Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Přišel z Afriky a v krvavém a brutálním Japonsku 16. století bojoval po boku mocného pána. Říkali mu Černý samuraj a stal se legendou. (Netflix)

Videa (1)

Hudební videoklip

Recenze (14)

mm13 

všechny recenze uživatele

Škoda, že namiesto do temnoty sa to celé epizódu po epizóde ponára dobre nie do detinskosti. Asi nemali veľmi jasno, pre koho to točia alebo im do toho na poslednú chvíľu začal niekto krajne nevhodne rýpať. Hlavne tie vysvetľujúce repliky, pomenúvajúce čo a prečo sa práve stalo alebo chystá stať, tak tie mi išli riadne na nervy. Pritom príbeh sám aj animácia sú fajn, len ten scenár... ten scenár! ()

UncleMorty 

všechny recenze uživatele

Tohle mohla být tak skvělá jednohubka nebýt těch sci-fi gundam kokotin, které jsou součástí celé miniserie a kazí tak celkový dojem. Magie? Ano. Fantasy? Ano. Ohýbání skutečných událostí k zajímavému námětu? Taky ano. Ale sakra co tam dělá v 16. století robot??? To scénáristi skutečně hulili a šňupali s takovým elánem, že jim do archivu napadly stránky z Gundamu? Co to je proboha za blbost. Sledovat miniserii o afroamerickém samurajovi, který přežívá v době stylizované do 47 ronin by byla neskutečná zábava, ale některé nápady cely ten koncept shazují natolik, že se neubráníte úsměvu a následně facepalmu. Je to škoda. ()

Reklama

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Tady by se hodilo ne 5 episod, ale 10. Uspěchaný děj - příběh ještě jde, ale jakmile se děje nějaká sofistikovanější fight scéna, létá scénář sem a tam, neví, na koho se soustředit a člověk si není jistý, co se vůbec stalo (a už se děje něco jiného). Za celou dobu nevysvětleno, proč je ve světě magie, proč tam jsou roboti, proč se to odehrává ve feudálním Japonsku, proč tam lidi nepoužívají laserové zbraně ale vidle ano... Animace krásná, tomu nejde vytknout nic, hudba tak na půl. A to je cca vše. Mám chuť si spravit chuť u Samurai ChamplooBlack lives hip-hop 45 % ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tohle je tedy netradiční mix, na jedné straně je to historické anime o Yasukem - první černý samuraj a zároveň sou tady fantasy a sci-fi prvky. Ale popořadě, jak moc je to historicky přesné ? A odpověď je, docela dost ať už jde o samotného Yasukeho, Nobunogu, či jejich vztah a Yasukeho zapojení do války. V tomhle směru se tvůrci, snaží držet historických faktů a kdyby seriál, byl čistě o tomhle, tak bych byl spokojený, jenže BUM tvůrci sem nacpali magii, magické bytosti a kdyby to někomu přišlo málo tak i nějaké ty mechy a kaidžú. Ale i v tomhle směru je seriál překvapivě dobrý, jasně je to úder na solar, pro tu historickou část anime, ale všechny ty fantasy a sci-fi věci, nejsou úplně špatný. Z toho co tady je, by šli udělat dva plnohodnotné seriály, místo to je tady tenhle guláš, který přesto neni špatný. Postavy mají nějakou hloubku, příběh taky neni vyloženě špatný a záporáci sou slušný, hlavně tedy pedofilní démonický kněz, ten byl fakt něco. Po akční stránce je to slušná řežba, celé to slušně vygraduje v páté epizodě, kde se to všechno semele do jednoho velkého masakru. Opening je slušně halucinogenní, ending zase příjemně melencholický a tak jediným problémem celého seriálu je to, že je to uspěchané a šest epizod je prostě málo. A i když přistoupím na to, že se tady mixuje historie, fantasy a sci-fi, tak v šesti epizodách se to nedá decetně odvyprávět, obzvlášť když si uvědomím, že tenhle seriál měl určitý potenciál být novější věrzí Afro Samuraie a nebo Ninja Scrolle, takhle Yasuke zůstává ve stínu těchto dvou anime a to je škoda. ()

Tarlom 

všechny recenze uživatele

Asi bych souhlasil s tím, že Yasuke je uspěchaný a je to takový dort pejska s kočičkou. Přinejmenším by mu mohlo prospět, kdyby bylo více času na worldbuilding. Postavy mi nepřijdou nic moc, ale možná, že by opět pomohla delší stopáž a tedy i víc prostoru pro ně. Ale abych byl fér, tak mě sledování zabavilo a emočně to na mě do jisté míry taky fungovalo. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (2)

  • Scéna, kdy Oda Nobunaga donutí svléknout Yasukeho do naha, se stala dle dochovaných archivů i ve skutečnosti. Tehdější japonský lord nedokázal uvěřit tomu, že se může někdo narodit s tak tmavou pletí a nutil své poddané, aby z něj špínu smyli. (UncleMorty)
  • Seriál je inspirován skutečnou postavou Yasukeho, jediného afroamerického samuraje. Yasuke do Japonska připlul v roce 1579 jako součást misionářské mise itala Alessandra Valignaniho. Oda Nobunaga o něj projevil tak velký zájem, že ho nakonec přijal do svých služeb. (UncleMorty)

Reklama

Reklama