foto

David Frankel

  • nar. 2.4.1959 (58 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se Tobii a Maxovi Frankelovým. Jeho otec byl publicistou New York Times. 17. května 1988 se David Frankel oženil s Jennifer Beber. Pečlivě si hlídá své soukromí a proto toho o něm není příliš známo.

David Frankel se věnuje nejen režii, ale i produkci a scénáristice. Vystudoval Harvardskou univerzitu. Za krátkometrážní film DEAR DIARY získal Oscara. Za celý svůj život byl oceněn celkem šesti cenami Emmy, včetně nejlepší režie.

Pro českého diváka je znám především seriály SEX VE MĚSTĚ a BRATRSTVO NEOHROŽENÝCH a filmy ĎÁBEL NOSÍ PRADU A MARLEY A JÁ.

Michaela "misuleee" Kudrnáčová

Režijní filmografie

Filmy

2016 Collateral Beauty: Druhá šance
2014 Girlfriend in a Coma (TV film)
2013 Životní šance
2012 Druhá šance
2011 Nadějný rok
2008 Marley a já
2006 Ďábel nosí Pradu
2002 Drama v pensylvánském dole (TV film)
1996 Dear Diary
1995 Rapsodie v Miami

TV seriály

2004 Vincentův svět (TV seriál)
2001 Bratrstvo neohrožených (TV seriál)
Proč bojujeme? (E09)
Bod zlomu (E07)
2000 Grapevine (TV seriál)
1998 Sex ve městě (TV seriál)
Ze Země na Měsíc (TV seriál)
1989 Doctor Doctor (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Filmy

1995 Rapsodie v Miami
1992 Tikot
1990 Směšně o lásce

TV seriály

2005 Řím (TV seriál)
Bitva u Farsala (S01E07)
1992 Grapevine (TV seriál)
1989 Doctor Doctor (TV seriál)
1986 Ellen Burstyn Show, The (TV seriál)

Producentská filmografie

Filmy

1995 Rapsodie v Miami

Herecká filmografie

Dokumentární

2001 Making of 'Band of Brothers', The (TV film)

TV pořady

2004 At the Movies (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(48)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace