Reklama

Reklama

It's Always Sunny in Philadelphia

(seriál)
  • USA It's Always Sunny in Philadelphia (více)
Rozhovor 2 - Rob McElhenney, Glenn Howerton
USA, (2005–2023), 61 h 5 min (Minutáž: 18–43 min)

Hrají:

Charlie Day, Rob McElhenney, Danny DeVito, Glenn Howerton, Kaitlin Olson, Jaimie Alexander, Autumn Reeser, Kristoffer Polaha, Ted Rooney, Sabrina Machado (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(16) / Epizody(169)

Seriál It’s Always Sunny in Philadelphia sleduje "partu", majitele neúspěšné hospody u Paddyho; parta zhýralců, která nemiluje nic jiného než plánovat, konspirovat a většinou si libovat ve vzájemném neštěstí. Ať už obcházejí systém sociálního zabezpečení, zneužívají děti z popelnic, předstírají, že jsou mrzáci, vydávají se za policisty nebo falšují pohřby, parta se nikdy nesníží k tomu, aby vydělávali peněz. (Disney+)

(více)

Videa (4)

Rozhovor 2 - Rob McElhenney, Glenn Howerton

Recenze (67)

Anchi 

všechny recenze uživatele

Od třetí série si říkám, že to dějově a hláškově nemůže bejt lepší a ejhle... Už jsem u sedmý série a laťka je pořád kontinuálně zdvihána. Celá show je přehnaná, ironická a ďábelsky necitlivá, v reálu pro mě absolutně nepředstavitelná (přátelství je v mým případě přece jen trochu někde jinde) a možná o to víc mě baví sledovat stupiditu a vychcanost týhle pětky. Způsoby, kterejma řeší problémy a "pomáhaj si" jsou v 9/10 případů zralí na umístění do psychiatrický péče. // Když se ve 2. řadě objevil DeVito, tvářila jsem se odmítavě, ale jeho role je tak zábavně tragikomická, od scénáristů/produkce výbornej krok. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Bohužel žijeme v době, v níž se použití termínů politická korektnost/nekorektnost rozbujelo v takové míře, že se pomalu dostáváme ze stavu, v němž být politicky nekorektní je u určitých skupin obyvatelstva prostě módní, do stavu, v němž být politicky korektní je politicky nekorektní. Jednou třeba přijde čas a lidé budou moci prostě říci svůj názor, aniž by bylo nutné ho označit těmito nálepkami (hrůza, i já sám to občas dělám, tak mě tahle doba dostala). Dokud je to ovšem pouze módní, budou zřejmě vznikat i seriály jako je It's Allways Sunny in Philadelphia. Z IASP cítím v podstatě nulovou snahu o tvorbu umění, mírnou snahu o vyjádření se k (věčně) aktuálním společenským problémům, vcelku velkou snahu rozhýbat divákovu bránici, ale především pak snahu po zaplnění určitého segmentu trhu právě tak, jako jiný segment zaplňuje a jiný divácký požadavek plní Přátelé. IASP nabízí stejně ploché a schematické postavy, jen trochu jiného charakteru - namísto uječených, přecitlivělých objímačů, poctivou blondýnku obklopenou hajzly, primitivy, podvodníky, sraby a ubožáky, kterým žádná špatnost není cizí, jen když přijdou k prachům a pichu. Z toho samozřejmě vzniká celá řada více či méně komických situací, mně naštěstí sedících o malilinko víc než ty, které prožívá Joey, Rachel, Monica, Chandler, Phoebe a Ross. Světlejší výjimku pak tvoří ty, které trochu zesměšňují tu neustálou "výchovu k dobrému občanství", jež je v masmédiích téměř všudypřítomná. Ale pozorný pohled odhalí, že IASP se jen tváří, že k tomuto proudu stojí v opozici. Ve skutečnosti je jen křiklavější, uřvanější a mírně originálnější součástí téhož. A nyní si můžete celý předchozí text škrtnout a vzít na vědomí fakt, že mé hodnocení, silné ***, odráží jen míru toho, jak jsem se při sledování seriálu smál. ()

Reklama

WincKruspe 

všechny recenze uživatele

Doslova skrytý klenot mezi komediálními seriály. A taky důkaz, že k tomu, aby jste dostali záchvat smíchu nepotřebujete přidaný smích po každé větě, jako je to u daleko populárnějších seriálů. Stačí vám jen 5 šílených postav, 5 výborných herců a tvůrci s velice bujnou fantazií. Některé díly jsou naprosto geniální a když se smíříte s tím, že celý seriál vlastně nemá žádný souvislý děj a je tam většinou jenom těch 5 postav, které pořád řeší něco a zároveň nic a budete ho brát s nadhledem, tak se zasmějete u každého dílu. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

[Po sedmi sériích] Živá verze South Parku. Opravdu, až takhle dementně se naše white trash pětice chová, zaslouží srovnání s Cartmanem a jeho bandou. Je těžké je nemilovat a zároveň ve stejný moment nimi pohrdat. Sebranka loserů z Pennsylvánie, vlastní irskou hospodu a chlamtá pivo značky Coors - původem z Colorada, je tohle snad odkaz na South Park? Už jste si udělali představu? Tak přidejte sedm slonů nekorektnosti, 5 tygrů hnusu a 4,5 veverek urážek. Dává to smysl? Ne? Tak jste tady správně a objevujte. Škoda sitcomové schematičnosti a přece jenom se seriál po několika sezónách unaví. Prvních sedm sezón 65 % [Revize po 11. sezónách] Haha, to jsem se pobavil, když ten předešlý blekot po sobě čtu. Tohle je nejlepší komediální seriál kolem. A již se stalo tradicí, že s příchodem nové sezóny nakoukám všechny dosavadní epizody. 95 % ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Dneska lidi přecházejí ze Simpsonů na Family Guye prostě proto, že jsou na takový humor už zvyklí a nepřekvapí je. Stejné je to s Philadelphií. Kdysi tabu, dneska sranda. Všechny postavy jsou namyšlení, sobečtí blbci. Jenže člověk si je zamiluje. Narozdíl od Hanka Moodyho, tihle žijí téměř na dně společnosti. Když jsem si seriál pouštěl znova, tak jsem se pořád smál a místy tekly až slzy. Neuvěřitelný, co tenhle kolektiv je schopný dát dohromady. Šéstá sezóna už byla slabší. Můj oblíbený Phily: Mac. -"What's up, bitches?" ()

Galerie (1 508)

Zajímavosti (17)

  • Tvůrce Rob McElhenney prohlásil, že 'Sweet Dee' (jak říkal své ex-přítelkyni) byla jeho oblíbenou přezdívkou, a tak ji přiřadil Dennisově sestře. (D3VIL)
  • Se svou 14. sérií v roce 2019 se ze seriálu stal nejdelší sitcom v historii USA. (Duoscop)
  • Danny DeVito byl při natáčení druhé řady k dispozici pouhých 20 dnů, během nichž musel natočit 10 epizod, ve kterých se objevuje. (D3VIL)

Související novinky

Minecraft má režiséra

Minecraft má režiséra

22.07.2015

Svět šílí z animovaných kostiček. Tedy alespoň ten herní, populární Minecraft totiž minulý měsíc překročil 100 milionů registrovaných uživatelů. Dokonce má i vlastní velké akce (nedávno se v Londýně… (více)

Reklama

Reklama