Reklama

Reklama

Jeepers Creepers: Reborn

  • USA Jeepers Creepers 4
Trailer 1

Obsahy(1)

Film se odehrává v době, kdy festival Horror Hound pořádá svou vůbec první akci v Louisianě, kam přitahuje stovky geeků, šílenců a zarytých hororových fanoušků z širokého okolí. Mezi nimi je Chase, doprovázený svou přítelkyní Laine. Během cesty Laine začíná zažívat nevysvětlitelné předtuchy a znepokojivé vize spojené s minulostí města a zejména s místní legendou The Creeper. Když festival začíná, věří, že na místo bylo přivoláno něco nadpřirozeného a že ona je středem toho všeho. (TommyZR)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (59)

SidneyP 

všechny recenze uživatele

Oh boy. Here we go.... Už od začátku, kdy bylo jasné, že nový přírustek zrežíruje někdo jiný, že se nebude navazovat na předchozí díly, a že Creepera bude hrát nový herec, tak si každý z těch šesti fanoušků, co tahle série má asi pomyslel, že to nebude stát za nic. A trefili se. Nejprve tedy pozitiva: 1) sympatická ústřední dvojice, kterým sice úplně nefandíte, zároveň vám však nejsou totálně u prdele, 2) oceňuju snahu o jiné pojetí látky, o jiné atmosféře snímku, která sice nikdy pořádně nevygraduje, ale zároveň máte pocit, že se snažili scenaristi o něco jiného. Mno, to by asi tak bylo vše. A teď negativa: 1) tvůrci evidentně STÁLE neumí vyslyšet fanoušky, kteří chtějí vidět zrod Creepera, proč je takový, jaký je, kdy se stala jeho proměna, proč funguje tak, jak funguje... nebo přinejmenším co se stalo po těch 23 letech ve druhém díle, KURVA. To je to takový problém konečně jednou vidět, jak se Creeper probouzí? Jak zápasí s taťuldou z druhého dílu? 2) Creeper. Když unikly na povrch fotky samotného Creepera tak rok zpátky, producenti to setřeli s tím, že je to jen cosplay. Hovno, nevěřil jsem tomu ani tehdy. Creeper má vypadat strašně, má vyvolávat strach - do dnešní doby mě první díl straší, jak z "ničeho" udělali tak temnou atmosféru. Creeper vážně vypadal nechutně. Tady Creeper zápasí s člověkem a ten ho porazí. Dokonce několikrát. A to tak pičoidním způsobem, že se tomu musíte smát. Tohle by se v původní sérii takhle snadno nestalo... Tam byl Creeper alfasamec, na vrcholu potravinového řetězce, nezastavil by ho nějaký kus klády. Prostě trapas, tomuhle herci absolutně nežerete nějakej strach, neumí to prodat, neumí být "creepy" - což je prostě u monstra, kterému říkají Creeper nemalý problém. 3) CGI - všude, všechno, nic není pravý, scéna na hřbitově jsou jen jedničky a nuly, prý ani TEN BARÁK nebyl celý real a je jen naklonovaný v compu. No wtf panstvo. 4) Příběh - když si přečtete režisérův Twitter, jak tam nadává na snímky typu Duna, Tenet a já nevím, kdo ví co, člověk by si řekl, že on sám dokáže vytvořit film, který dokáže diváka zaujmout. Hovno z toho. Je to céčkový režisér s céčkovým scénářem. Neumím si představit, jak tohle má být první díl trilogie. Navíc, pokud chcete vidět akci, doporučuji přeskočit prvních 50 minut filmu, neděje se tam nic podstatného. Jsou tam dějové linky, které nejsou vysvětleny (takže si to šetří až na případný sequel??), takže vůbec nevíte, co si o tom filmu máte na konci myslet... což mi připomíná - 5) WTF ending? Suma sumárum: Myslel jsem si, že trojku nic nepřekoná, ale tohle dílko to překonalo. Strašný. Nechte Creepera spát, nikdo z vás tu látku neumí dobře uchopit. I normální fanoušci by napsali lepší scénář. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Celkově mnohem záživnější, zábavnější i vizuálně pohlednější než trojka, určitě ne zbytečný film jako trojka, ale nese se to už celé v úplně jiném duchu, než první dva díly Jeepers Creepers. Nemyslím teď ten "moderní" (imbecilní) trend dávat bílým holkám za bojfrendy černochy, ale to, že spíš než o horror jde o odlehčenou vyvražďovačku pro týnejdžry a Creeper je spíš napůl komická postavička a la Freddy Krueger, než démonický pekelník. Ale pěkná a bohatá výprava dělá hodně a rejža Iron Sky není žádný neumětelský nýmand. ()

Reklama

Corpsegrinder odpad!

