Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh, který poslal celý svět do kolen a dal naději všem, kterým život rozdal jen nízké karty. V historicky první sérii televizní show „Británie hledá talent" předstoupil před krutou porotu a nepřátelské obecenstvo Paul Potts. Nevzhledný, jako exot ohlásil, že zazpívá operní árii a ve svých čtyřiceti letech sklidil to, co doposud od života – výsměch a kopance. Naposledy. Paul Potts začal zpívat árii z Pucciniho opery Turandot a jeho život se v té vteřině navždy změnil. Za pár okamžiků mu uslzená porota ležela u nohou a diváci nadšeně aplaudovali. Soutěž nakonec oproti všem předpokladům a sázkovým kurzům vyhrál, jeho operní vystoupení shlédlo na YouTube 120 milionů lidí, operní album, které následně vydal, se stalo nejprodávanější deskou v několika zemích světa. A na začátku byl jen drzý tlusťoch, který chtěl veřejně zpívat operu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (152)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Příběh kluka, který od dětství nemá sebedůvěru, je šikanován a nemá to jednoduché. Za to mu bůh přidělil obrovský operní hlas, který se jen tak nevidí! Celý příběh je vlastně od počátku jeho života, kde se film potácí spíše v takovém dramatu a kvalitou někde v průměru. Nenabídne bohužel nic navíc, k závěru se dostaví pár scén, u kterých jsem se i pořádně zasmál. Když Paul vše zdá, tak se po dvou letech mrhání životem přihlásí do soutěže Británie má talent. Paul přichází na scénu nervózní, ale potom co se hrne z jeho hrdla už málo kdo pobírá a já si právě tento okamžik užil ze všeho nejvíce. Životní šance mohla přijít s něčím navíc, já se na tento snímek docela těšil, ale nedostal jsem kromě závěru, který byl fantastický nic. Kdybych ho řadil do průměru, tak bych ho urazil, je to pěkný nadprůměr a dle mého velmi silné 3* .. 6/10 = 68% ()

Merkin 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem sympatický Paul, který vždy schytá rány osudu v podobě šikany, všemožných nehod, urážek otce, nízké sebedůvěry nebo nemocí. Nechápete ho, smějete se, spíláte mu, litujete. Cesta za štěstím je klikatá a trnitá a jistě ji scénáristé nezachytili autenticky. Pravdou však zůstává, že mu vysněnou cenu přejete, jakkoliv si o nekonečném smolaři myslíte svoje :) ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

David Frankel je jeden z mých nejoblíbenějších režiséru. U jeho filmu si vždycky krásně odpočinu nebo se zasměji a prostě si to užívám a jinak to nebylo ani u snímku One Chance. Byla jsem zvědavá na "vážnější" roli, kterou tu zahrál James Corden a k mému překvapení to zahrál skvěle. Líbilo se mi, že svojí stránku komika úplně odsunul a zahrál to s respektem. Film má malinko hluchá místa, ale hudba je skvělá. Příběh šikanovaného chlapce, který se od malička touží stát operním zpěvákem a i přes všechny překážky, které mu život nastražil to dokáže. Podle skutečné události a tudíž pro mně velmi inspirující příběh. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Paul Potts byl jeden z těch esteticky nevydařených nýmandů, kteří přišli do talentové soutěže, a jakmile otevřeli hubu, vyskočili diváci ze sedadel, porotci vytřeštili oči a už tu byla ona stará známá pohádka o ošklivém kačátku. Mohl by to být extra debilní film, ale není. Nekonají se slzopudné scény a nelétají tam roje slov, která nechcete slyšet, protože by se vám navalilo. Jde o docela normální film o jednom vcelku normálním klukovi, který měl rád operu a rád zpíval. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Kdyby jel tvůrce v linii prvních zhruba dvaceti minut, asi bych hodnotil výš. Začátek je totiž překvapivě typicky britská "nahláškovaná" záležitost s vtipnými prvky, která baví a má spád a nápad. Je to vtipné a divák je velmi rychle vtažen do děje. Jakmile se ale Frankel pokouší zahrát na vážnější notu, stává se z filmu klasické slzopudné a klišovité drama o otloukánkovi, který se stal hvězdou. Tvůrci zkrátka někdy na emoce a lacině dojemné momenty tlačí až moc a zákonitě je to kontraproduktivní. Konec je pak už jen přehlídkou nenápaditých klišé, která ale na někoho mohou dost fungovat. Naštěstí se povedlo klíčové obsazení, protože jak Corden, tak Alexandra Roach hrají velmi dobře a jsou oba veskrze sympatičtí, takže jim tak nějak podvědomě stejně divák drží palce. A zmínit se musí i výborný Colm Meaney, který si zemitého otce vyloženě užívá. Jen je škoda, že Potts je tu úplně nereálně adorován a nemá jedinou špatnou vlastnost, což úplně bije do očí a působí to hodně zvláštně. Ve výsledku je film ale naprosto neškodná žánrová jednohubka, která chvilku baví a chvilku zbytečně tlačí na emoce. Účel ale splní a to je hlavní. 60% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • Role Julie Ann Cooper (Alexandra Roach) byla nabídnuta zpěvačce Katy Perry. (Dr Lizal)
  • V scéne, v ktorej Paul spieva v britskej talentovej šou Britain's Got Talent (2007), vidíme skutočné zábery poroty a divákov. Pomocou niektorých šikovných úprav bol iba Paul Potts na javisku nahradený Jamesom Cordenom. (Laslo)
  • Vo filme nechýba Simon Cowell, porotca a autor celosvetovo úspešnej talentovej šou. (kacer4)

Související novinky

71. Zlaté glóby - výsledky

71. Zlaté glóby - výsledky

13.01.2014

71. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton skončilo. Moderátorská dvojice Tina Fey a Amy Poehler dala rychle zapomenout na nepříjemnost, kdy prasklý vodovod kolem poledne zatopil červený… (více)

71. Zlaté glóby - nominace

71. Zlaté glóby - nominace

12.12.2013

V odpoledních hodinách našeho času vyhlásila Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu nominace na 71. Zlaté glóby. Největšími favority se staly se sedmi nominacemi filmy 12 let v řetězech a… (více)

Reklama

Reklama