foto

Scott Patterson

  • nar. 11.9.1958 (61 let)
    Filadelfie, Pennsylvania, USA

Biografie

„Nikdy jsem nepracoval v kavárně a ani nepiju kávu, takže jsem si nikdy nemyslel, že se v televizi stanu roznášečem kávy."

Scott Patterson se narodil 11. září 1958 ve Philadelphii, ale vyrůstal v New Jersey. Chodil na Rutgers University, kde studoval žurnalistiku. Z té ho ovšem vyhodili protože se věnoval více své vášni než studiu. Jeho vášní byl baseball. Hrál profesionálně za New York Yankees, za Texas Rangers i L.A. Dodgers. Po zranění ale musel od svého snu upustit. Další jeho velkou vášní bylo herectví. Proto začal chodit do herecké školy v New Yorku, kde jej učili renomovaní učitelé Robert Lewis a Sandra Lee. V roce 1988 založil svou vlastní divadelní společnost Arc Light a zde uváděl díla Johna Bishopa, Sama Sheparda i samotného Shakespeara.

Jeho televizní debut přišel záhy. Objevil se v několika epizodách seriálu POLICIE Z PALM BEACH nebo WILL A GRACE. Zahrál si i v televizním filmu RAPSODY IN BLOOM. Jeho nejznámější role přišla v roce 2000, kdy byl obsazen do nového seriálu GILMOROVA DĚVČATA. Jeho postava Luka Danese provázela hlavní hrdinky celým seriálem až do jeho konce v roce 2007. Po jeho skončení se objevuje v dalším seriálu, tentokrát MIMONI V AMERICE (vysílá HBO), kde hraje otce rodiny, do které přijede výměnný student z Pákistánu. Mezi natáčením seriálu si Scott střihl roli v úspěšné sérii hororů SAW. Objevil se ve filmech SAW IV a SAW V, kde si zahrál agenta Strahma.

Na rok 2009 jsou plánované 2 premiéry filmů, ve kterých se Scott objeví. Jeden z nich je horor LIBERTY a druhý je válečné drama THE ROGUE.

Scott miluje lyžování a baseball, u kterého zůstal alespoň rekreačně. Ve svém volném čase skládá hudbu a maluje. Dokonce tak dobře, že v roce 2008 měl výstavu v New Yorku. Mimo to, že sám maluje, je vášnivým sběratelem umění a různých artefaktů. Jeho sbírka zkamenělin je momentálně zapůjčena v Pařížském Louvru a to až do konce roku 2010.

Pavla "widla" Vidličková

Herecká filmografie

Filmy

2020 The Rogue
2019 The Sons of Summer
2018 Batman: Gotham by Gaslight
Vysněný život
2017 Ape
Yellow Fever
2015 Kidnapped: The Hannah Anderson Story
Liberty
Other People's Children
2014 Hoši z Abu Ghraib
2013 Meth Head
2012 Earthbound
Frankenstein Brothers, The
Love at the Christmas Table (TV film)
2011 Bump
2010 Betonové propasti (TV film)
2008 Saw 5
2007 Krok správným směrem
Saw 4
2000 Highway 395
1998 Rhapsody in Bloom
1996 Oni (TV film)
1995 Boy Called Hate, A
Tři přání
1994 Lebkouni III: Temná budoucnost (TV film)
Malá velká liga
1993 Return of Ironside, The (TV film)
1992 Naplánovaná vražda

TV seriály

2019 Euforie (TV seriál) - a.z.
Vzhled (S01E03) - a.z.
2016 Gilmorova děvčata: Rok v životě (TV seriál)
Fall (E04)
Summer (E03)
Spring (E02)
další epizody (4)
2011 Událost (TV seriál)
Us or Them (E19)
Strain (E18)
Cut Off the Head (E17)
další epizody (8)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Smrtící výčitky (S10E05)
2010 Událost (TV seriál)
For the Good of Our Country (E08)
I Know Who You Are (E07)
Casualties of War (E05)
další epizody (7)
90210: Nová generace (TV seriál)
Seznámení s otcem (S02E20)
Těžká rozhodnutí (S02E19)
Ještě další šance (S02E18)
2007 Mimoni v Americe (TV seriál)
Gilmorova děvčata (TV seriál)
Šťastnou cestu (S07E22)
Dokud to neprolomíme (S07E21)
Lorelai, Lorelai (S07E20)
další epizody (12)
2006 Gilmorova děvčata (TV seriál)
Na kordy (S07E10)
Pleťte, lidičky, pleťte! (S07E09)
Představuji vám Lorelai planetárium (S07E08)
další epizody (10)
2005 Gilmorova děvčata (TV seriál)
Nová a vylepšená Lorelai (S06E01)
Dům neznamená domov (S05E22)
Nepříjemné překvapení (S05E21)
další epizody (13)
2004 Justice League Unlimited (TV seriál)
Gilmorova děvčata (TV seriál)
Už zase další výročí (S05E10)
Emily má rande (S05E09)
A je po večírku (S05E08)
další epizody (23)
2003 Gilmorova děvčata (TV seriál)
Velký zápas (S04E09)
Zhyň, blbče (S04E08)
Festival živých obrazů (S04E07)
další epizody (21)
2002 Gilmorova děvčata (TV seriál)
Díkůvzdání (S03E09)
A hra začíná (S03E08)
Taneční maraton (S03E07)
další epizody (21)
2001 Gilmorova děvčata (TV seriál)
Slavnostní večeře (S02E10)
Mladíček na útěku (S02E09)
Náš hotel (S02E08)
další epizody (20)
2000 Gilmorova děvčata (TV seriál)
Odpuštění (S01E10)
Láska, válka a sníh (S01E08)
Utajený polibek (S01E07)
další epizody (9)
1999 Get Real (TV seriál)
Však ty víš (TV seriál)
Will a Grace (TV seriál)
Prsa Graceiny (S02E03)
1998 Pomsta - s.r.n. (TV seriál)
1997 Fired Up (TV seriál)
1996 Arli$$ (TV seriál)
1995 Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Sponge (S07E09)
1991 Policie z Palm Beach (TV seriál)

Host

TV pořady

2008 Strašidelné příběhy celebrit (TV pořad)
2004 Gilmore Girls Backstage Special (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(34)