všechny recenze uživatele

Co to je za debilní parodii? Vydržel jsem 20 minut, dál se to nedalo. Původní film považuju za moderní klasiku, tohle je ovšem od prvních minut průser plnej hroznýho herectví, rádoby pokusů o komedii a naprosto příšernýho CGI a greenscreenu, vážně jeden z nejhnusněji vypadajících filmů co jsem za poslední dobu viděl. Samozřejmě nechybí "korektní" obsazení postav. Oproti tomuhle byl předchozí díl na Oscara. ()

maddy

všechny recenze uživatele

Kristova noho ... Jeepers Creepers nikdy nebola nijako kvalitnou sériou, už prvý film bol len obyčajným priemerom a následné pokračovania padli kvalitatívne ešte hlbšie. Oživovať však sériu po vyše dvadsiatich rokoch s niečím ako je Reborn (a režisérom Iron Sky 2 a 3) je fakt na pováženou. Nefunguje tu totiž vôbec nič, celé je to neskutočne dementné, bez štipky nadhľadu, polo-amatérske, bez jedinej zaujímavejšej scény, nebodaj nejakej atmosféry, zaspalo to dobu tak o tridsať rokov a ešte sa to tvári vážne ako bulharský cigán v klenotníctve. Kto toto mohol natočiť a so všetkou vážnosťou pustiť do sveta v roku 2022, nepochopím. Sračka. CELKOVO: 1/10 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pozor, pozor! Lidožravé monstrum zvané Creeper, které má vražedné choutky vždy jednou za 23 let a pak jeho běsnění trvá 23 dní, hledá schopné tvůrce. Režisér Timo Vuorensola a spol. k nim až tak nepatří. Je to pět let, co hororový svět naposledy oživil značku Jeepers Creepers. Victor Salva, tvůrčí otec série, svým rutinním hororovým tažením se třetím pokračováním nikterak neoslnil. Po letech se sám vzdal jakéhokoliv návratu ke svému hororovému děťátku a restart následně dostal do rukou neprověřený finský režisér, který ke všemu pracoval s pramálo nápaditým scénářem. Z Creepera je mezitím tamní legenda, tak se zamilovaný pár, rasově smíšený, vypraví na hororový festival do vidlákova, kde mezi maškarními kostýmy pochopitelně nesmí chybět vražedné monstrum. Copak o to, tenhle nikterak originální nápad by mohl vypadat/fungovat poměrně svěže a hlavně zábavně, jenže tvůrci se rozhodli setkání s ním co nejvíce natahovat, tudíž většinu filmu se Creeper filmem jen míhá, vzácně někoho odkrouhne a jinak to celkově skomírá na nedynamické nudě. Mohlo by se zdát, že si režisér to nejlepší schoval až na konec. Tedy něco ve smyslu hororových jatek. Jenže zdání opravdu klame. V prvé řadě film evidentně bojoval s nedostatečným rozpočtem. Divák není ušetřen zjevné zadní projekce při jízdě autem, některé scenérie, zvláště ty noční, jsou graficky okatě upraveny a závěr nějakou přehršel gore festivalu rozhodně neskýtá. Dočkáme se sice nohy v pasti a vyhřezlého mozku, který monstru poskytne krmi, ovšem dalo se čekat jistě více krvavosti. Pokud jste ocenili tajemný až atmosférický ráz prvního dějství, které mělo k dispozici i herecké hvězdičky Ginu Philips a Justina Longa, čtvrté setkání s Creeperem hereckou kvalitou moc neoplývá. Britka Sydney Craven je poměrně pohledné děvče, ovšem zbytek už nestojí za řeč. Většina diváků si bude pochvalovat úvodní otvírací sekvenci: hororová veteránka Dee Wallace a Gary Graham si jedou v autě poklidně krajinou, když jejich kruhy náhle vyruší omšelá dodávka a následně se stanou svědky toho, jak se podivné individuum zbavuje čehosi, co z dálky tak nějak připomíná zabalenou mrtvolu. Vše je završeno potvrzujícím hrůzným nálezem mimo záběr kamery. Tak tahle sekvence slušně na začátku naladila a dala vzpomenout na tajemnou auru jedničky. Restart se ovšem neopomněl utápět v céčkových vodách směšnosti, kdy se mladá žena (ve svých vizích) stává obětí debilně zobrazeného kultu, který chce její nenarozené dítě. A vzápětí se dozvídáme, že na jejího budoucího potomka má spadeno i Creeper. Tak tohle zoufalé scenáristické likvidování potenciálu jsme fakt vidět nemuseli. Pokud se do budoucna nenajde schopná produkce, nemá cenu značku Jeepers Creepers vytahovat na hororové světlo. 5/10 ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Film vznikol za mesiac. Natáčať sa začalo v druhej polovici decembra 2020 a posledná klapka padla na konci januára 2021. (tXtX)
  • Film mal pôvodne opäť režírovať tvorca prvých troch častí Victor Salva. No kvôli kontroverznej minulosti amerického režiséra sa štúdio obávalo kritiky. Salva nakoniec tlaku okolia podľahol a z projektu vycúval. Žezlo nad filmom prevzal Fín Timo Vuorensola, ktorý celý koncept prerobil a z regulárneho tretieho pokračovania, ktoré plánoval Salva, nakoniec urobil reštart. (tXtX)

Reklama

Reklama