Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sára Deeverová je krásná, temperamentní žena se svérázným přístupem k životu. Každý měsíc začíná nový milostný vztah s problematickým mužem, kterému pomáhá změnit se k lepšímu. Přestože zůstává k bývalým partnerům laskavá a přátelská, ještě nikdy pravidlo jednoho měsíce neporušila. Listopadovým kandidátem se stává Nelson Moss, který žije jen pro práci a nedokáže si představit, že by tomu mohlo být jinak. Má v San Franciscu luxusní byt, luxusní přítelkyni, o kterou ovšem příliš nedbá. Jednoho dne je nucen strávit na dopravním inspektorátu několik hodin čekáním na nový řidičský průkaz. Náhodou tam čeká i Sára, která kvůli jeho chybě neudělá test. Nemůže proto získat řidičský průkaz dřív než za měsíc, a tak Nelsona přiměje, aby svou chybu odčinil. Přestože je svými názory Nelsonovi protivná, podaří se jí nemožné, když ho donutí, aby jí věnoval měsíc života. Její byt mu připadá stejně odpudivý jako její přesvědčení, že on je ten, kdo má problém a kdo potřebuje na chvíli vysadit. A nakonec je to Nelson, kdo se hluboce zamiluje a doufá, že se mu podaří zlomit kletbu jednoho měsíce a zůstat se Sárou navždy. Netuší totiž, jaké tragické tajemství se skrývá za posedlostí jednoměsíčních známostí. (TV Nova)

(více)

Recenze (209)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Pokud jste doposud patřičně nepřivítali listopad, tak jste možná právě narazili na vhodný prostředek. Moc nechápu, proč se tento skvost spolusledovatelce nezamlouval, když verzi tohoto filmu z roku 1968 dala hned čtyři hvězdičky. Každopádně jsem ji takhle rozhořčenou doposud nezažil. I když na její obranu nutno podotknout, že se dnes sešla opravdu hromada věcí, které navodily ke zhlédnutí filmu jedinečnou atmosféru. Tak nějak se dá odhadnout, že když hlavní hrdinka praktikuje výlučně měsíční známosti, že je buď dementní a nebo nemocná. V druhém případě je však demence rovněž součástí balíčku, neboť racionálně smýšlející člověk by před odchodem na věčnost rozhodně nezavěsil jako kámen na náhodného člověka a nestáhl by jej s sebou do pekelného trápení. To bylo od hlavní hrdinky krajně sobecké. I když se Charlize Theron chovala celý snímek jako totální kráva a Keanu Reeves činil jedno nepravděpodobné rozhodnutí za druhým, tak herecký talent doposud úplně neztratila a navíc se na ni celkem pěkně kouká. Ze začátku se ovšem na film jako takový prakticky nedalo koukat. Tuctová slaďárna, všude samé klišé a nesmysl vedle nesmyslu. Od okamžiku, kdy nám Charlize dovolila nahlédnout do své domácí lékárny, která by byla zlatým rájem pro nejednoho amatérského výrobce drog, mě film alespoň nepatrně začal zajímat. Je to trošku paradox, neboť v tomto okamžiku spolusledovatelku zajímat přestal. Od tohoto okamžiku už jsem poslouchal jen hořekování a nadávky, takže jsem si ten intenzivní a nekonečně romantický závěr nemohl vychutnat plnými doušky. Malinko možná přeháním. Závěr nebyl romantický a vlastně ani závratně intenzivní. Spíše jsem jej shledal tak nějak sebeparodizujícím a krajně nepravděpodobným, leč zajímavým a do tohoto okamžiku se o zajímavosti ve spojení s tímto filmem naprosto nedalo hovořit, takže jsem byl mile překvapen. Na závěr bych si k nepravděpodobnosti a nesmyslnému jednání hlavní postavičky, dovolil snad jen kratičkou vsuvečku. Kde jinde se dají lépe bořit logické bariéry a konfrontovat se s nepravděpodobným než právě ve světě filmu?! Tento svět byl k tomuto účelu stvořen. Slabší dvě. Viděno v rámci Společné výzvy s Lucinkou. Film nám vybrala uživatelka Asia_Power. ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Keanu Reeves a Charlize Theron po Ďáblovu advokátovi opět spolu. Tahle dvojka je prostě dokonalá, báječně se k sobě hodí a neuvěřitelně to mezi nimi jiskří. Listopadovou romanci jsem viděla tak trochu společně s Podzimem v New Yorku, "Podzim" však považuji o něco slabší než "Romanci" - vím však, že s přibývajícím věkem se mi ten film bude "líbit" čím dál víc. Stačilo totiž pět deset let navrch a já změnila u "Podzimu" jednu * za čtyři****. Listopadová romance mě však spolehlivě rozebírá už od počátku na malé kousíčky, a ačkoli jsem jí viděla už po x-té, pořád mě rozesmívá a dojímá, někdy až hrůza. Enya - Only Time, to už bude navždycky píseň tohoto filmu. ()

Reklama

Faidra 

všechny recenze uživatele

Nač taky koukat v listopadu, že... Ano, je to "jen" romantika, ano, je to ještě k tomu remake a ano, pokud se kdysi zavedla jednotka filmové nudy jeden militarkovskij (kterého mám ráda, mimochodem), mohla by se klidně zavést jednotka herecké topornosti jeden decireeves, ale pokud mě jedním slovem božská Charlize dokáže přesvědčit i v mém každoročním předvánočním rozpoložení, které se dá shrnout slovy "táhněte všichni do prdele!," že život je vlastně docela fajn, tak to není tak docela marný. A vlastně i ten dokonale dřevěnej Pinocchio Keanu je docela roztomilej. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Romanťárna, na kterou jsem kápl jedno ráno náhodně v bedně, no a jelikož to kolem mě všechno spalo, šel jsem do toho. Vlastně proč ne... Keanu má za poslední roky neuvěřitelnou formu, proto je taky možná třeba vidět, jak se tenhle chlapík prodíral v začátcích k vrcholu herectví, no a o Charlize ani nemluvě, pač ta panička je nejen koukatelná, ale i už tenkrát plná hereckýho potenciálu! Příběh sladkej, místy veselej, no a závěrečná klasika plná dojmů, tak to je pravá Amerika! Za co přihazuju 4tou hvězdu, tak to je za supr chemii hlavních představitelů. Krásnej pár, kterýmu by se snad mohl rovnat jen Rourke a Basingerová v 9 a 1/2 týdne... 70% ()

Woodstock 

všechny recenze uživatele

Charlize Theron pětihvězdičkově přesvědčivá a naprosto k zulíbání. Objevila pro sebe způsob, jak alespoň trochu vymrdat se smrtí. Pomilujme se dnes, hned teď, dokud je čas! Láska jen tak napůl, bez citů, to by pak zbytečně bolelo. Bohužel Keanu Reeves a jeho psí oči jsou na pouhou jednu hvězdu a to ještě jen ze slušnosti, protože to nebyla jeho chyba. Do této nevděčné role ho nastrčil nelítostný smrtelný osud plus špatný casting a s tím ani top herec nic neudělá. Kromě toho smutného psího pohledu nad nespravedlností (filmového) života. Zprůměrováno to stačí s bídou na tři hvězdy celému filmu. Jenže Charlize Theron si opravdu zaslouží víc, takže mám teď dilema. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (5)

Reklama

Reklama