foto

Vanessa Lengies

  • nar. 21.7.1985 (34 let)
    Montréal, Quebec, Kanada

Biografie

Celým jménem Vanessa Lynne-Marie Lengies se narodila 21. července 1985 v kanadském Montrealu. Její otec je němec a matka egyptského původu.

K herecké kariéře se dostala v kanadské televizi, když se obejvila v seriálech jako SPONK!, BOJÍTE SE TMY? nebo POPULÁRNÍ MECHANIKA PRO DĚTI. V roce 2000 měla hlavní roli ve filmu KRYSÁCI. V roce 2002 byla obsazena do seriálu AMERICAN DREAMS, kde hrála postavu Roxanne Bojarski.

V roce 2005 si zahrála po boku Hilary Duff a Hether Locklear v komedii DOKONALÝ CHLAP. Původně byla psána postava ve filmu NENÁVI2T pro ni, ale Vanessa ji odmítla a raději se objevila v seriálech GHOST WHISPERER nebo ZA SVITU MĚSÍCE.

V srpnu 2011 byla obsazena do role Sugar Motta v seriálu GLEE. Její postava se zařadila mezi ty, které se v seriálu ukazují pravidelně.

Pavel "Pajky3" Lepič

Herecká filmografie

Filmy

2019 I'd Like to Be Alone Now
Immortal
The Naughty List (TV film)
2016 Happy Birthday!
2015 We Are Your Friends
2009 My Suicide
Uvaříme, uvidíme…
2008 Puberťáci milují sex
2006 Arturovo pátrání
Rebelka
Split Decision (TV film)
The Substance of Things Hoped For
2005 Dokonalý chlap
Hele kámo, kdo tu vaří?
2000 Krysouni (TV film)

TV seriály

2017 Star Wars: Dobrodružství Freemakerů (TV seriál)
Return of the Return of the Jedi (S02E13)
Free Fall (S02E12)
Escape from Coruscant (S02E11)
další epizody (13)
2016 Druhá šance (TV seriál)
Svědomí (E11)
Osobní záležitost (E10)
Druhý vzkříšený (E09)
další epizody (11)
Star Wars: Dobrodružství Freemakerů (TV seriál)
Return of the Kyber Saber (S01E13)
Duel of Destiny (S01E12)
Showdown on Hoth (S01E11)
další epizody (13)
The Detour (TV seriál)
The Drop (S01E08)
2015 Resident Advisors (TV seriál)
The Fire (E07)
Halloween (E06)
Alcohol Awareness (E05)
další epizody (4)
Glee (TV seriál) - herec, a.z.
Dreams Come True (S06E13)
We Built This Glee Club (S06E11) - a.z.
A Wedding (S06E08)
další epizody (4)
2014 Llama Cop (TV seriál)
Mixology (TV seriál)
Closing Time (E13)
Last Call (E12)
Bruce & Maya (E11)
další epizody (13)
2013 Glee (TV seriál)
All or Nothing (S04E22)
Girls (and Boys) on Film (S04E15)
Sadie Hawkins (S04E11)
2012 Glee (TV seriál)
Thanksgiving (S04E08)
Dynamic Duets (S04E07)
Glease (S04E06)
další epizody (15)
2011 Castle na zabití (TV seriál)
Kouzla a čáry (S03E12)
Glee (TV seriál)
Drž si svých 16 (S03E08)
Políbila jsem dívku (S03E07)
Souboj (S03E06)
další epizody (6)
Sestra Hawthornová (TV seriál)
A Shot in the Dark (S03E10)
Signed, Sealed, Delivered (S03E09)
Price of Admission (S03E08)
další epizody (10)
2010 Mluvme o sexu (TV seriál)
Back to School (E15)
Sestra Hawthornová (TV seriál)
No Exit (S02E10)
Picture Perfect (S02E09)
A Mother Knows (S02E08)
další epizody (10)
Pravidla zasnoubení (TV seriál)
Refusing to Budget (S05E11)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Vražedná realita (S09E06)
2009 Sestra Hawthornová (TV seriál)
Hello and Goodbye (S01E10)
Mother's Day (S01E09)
No Guts, No Glory (S01E08)
další epizody (9)
Médium (TV seriál)
Apocalypse... Now? (S05E06)
2008 Uklízeč (TV seriál)
2007 Za svitu měsíce (TV seriál)
Fever (E04)
2006 Monarch Cove (TV seriál)
Posel ztracených duší (TV seriál)
The Vanishing (S01E20)
2004 Great American Celebrity Spelling Bee, The (TV seriál)
2002 American Dreams (TV seriál)
2001 Sponk! (TV seriál)
2000 For Better or for Worse (TV seriál)
1999 Bojíte se tmy? (TV seriál)
1998 Radio Active (TV seriál)
1997 Lassie (TV seriál)
Populární mechanika pro děti (TV seriál)
1996 Arthur (TV seriál)
1995 Příhody malé Lulu (TV seriál)

Dokumentární

2006 Works, The
2002 Pet Star (TV seriál)