foto

Keiko Agena

  • nar. 3.3.1973 (47 let)
    Honolulu, Hawaii, USA

Biografie

Keiko, celým jménem Christine Keiko Agena se narodila 3. října 1973 v Honolulu, kde vyrůstala do svých sedmnácti let. Již v deseti letech měla za sebou svůj herecký debut, když si zahrála malou roli ve hře The Best Christmas Pageant Ever. Tato zkušenost se jí zalíbila natolik, že se rozhodla ve vystupování pokračovat. Po střední škole odešla do Washingtonu na Whitmanovu vysokou školu, kde studovala činohru.

Její první profesionální konkurz skončil menší rolí v seriálu ODPADLÍK. Od té doby si zahrála především epizodní role, např. v BEVERLY HILLS 90210, matku neslyšícího chlapce v POHOTOVOSTI, studentku Leilu Fosterovou v dramatu FELICITY nebo mladou ženu zápasící s mentální anorexií v televizním speciálu KŘIŽOVATKY MEDICÍNY. Do podvědomí televizních diváků se Keiko dostala rolí Lane Kimové v seriálu GILMOROVA DĚVČATA. Tuto roli hrála i přesto, že byla podstatně starší než její seriálová postava, při zahájení natáčení jí bylo 27 let.

Věnuje se asijsko-americké herecké společnosti, která vystupuje s původními hrami po celé zemi. V roce 2005, 19. prosince se vdala ve vrtulníku nad Las Vegas, kde také v součastnosti žije.

Taninaca

Herecká filmografie

Filmy

2017 Amaterasu
Hook It Up!
2016 The Wrong House (TV film)
2015 The Night Is Young
2014 Me + Her
2012 Lil Tokyo Reporter
2011 Transformers 3
2009 Šéfe, jsem v tom!
2008 Filmová hvězda
2004 Hair Show
Perfect Party, The
2003 Cats and Mice
2002 Tomato and Eggs
1998 Hundred Percent
1995 Terror in the Shadows (TV film)

TV seriály

2020 Prodigal Son (TV seriál)
Like Father... (E20)
The Professionals (E19)
Scheherazade (E18)
další epizody (10)
Volejte Saulovi (TV seriál)
Wexler v. Goodman (S05E06)
S plným nasazením (S05E05)
2019 Prodigal Son (TV seriál)
Pied-A-Terre (E09)
Family Friend (E08)
Q&A (E07)
další epizody (8)
2018 Dirty John (TV seriál)
This Young Woman Fought Like Hell (S01E08)
Chivalry (S01E07)
Red Flags and Parades (S01E02)
další epizody (4)
Tady a teď (TV seriál)
Dream Logic (E09)
Wake (E07)
The First (TV seriál)
Near and Far (E08)
The Choice (E07)
Two Portraits (E05)
další epizody (7)
Proč? 13x proto (TV seriál)
Chybějící stránka (S02E09)
Volejte Saulovi (TV seriál)
Blbost (S04E07)
Docela jízda (S04E05)
Něco krásného (S04E03)
2017 Proč? 13x proto (TV seriál)
Šestá kazeta, první strana (S01E11)
Pátá kazeta, první strana (S01E09)
Čtvrtá kazeta, první strana (S01E07)
další epizody (6)
Colony (TV seriál)
Fallout (S02E06)
Company Man (S02E05)
Panopticon (S02E04)
Sweet/Vicious (TV seriál)
An Innocent Man (E09)
Heartbreaker (E07)
NCIS: Los Angeles (TV seriál)
Útěk (S08E18)
2016 Gilmorova děvčata: Rok v životě (TV seriál)
Fall (E04)
Summer (E03)
Spring (E02)
další epizody (4)
The Room Actors: Where Are They Now? (TV seriál)
Grimm (TV seriál)
Inugami (S05E17)
2015 Ex-Best (TV seriál)
2013 Shameless (TV seriál)
A Long Way from Home (S03E07)
Cascading Failures (S03E06)
The Sins of My Caretaker (S03E05)
2012 Skandál (TV seriál)
Happy Birthday, Mr. President (S02E08)
2010 Castle na zabití (TV seriál)
Domina vždy plácne dvakrát (S02E16)
Dr. House (TV seriál)
Neplánované rodičovství (S07E05)
2009 Pohotovost (TV seriál)
Noční běžec (S15E12)
2007 Private Practice (TV seriál)
In Which Cooper Finds a Port in His Storm (S01E08)
Gilmorova děvčata (TV seriál)
Šťastnou cestu (S07E22)
Lorelai, Lorelai (S07E20)
Jen Gilmorova děvčata (S07E17)
další epizody (6)
2006 Gilmorova děvčata (TV seriál)
Manželství po francouzsku (S07E07)
Buldoci, do toho! (S07E06)
Lorelai a její první kotillon (S07E03)
další epizody (4)
2005 Gilmorova děvčata (TV seriál)
Dům neznamená domov (S05E22)
Dědictví po starém Twickhamovi (S05E18)
Láska hory přenáší (S05E16)
další epizody (6)
2004 Gilmorova děvčata (TV seriál)
A je po večírku (S05E08)
Skok do neznáma (S05E07)
Rande ve čtyřech (S05E05)
další epizody (17)
2003 Gilmorova děvčata (TV seriál)
Velký zápas (S04E09)
Zhyň, blbče (S04E08)
Festival živých obrazů (S04E07)
další epizody (18)
2002 Beze stopy (TV seriál)
Kim Possible (TV seriál)
Gilmorova děvčata (TV seriál)
Díkůvzdání (S03E09)
Taneční maraton (S03E07)
Vejce nadivoko (S03E06)
další epizody (13)
2001 Noční můry (TV seriál)
Gilmorova děvčata (TV seriál)
Slavnostní večeře (S02E10)
Mladíček na útěku (S02E09)
Náš hotel (S02E08)
další epizody (16)
2000 Gilmorova děvčata (TV seriál)
Odpuštění (S01E10)
Roryin ples (S01E09)
Láska, válka a sníh (S01E08)
další epizody (9)
Křižovatky medicíny (TV seriál)
1999 Beverly Hills 90210 (TV seriál)
Muka (S09E25)
1998 Felicity (TV seriál)
Pohotovost (TV seriál)
Hodně štěstí, Ruth Johnsonová (S05E09)
1994 Sister, Sister (TV seriál)
1993 Odpadlík (TV seriál)
Samuraj (S01E14)

Dokumentární

2004 The 100 Scariest Movie Moments (TV seriál)