Reklama

Reklama

It's Always Sunny in Philadelphia

(seriál)
  • USA It's Always Sunny in Philadelphia (více)
Rozhovor 2 - Rob McElhenney, Glenn Howerton
USA, (2005–2023), 61 h 5 min (Minutáž: 18–43 min)

Hrají:

Charlie Day, Rob McElhenney, Danny DeVito, Glenn Howerton, Kaitlin Olson, Jaimie Alexander, Autumn Reeser, Kristoffer Polaha, Ted Rooney, Sabrina Machado (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(16) / Epizody(169)

Seriál It’s Always Sunny in Philadelphia sleduje "partu", majitele neúspěšné hospody u Paddyho; parta zhýralců, která nemiluje nic jiného než plánovat, konspirovat a většinou si libovat ve vzájemném neštěstí. Ať už obcházejí systém sociálního zabezpečení, zneužívají děti z popelnic, předstírají, že jsou mrzáci, vydávají se za policisty nebo falšují pohřby, parta se nikdy nesníží k tomu, aby vydělávali peněz. (Disney+)

(více)

Videa (4)

Rozhovor 2 - Rob McElhenney, Glenn Howerton

Recenze (67)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Bohužel žijeme v době, v níž se použití termínů politická korektnost/nekorektnost rozbujelo v takové míře, že se pomalu dostáváme ze stavu, v němž být politicky nekorektní je u určitých skupin obyvatelstva prostě módní, do stavu, v němž být politicky korektní je politicky nekorektní. Jednou třeba přijde čas a lidé budou moci prostě říci svůj názor, aniž by bylo nutné ho označit těmito nálepkami (hrůza, i já sám to občas dělám, tak mě tahle doba dostala). Dokud je to ovšem pouze módní, budou zřejmě vznikat i seriály jako je It's Allways Sunny in Philadelphia. Z IASP cítím v podstatě nulovou snahu o tvorbu umění, mírnou snahu o vyjádření se k (věčně) aktuálním společenským problémům, vcelku velkou snahu rozhýbat divákovu bránici, ale především pak snahu po zaplnění určitého segmentu trhu právě tak, jako jiný segment zaplňuje a jiný divácký požadavek plní Přátelé. IASP nabízí stejně ploché a schematické postavy, jen trochu jiného charakteru - namísto uječených, přecitlivělých objímačů, poctivou blondýnku obklopenou hajzly, primitivy, podvodníky, sraby a ubožáky, kterým žádná špatnost není cizí, jen když přijdou k prachům a pichu. Z toho samozřejmě vzniká celá řada více či méně komických situací, mně naštěstí sedících o malilinko víc než ty, které prožívá Joey, Rachel, Monica, Chandler, Phoebe a Ross. Světlejší výjimku pak tvoří ty, které trochu zesměšňují tu neustálou "výchovu k dobrému občanství", jež je v masmédiích téměř všudypřítomná. Ale pozorný pohled odhalí, že IASP se jen tváří, že k tomuto proudu stojí v opozici. Ve skutečnosti je jen křiklavější, uřvanější a mírně originálnější součástí téhož. A nyní si můžete celý předchozí text škrtnout a vzít na vědomí fakt, že mé hodnocení, silné ***, odráží jen míru toho, jak jsem se při sledování seriálu smál. ()

WincKruspe 

všechny recenze uživatele

Doslova skrytý klenot mezi komediálními seriály. A taky důkaz, že k tomu, aby jste dostali záchvat smíchu nepotřebujete přidaný smích po každé větě, jako je to u daleko populárnějších seriálů. Stačí vám jen 5 šílených postav, 5 výborných herců a tvůrci s velice bujnou fantazií. Některé díly jsou naprosto geniální a když se smíříte s tím, že celý seriál vlastně nemá žádný souvislý děj a je tam většinou jenom těch 5 postav, které pořád řeší něco a zároveň nic a budete ho brát s nadhledem, tak se zasmějete u každého dílu. ()

Reklama

bouncer 

všechny recenze uživatele

Zábavná šou, která vyniká v tom, že se zaměřuje na ožehavá, často tabuizovaná či jinak nekonveční témata. Postavy jsou dostatečně trhlé, dokáží věci řešit netradičně a šokovat diváky. Je to sranda, ale přeci jen k dokonalost seriálu tomu ještě leccos chybí... s postupem času přechod od vtipnosti k trpanosti zaručen. (1. sezóna - 90 %, 2. sezóna - 80 %, 3. sezóna - 40 %) ()

Toj 

všechny recenze uživatele

Jak je tohle možné? Parta kamarádů se rozhodne a natočí seriál, kde si postavy můžou dovolit všechno, kde síla politické nekorektnosti je měřítkem kvality. Seriál neukazuje stylizovaný pohádkový příběh krásných a bohatých lidí v New Yorku, kteří řeší nějaké banální problémy se vztahy. Tohle je seriál o naprostých nulách, chudácích a duševních mrzácích, ktěří jsou schopni všeho. Nikdy jsem si nemyslel, že něco takového z televziních obrazovek vzdejde... Vzešlo a přestože se v některých dílech řeší h*vna (ehm.. doslova), tak naprosto úžasným způsobem reflektuje svět kolem nás. Jedná se o Family Guy hraných seriálů bez zbytečné snahy o explicitní morální poselství.. Jak je tohle možné? ()

T2

všechny recenze uživatele

_It's Always Sunny in Philadelphia - 1 a 2 sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $1,603,855 //počet predaných kusov 57,301║ _It's Always Sunny in Philadelphia: 3.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $2,977,232 //počet predaných kusov 114,553 ║ _It's Always Sunny in Philadelphia: 4.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $10,630,958 //počet predaných kusov ║ _It's Always Sunny in Philadelphia: 5.sezóna▐ Tržby za predaj DVD v USA 479,596 //počet predaných kusov $11,372,533 ()

Galerie (1 508)

Zajímavosti (17)

  • Danny DeVito byl při natáčení druhé řady k dispozici pouhých 20 dnů, během nichž musel natočit 10 epizod, ve kterých se objevuje. (D3VIL)
  • Původně měla čtvrtá řada obsahovat epizodu "Frank Exploits the Mortgage Crisis" (Frank těží z hypotékové krize), kvůli nepřítomnosti DeVita však byla přesunuta do řady páté. (D3VIL)
  • Rob McElhenney a Kaitlin Olson jsou od roku 2008 manželé. (D3VIL)

Související novinky

Minecraft má režiséra

Minecraft má režiséra

22.07.2015

Svět šílí z animovaných kostiček. Tedy alespoň ten herní, populární Minecraft totiž minulý měsíc překročil 100 milionů registrovaných uživatelů. Dokonce má i vlastní velké akce (nedávno se v Londýně… (více)

Reklama

Reklama