Reklama

Reklama

Zvrácená

  • USA The Unholy (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film sleduje Alice, dívku s poruchou sluchu, která po té, co ji navštíví Panna Maria, opět slyší, mluví a je schopná léčit nemocné. Když se tato zpráva rozšíří a lidé z blízka i daleka přicházejí, aby byli svědky jejích zázraků, přijede do malého městečka v Nové Anglii zdiskreditovaný novinář (Jeffrey Dean Morgan), jenž doufá, že mu vyšetřování těchto případů pomůže obnovit kariéru. Po té, co se začnou dít strašlivé události, si klade otázku, zda jsou tyto jevy dílem Panny Marie, nebo něčeho mnohem zlověstnějšího. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (127)

kingik 

všechny recenze uživatele

Teolog se na to nepodívá, nevylučuje se, že bude pohoršen. Hororovým divákům nebude po chuti přemíra náboženských motivů. Novinář Gerry Fenn (Jeffrey Dean Morgan) se v novinářských kruzích netěší zrovna dobré pověsti. V rámci svého honu za senzačními novinovými články z oblasti záhad je schopen vydávat osobně zkonstruované podvrhy, což se pochopitelně podepsalo na jeho upadlé kariéře. V zapadákově jménem Banfield v Nové Anglii se začnou ale dít nevídané nadpřirozené léčitelské zázraky spojené se zjevením Panny Marie, čehož může využít k opětovnému nastartování role senzačního pis(s)álka. Na svých bedrech nyní bude mít objasnění záhady táhnoucí se dvě století. V titulní roli zarostlý Jeffrey Dean Morgan a Sam Raimi coby produkční záštita - to je hodně dobré divácké lákadlo pro ne už tak hodně dobrý horor. Ačkoliv má film celkem přijatelnou technickou stránku, co po stránce speciálních efektů nedělá ostudu, režijně příliš ničím nevyniká, nevyleká a exkurze plná kostelních řečí je po nějaké době otravná. Evan Spiliotopoulos je dalším ze scenáristů, co zatoužili po vlastními silami natočeném filmu. A je znát, že chce být ve svém režijním debutu odlišný, což je jistě záslužné, ovšem sto minut náboženství je podáváno suchopárně, většinou i hororová gradace vázne. Vedlejší postavy působí zhusta protivně - Cricket Brown v roli stěžejní a médii i církví oslavované dívky, co rázem zázračně slyší a mluví po božím zásahu, nikterak neokouzlí, o moc lépe na tom není ani Katie Aselton, William Sadler a Cary Elwes. Výsledný pekelný bubák toho moc vražedného nepředvede, občas juká ze všech absurdních pozic a motá se po scéně, no, alespoň korigoval náboženskou přebujelost. Finále/finální zúčtování na hranici podprůměru. Gore nulové. Oproti tomu se mně líbilo, že se film neodehrával ve tmě, takže taková hororová změna. Jeffrey Dean Morgan je spolehlivá jistota, technické parametry přijatelné a režijně slabší a nevýkonné. 6/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

The Unholy mne velmi příjemně překvapilo. Začíná to Maskou démona (1960) a pak se příběh přehoupne do současnosti. Dobro a zlo, Bůh a Ďábel, pohanství a křesťanství. Alice je přesvědčená, že skrze ni mluví a koná zázraky Panna Marie, jenže opak je pravdou. Temná bytost, co bývala Mary Elnorovou, touží žít, k čemuž potřebuje lidské duše. Spoustu duší. Žádné lekačky, žádná vědra krve. Více mysteriózní snímek než horor. Film o základních filozofických otázkách zřejmě běžného tuzemského diváka nezaujme. Děs a strašení jsou zde upozaděny, důležitější jsou osudy postav. Já byl spokojen, doporučil bych ale spíše menšinovému divákovi. Velmi dobrá kamera a solidní hudba od zavedeného žánrového mistra Josepha Bishara. Tajemná panenka, keltský kříž a temné stíny... ()

