foto

Shemar Moore

  • nar. 20.4.1970 (50 let)
    Oakland, California, USA

Biografie

Shemar Moore se narodil v Oaklandu 20.dubna 1970. První dva roky svého života strávil s rodiči v Dánsku (díky tomu mluví plynule dánsky), ale poté co se jeho rodiče rozvedli, cestoval do nejrůznějších zemí jako Bahrajn, Anglie, Řecko či Afrika. Po nějaké době se přestěhoval do Ameriky, kde získal baseballové stipendium na univerzitě Santa Clara. Aby během svého studia vyšel s penězi, začal se věnovat modelingu a po zranění ramene, které znamenalo konec jeho baseballové kariéry se rozhodl přestěhovat do New Yorku aby se stal módním vzorem.

V roce 1995 figuroval ve videoklipu How Many Ways zpěvačky Tony Braxton. V této době byl spatřen agentem, který jej doporučil pro roli Malcolma Winterse v seriálu MLADÍ A NEKLIDNÍ. V roce 2000 vyhrál cenu Emmy jako Nejlepší herec v dramatických pořadech. V roce 2001 debutoval v divadle v muzikálu The Fabric of a Man. Shemar také vyhrál 6x ocenění NAACP za roli v již zmíněných Mladých a neklidných. Do jeho repertoáru patří i série BIRDS OF PREY, film JAK SI VZÍT MILIONÁŘKU či hostování v roce 1999 v MISS USA PAGEANT. Mezi jeho celovečerní filmy patří THE BROTHERS, THE MOTIVES či THE SEAT FILLER.

Role, kterou se asi nejvíce proslavil se stala postava zvláštního agenta Dereka Morgana v seriálu CBS CRIMINAL MINDS, kterou u nás vysílá TV Prima pod názvem MYŠLENKY ZLOČINCE.

Lukáš "Kopik" Kopeček

Herecká filmografie

Filmy

2020 Justice League Dark: Apokolips War
2019 The Death and Return of Superman
2018 The Death of Superman
2016 Liga spravedlivých vs Mladí Titáni
The Bounce Back
2015 DCU: Liga spravedlivých: Trůn Atlantidy
Kill Me, Deadly
2014 Liga spravedlivých: Válka
2007 Motiv 2: Odplata
2005 Deník šílené manželky
2004 Greener
Motiv
Napravitelné chyby (TV film)
The Seat Filler
2003 Chasing Alice (TV film)
2001 Bratři
2000 Box Marley
Jak si vzít milionářku (TV film)
The 27th Annual Daytime Emmy Awards
1998 Butter
Rodina matky Flory (TV film)
1997 Ona a on

TV seriály

2021 S.W.A.T. (TV seriál)
Epizoda 20 (S04E20)
Epizoda 19 (S04E19)
Epizoda 18 (S04E18)
další epizody (10)
2020 S.W.A.T. (TV seriál)
Epizoda 10 (S04E10)
Epizoda 9 (S04E09)
Epizoda 8 (S04E08)
další epizody (21)
2019 S.W.A.T. (TV seriál)
Monster (S03E10)
Sea Legs (S03E09)
Lion's Den (S03E08)
další epizody (23)
2018 S.W.A.T. (TV seriál)
1000 joulů (S02E10)
Den volna (S02E09)
Svět podle Tiffany (S02E08)
další epizody (24)
Myšlenky zločince (TV seriál) - a.z.
Flesh and Blood (S14E10) - a.z.
2017 S.W.A.T. (TV seriál)
Zázrak (S01E08)
Smrt s ručeným omezeným (S01E07)
Na plný plyn (S01E06)
další epizody (8)
Myšlenky zločince (TV seriál)
Štístko (S13E05)
Red Light (S12E22)
2016 Myšlenky zločince (TV seriál)
A Beautiful Disaster (S11E18)
The Sandman (S11E17)
Derek (S11E16)
další epizody (8)
2015 Myšlenky zločince (TV seriál)
Future Perfect (S11E10)
Internal Affairs (S11E09)
Awake (S11E08)
další epizody (23)
2014 Myšlenky zločince (TV seriál)
Amelia Porter (S10E10)
Fate (S10E09)
The Boys of Sudworth Place (S10E08)
další epizody (23)
2013 Myšlenky zločince (TV seriál)
Bully (S09E11)
The Caller (S09E10)
Strange Fruit (S09E09)
další epizody (24)
2012 Myšlenky zločince (TV seriál)
Perennials (S08E11)
The Lesson (S08E10)
Magnificent Light (S08E09)
další epizody (25)
2011 Myšlenky zločince (TV seriál)
The Bittersweet Science (S07E10)
Self Fulfilling Prophecy (S07E09)
Hope (S07E08)
další epizody (23)
2010 Myšlenky zločince (TV seriál)
Dvacet pět let až doživotí (S06E11)
Co se děje doma (S06E10)
Do lesů (S06E09)
další epizody (23)
2009 Myšlenky zločince (TV seriál)
Odplata (S05E11)
V lepší společnosti (S05E10)
Ochrana svědků (S05E09)
další epizody (25)
2008 Myšlenky zločince (TV seriál)
Vlastně normální (S04E11)
Bratrstvo ve zbrani (S04E10)
Svůdce (S04E09)
další epizody (20)
2007 Myšlenky zločince (TV seriál)
Prvorozenstvím (S03E11)
Pravá noc (S03E10)
Penelope (S03E09)
další epizody (22)
2006 Myšlenky zločince (TV seriál)
Profilování profilera (S02E12)
Sex, narození, smrt (S02E11)
Poučné lekce (S02E10)
další epizody (23)
2005 Myšlenky zločince (TV seriál)
Krvavý hlad (S01E11)
Populární děti (S01E10)
Vyšinutý (S01E09)
další epizody (11)
2003 Birds of Prey (TV seriál)
Devil's Eyes (E13)
Feat of Clay (E12)
Reunion (E11)
další epizody (4)
2002 Birds of Prey (TV seriál)
Nature of the Beast (E09)
Lady Shiva (E08)
Split (E07)
další epizody (9)
1998 Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
Waging Bull (S04E18)
1997 Chůva k pohledání (TV seriál)
The Heather Biblow Story (S04E24)
1973 Mladí a neklidní (TV seriál)

Dokumentární

2019 2nd Unit: Invisible Action Stars
2010 Swan... One Man's Journey
2004 Making of 'Motives', The

Producentská filmografie

TV seriály

2020 S.W.A.T. (TV seriál)
Gunpowder Treason (S03E16)
Knockout (S03E15)
Animus (S03E14)
další epizody (6)
2019 S.W.A.T. (TV seriál)
Monster (S03E10)
Sea Legs (S03E09)
Lion's Den (S03E08)
další epizody (23)
2018 S.W.A.T. (TV seriál)
Den volna (S02E09)
Dědictví (S02E07)
Nikdy víc (S02E06)
další epizody (8)
2017 S.W.A.T. (TV seriál)
Pilot (S01E01)

Host

Fanoušci tvůrce