Reklama

Reklama

VOD (1)

Recenze (71)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemyslím si, že by finále nabídlo nějaký převratný zvrat, nebo něco opravdu šokujícího, a převratného, a to i ve vztahu ke zbytku seriálu. Očekávaný souboj byl fajn po choreografické stránce, stejně fajn po dialogové (Propojení hlasu Vadera a Anakina) o něco horší po technické (zas nebylo mnohdy nic vidět...) a nejhorší po logické, kdy Obi jde do toho s tím, že jeden musí zemřít, no zas nezemře nikdo (Což jsme ale věděli). Očekávané camea se nakonec opravdu dostavili, a my teď budeme čekat, jestli se dočkáme pokračování, či ne. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Epizoda VI - Poslední naděje" aneb pokud byla předposlední část dobrá, tahle je jako jediná opravdu super. Škoda, že se k ní člověk musí prokousávat místy až nesnesitelným morem (třetí a čtvrtá epizodo, shořte v pekle). Finále hodně těží z faktu, že jsou karty dávno rozdané a nikdo nemá čas vymýšlet hovadiny, navíc se citelně zlepšila dynamika akce i vyprávění - skoro jako by všechno bylo jen o téhle epizodě, k níž generátor náhodných rekvizit vyplodil otravný pětidílný prolog. Kdyby se tvůrci vydali cestou intenzivnější minisérie o třech hodinových epizodách, výsledek by byl zaručeně lepší. Tentokrát funguje nostalgie (Vader vs Kenobi + závěrečné roubování na Epizodu IV + konečně neotravné chvilky s Leiou), funguje akce (opět Vader vs Kenobi) a naprosto nečekaně poprvé úřadují i emoce (do třetice Vader vs Kenobi, jejichž duel a jeho následky skvěle rozvíjejí osudový souboj z Epizody III). Dokonce jsou k nalezení památné momentky (Vaderův creepy two-face - !!!) a příběh Třetí sestry je završen moc hezky, byť už dost předvídatelně. Takže vyjadřuju decentní dík a připouštím, že si tuhle epizodu někdy rád dám znovu. P.S. Nakouknutí do komentářů pod seriálem je vskutku mňamózním zážitkem! Jak už to tak bývá, zpoza nejbližšího křoví vyskákala tlupa zmasírovaných primátů, pětihvězdičkujících cokoliv, na čem se objeví logo SW. Ti se následně pokoušejí buď o násilnou, případně o grafomanskou dehonestaci všech, kdo jejich milovaný seriálešek pětihvězdičkovat netouží. Mno. Doporučuji si k psaní komentářů přizvat někoho se zdravějším intelektem, případně starší ségru. Jinak totiž hrozí, že se udávíte vlastním hovnožroutstvím. Skutečným fandům SW, kteří se svou záští nepokoušejí imitovat Anakina a seriál si z nějakého důvodu opravdu užili, sice závidím a jejich brutálně snížené nároky moc nechápu, nicméně jim patří dík za to, že se nechovají jako ufňukaní retardi. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vzhledem k tomu, že nepatřím k SW ultras, tak se mohu nad tímto "finále", jen útrpně pousmát. V kontextu předchozích SW seriálů, je Obi-Wan největší zklamání. Plechová hlava byl novou postavou a přestože byly obě řady jen velký fanservice roadtrip, tak to beru jako slušný pokus...This is The Way. Bobík byl a zůstane vedlejší postavou, která splnila svou roli a tím její potenciál vyčpěl. Nikdo soudný nemohl čekat zázraky. Jenže udělat seriál, ve kterém jsou dvě ikonické postavy s potencionálně zajímavým vztahem, navíc dodat mladé Skájíky, dokonce i Palpouše a udělat z toho takovou ...slaboduchou a prázdnou zbytečnost...to musí někdo dostávat temnou stranu síly, snad intravenózně přímo do játra. A to vše za potlesku guma ultras, kteří jsou vděční za cokoliv SW. Takže zpětná vazba pro tvůrce? Jen tak dál hoši, divákům covid vyžral mozky, můžete dál nahánět záchranný modul bitevním křižníkem, dál můžete vracet z mrtvých kohokoliv chcete, můžete dramaticky vystavit nebezpečí postavy, které nemohou zemřít. My se budeme tvářit překvapeně, spadne nám kámen ze srdce, když Luke otevře oči...Bože....přežil to! Je to seriál pro děti, pro ty, kteří neviděli celovečeráky, pro lobotomizované diváky, nebo naprosto nekritické superfans...nevím. Po shlédnutí tohoto neskvostu, vám bude připadat i Bob a Bobek, jako promyšlený fantasy thriller. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak poslední díl za mnou a spoilerů plné hodnocení přede mnou. Co se týká finální konfrontace Vader s Obi Wanem, tak to bylo samozřejmě absolutně luxusní, a stále se dokazuje, že i když má Vader high ground, stejně mu je to k ničemu. Obi Wan byl samozřejmě trochu over powered, ale co už. BItva skončila, jak se dalo předpokládat, i vykoupení Revy bylo očekávané. Rád bych napáli pět hvězd, ale jedna obraovská díra v logice mi to neumožňuje...Ben opouští planetu boje s Vaderem, někde v okolí musí vyčkávat Vaderův křižník (i proto, že jednomístné stíhačky nemají dlouhý dolet) ... a musejí vidět, jak Ben odlétá a nic s tím neudělají. :-D Závěr byl trochu natahován. Co se týká dvou největších překvapení, čili dvou cameí, tak že se objeví Qui Gon jsem čekal už na začátku dílu, nebo při Benově zasypání, ale moc jsem tomu nevěřil, protože Liam Neeson nikde nic nenaznačil...to se jim podařilo ututlat hravurně. No a císař byl celkem jistý. Tak 80 procent. Už jsem skoro čekal, že Reva pohřbí svůj lightsaber do písku Tattoinu...to už by jich tam byla za chvíli pěkná řádka. :-D Tak tedy "Hello there!" ()

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve finále poslední epizoda doručila vše, co měla, jen možná v méně epičitějším měřítku, než jsem čekal. Souboj byl na seriálové poměry hodně dobrý a určitě nejlepší, co jsme doposud z těch šermířských souborů pod Disneym viděli. Na druhou stranu jsem doufal přeci jenom více interakce mezi Vaderem a Obi-Wanem, chyběla mi tam zmíněná Padmé. Obi-Wan se mohl pokusit ve Vaderovi probudit Anakinovu stránku a trochu mě mrzí, že se to za těch šest dílů ani nepokusil. Celkově to nebylo špatné, jen takové brouzdání po povrchu. I ten návrat dvou velkých postav byl spíše z nutnosti než z nějaké podstaty, že by měly v příběhu místo... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Obiwanův (Ewan McGregor) počáteční postoj se světelným mečem vychází z bojové stylu Formy III, známého též jako Soresu. Původně byl tento styl vyvinut kvůli rozšíření blasterových zbraní, časem se ale vyvinul a byl považován jako „konečný výraz“ neagresivní filozofie řádu Jedi. Dalšími rytíři Jedi, kteří tuto bojovou formu preferovali, byli například Luminara Unduli, Depa Billaba nebo Kanan Jarrus. (Veskoslav)
  • Obiwanův světelný meč je jeho 3. světelným mečem. Sestavil si ho během klonových válek. (Veskoslav)

Reklama

Reklama