Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Natalie (Alicia Witt), krásná a inteligentní studentka Pendletonské univerzity, a její přátelé Jared, Rebecca a Michael chodí pravidelně na hodiny k profesoru Wexlerovi. Na jedné hodině vypráví profesor dávnou městskou legendu o někdejším profesorovi z Pendletonu, který před 25 lety zabil šest svých studentů. Natalii připadá celý příběh podezřelý a je přesvědčena, že je vrah i nyní v prostorách univerzity. Nikdo jí nevěří. Až když je příliš pozdě a její přátelé se stanou jeden po druhém obětí vraha, přesně podle předlohy v městské legendě. Tehdy Natalie zjišťuje, že se spolu se svými přáteli stala součástí pokračování těchto strašných událostí… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (115)

castor 

všechny recenze uživatele

Jedna legenda o profesorovi, který se před lety zuřivě utrhnul ze řetězu, a jedna studentka, která má za to, že řádění neskončilo. A několik hvězdiček nižší svítivosti, které měly před lety slušně našlápnuto – samozřejmě Jared Leto je někde jinde. Režisér Jamie Blanks je rutinér, který nám ovšem přinesl solidní thriller Storm Warning, jinak tady ale jen tupě kopíruje a dojí hororovou vlnu, kterou v polovině devadesátých let odstartoval Wes Craven. ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Když už se tu srovnává s Vřískotem...Vřískot byl parodie na slashery a tohle si hraje na vážný slasher, což samozřejmě dává filmu handicap, který by potěšil i Tigera Woodse. Rebecca Gayheart by měla dostávat nějakou pravidelnou rentu za to, že už nikdy nebude hrát, protože se na její výkony nedalo dívat bez pocitu studu. Demenci děje ani nezmiňuju, to ke slasherům patří. Jedna hvězda za snahu a druhá za úvodní scénu u pumpy, to byl snad jediný povedený moment filmu. ()

Reklama

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem dát čtyři, ale trochu nadhodnotím protože mě film opravdu bavil. Hlavní postavy sympatické a přiznávám se bez mučení, že kdo je vrah pro mě byla docela záhada až do scény u benzínky kdy mi to konečně došlo (mezitím jsem váhal mezi dvěma adepty) . Vraždění podle urbanových legend se mi líbilo a musí se uznat, že postava killera se opravdu snažila zlikvidovat všechny včetně chudáka namol opilého psa. Proč píšu postava? Protože jsem váhal mezi klukem a holkou. Tak co myslíte vy? Kdopak bude vraždit? :-) ()

dyfur odpad!

všechny recenze uživatele

Toto som napísal k filmu Temná leganda 3: " ....ak pozeráte tretie voľné pokračovanie podpriemerného hororu čo môžete očakávať...no napätie a pocit strachu nie....a o tom to celé je....poznámka pre seba:viackrát nepozeraj-stačilo 1x...... " no a táto akože "jednotka" bola ešte horšia - síce s nejakým dejom,nejakým vysvetlením,ale horor to nebol neviem čo to bolo ,ale horor nie.... - hrozná kravina. -nepozerať viackrát- ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Nadhodnocuju o jednu za malinkou srdcovku z mládí, kterou jsem díky chabýmu výběru hororů na VHS viděl hned několikrát. O průměrnosti svědčí to, že jsem si podle názvu na film vůbec nevzpomněl, no hned po první scéně na benzince se mi rozsvítilo. Dnes už žádná sláva, v devadesátýmosmým nadprůměr. 70% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Malé cameo si ve filmu zahrál spisovatel Silvio Horta. (Terva)
  • Ve filmu se sešli tři herci starších známých hororových sérií, konkrétně Robert Englund ze série Noční Můry v Elm Street, Danielle Harris ze série Halloween a Brad Dourif z filmů Chucky. (Terva)

Reklama

Reklama