08) 

Až v úplném závěru přišel záblesk něčeho propracovanějšího, kde by postavy konečně dostaly šanci se více předvést a zobrazit silnější emoce a momenty. Ale jinak to bylo stejné jako celá první sezóna. Bude to fungovat jako vyplň vašeho čekání na něco lepšího, ale jen tak se k seriálu nevrátíte, páč zde není důvod. ()

Související novinky

Spartakus se vrací na obrazovky

Spartakus se vrací na obrazovky

10.02.2023

Stanice Starz se údajně dohodla s tvůrcem seriálu Spartakus Stevenem S. DeKnightem (Daredevil, Pacific Rim: Povstání) na vzniku nového pokračování historické řežby z roku 2010. Původního Spartaka… (více)

Reklama

Reklama