Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sára Deeverová je krásná, temperamentní žena se svérázným přístupem k životu. Každý měsíc začíná nový milostný vztah s problematickým mužem, kterému pomáhá změnit se k lepšímu. Přestože zůstává k bývalým partnerům laskavá a přátelská, ještě nikdy pravidlo jednoho měsíce neporušila. Listopadovým kandidátem se stává Nelson Moss, který žije jen pro práci a nedokáže si představit, že by tomu mohlo být jinak. Má v San Franciscu luxusní byt, luxusní přítelkyni, o kterou ovšem příliš nedbá. Jednoho dne je nucen strávit na dopravním inspektorátu několik hodin čekáním na nový řidičský průkaz. Náhodou tam čeká i Sára, která kvůli jeho chybě neudělá test. Nemůže proto získat řidičský průkaz dřív než za měsíc, a tak Nelsona přiměje, aby svou chybu odčinil. Přestože je svými názory Nelsonovi protivná, podaří se jí nemožné, když ho donutí, aby jí věnoval měsíc života. Její byt mu připadá stejně odpudivý jako její přesvědčení, že on je ten, kdo má problém a kdo potřebuje na chvíli vysadit. A nakonec je to Nelson, kdo se hluboce zamiluje a doufá, že se mu podaří zlomit kletbu jednoho měsíce a zůstat se Sárou navždy. Netuší totiž, jaké tragické tajemství se skrývá za posedlostí jednoměsíčních známostí. (TV Nova)

(více)

Recenze (210)

gumolit 

všechny recenze uživatele

No áno romantické filmy sú pre mňa trochu rovnaké a vatšinou o tom istom,ale najdu sa aj výnimky tento ma zaujal len kvôli hereckej dvojici Charlize Theron a Keanu Reeves medzi ktorými to funguje dokonale.A takisto ma prekvapil Jason Issac v netradičnej roli ( poznáme ho skôr ako záporáka). Som rád,že záver filmu nie je až taký ako by kto očákaval áno smutný je,ale na hranici znesiteľnosti čo sa týka romantických filmov.Ešte raz pekný film! ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Lehce za hranu přetažená charakterizace postav (nemožného workoholika bez koníčků vs. spontánní, užívající si "volnomyšlenkářky") dobře posloužila živelnosti jejich náhodného seznámení a extravagantního soužití, méně už při nezbytné proměně chování a hodnotového žebříčku. Ale pro líbeznou Charlize Theron by otočil asi každý – a každá v případě jen navenek sebejistého Keanu Reevese. ()

Reklama

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Závěrečný hodně povedený útok na srdíčko divákovo bohužel nenechá zapomenout na celkem vleklou a místy až zbytečně vygradovanou 70 % úvodní pasáž. Jako plus přidávám obvyklé nadherectví Chalize a taktéž hudební podkres, který obstará Enya, se povedl. Naopak Reevesovi více sedí role drsňáka apod.................moje hodnocení = 5,5 z 10. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Moje oblíbená záležitost, kterou si rád obhajuji proti všem. Romantika se smutných nádechem je prostě mou slabinou a dojemný příběh dívky, která se z více či méně závažných důvodů bojí závazků a muže, který ve svém workoholismu vidí jen sebe a kteří se hledali, až se našli, proto nedokážu jakkoli odsoudit. Kam se hrabe Podzim v New Yorku, Listopadovou romanci si vždycky rád prožiju znovu. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Keanu a Charlize hrají sympatický pár, kterým to štěstí přejete. Bohužel se v posledních asi 15 minutách dočkáme nepříjemného zvratu v podobě nevyléčitelné nemoci, která se pochopitelně do té doby vůbec neprojevila (jako například v "Dlouhé cestě"). Čekala jsem, že budu během závěrečných titulků ronit slzy, závěr mě ale zklamal a snížil mé hodnocení. Jo a Jason Isaacs, kterého jsem znala jen díky Harry Potterovi, mile překvapil. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (5)

Reklama

Reklama