Reklama

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Horor bez duše, bez strachu, bez zábavy, bez scénaře. Ty jo, na co si zase koukal, ty vole? Na svůj život, ne, teď vážně. Uděláme si takové resúme, a začneme otázkou, co je to horor? Abych volně citoval tetičku Wikipedii: "je umělecký žánr, jehož cílem je u čtenáře nebo diváka vyvolat pocit strachu a děsu, jako jsou noční můry, hnus či jiné obavy." Tak zase na druhou stranu, hnus jsem doopravdy pociťoval. Hnus z režiséra, že tak totálně kurví vkusy diváka, bát se v opravdovém hororu. Obavy. Obava z toho, že někomu by se tenhle kočičí smrad mohl někomu páčit a nebát se o jeho hendicap, a selhání mozkových buňek, když tomu dá víc než jednu hvězdu. Rick má kurva mrdat zombíky, ne Vymíťače Gorka. Teď jsem fakt dumal, jestli tohle nemá spojitost s Lovcem démonů, jestli nejsou třeba ve stejném vesmíru, či jestli se o to aspoň prdelí neopřel. Ty vole, to jsou věci! Zlatej Valach s panenkou Análkou. #odpadnisklizen [2021] ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Chcel som vnútorne veriť, že to nebude tak hrozné, no bohužiaľ, čísla v tomto prípade vôbec neklamú. Nerozumiem ako sa "The Unholy" dostal do kín. Myslím si, že mnohé filmy, ktoré sa tam nedostali vyzerali lepšie a podali lepší príbeh, kde sme mali aspoň nejaký náznak atmosféry. Pravdou je, že tento film je tak zlý, až sa cítim zle, že som toľko nadával na "The Banishing". Takže čo k tomu môžem povedať? Má to zaujímavý nápad a je fajn, že Jeffrey Dean Morgan, William Sadler a Cricket Brown to minimálne hrajú celkom dobre a nepôsobia ako mizerní herci. No čo viac sa dá na tom pochváliť? Atmosféru to dlho nemá absolútne žiadnu, príbeh je prevarené klišé a dokopy film neprináša nič inovatívne ani kreatívne a výsledok je dokopy len obrovské sklamanie a nedospeje to k ničomu. Úprimne si myslím, že keby sa naplní opačný scenár, tak by sme tu mali oveľa zaujímavejší film. Lenže to asi nejako tvorcovia nedomysleli. No pravdou je, že najväčším kameňom úrazu tohto filmu nie je jeho nudný príbeh ani jeho slabá atmosféra. Najviac zlyháva vďaka otrasnej produkcii, kde jednotlivé triky a skákačky pôsobia ako keby sme pozerali staré videá z niekedy roku 2008. Kde sme na celú obrazovku dostali strašidelný ksicht a vyplní to priestor... a bu. To je naše strašenie. Natočiť horory často nepotrebuje obrovské množstvo prachov a budget tohto filmu bol na podobnej úrovni ako mali filmy typu "Annabellealebo "Ouija". Tak ako je možné, že oprotí tým filmom toto nielenže je otrasný film, ale ešte aj vizuálne vyzerá, ako keby z toho skresali 80% peňazí? Neviem čo viac dodať. Ako horor to nefunguje, vyzerá to hrozne a štve ma, že ďalší skvelý nápad ostal takto hlboko pochovaný. Hodnotenie: D ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nový mainstream horor Unholy, který produkoval Sam Raimi bohužel za moc nestojí, je to taková konzumní mainstream relativně hezky natočená hmm nuda.Film šel v USA do kin, tak potěší fakt, že se nejedná o vyloženě lacinnou záležitost a z herců pár jedinců může potěšit Jeffrey Dean Morgan, jehož postava však příliš nezaujme.Hudba mě příliš nezaujala, lekačka se povedla snad jen jedna, atmosféra příliš nestrhne ( většinu času se to bohužel neodehrává ani ve tmě), takže bát se zde opravdu nejspíš nikdo nebude. Vzhled samotného ducha Panny Marie především v závěru je lehce creepy, tak alespoň to když už nic. Škoda, že se to více neutrhlo z řetězů (bodycount je nízký) strašení je málo a není příliš efektivní a chvílemi se to docela táhne. Hodinu po skončení už nevím, o čem to bylo, tak snižuji. 4/10. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (8)

  • Reklamní/marketingová kampaň k filmu využila k propagaci jeho vydání předního parapsychologa Christophera Chacona. Jako jedna z předních světových autorit v oblasti nadpřirozených/okultních a metafyzických jevů Chacon vyšetřoval a zkoumal tisíce případů zázraků a božských zásahů, stejně jako tisíce případů posednutí a nadpřirozených nákaz, přičemž spolupracoval s římskokatolickou církví i všemi náboženskými/duchovními systémy. (LUKICKK)
  • Fotoaparát Gerryho Fenna (Jeffrey Dean Morgan) je Sony Alpha Mirrorless, takže nevytváří zvuk, jak je slyšet před kostelem, když Alice (Cricket Brown) opouští nedělní mši směrem ke stromu. (LUKICKK)

Reklama

Reklama