Reklama

Reklama

Scott Pilgrim jde na věc

(seriál)
  • USA Scott Pilgrim Takes Off
Trailer 2
USA / Japonsko / Kanada, 2023, 3 h 40 min (Minutáž: 26–29 min)

Režie:

Abel Gongora

Předloha:

Bryan Lee O'Malley (komiks)

Hrají:

Michael Cera, Anna Kendrick, Mary Elizabeth Winstead, Brie Larson, Aubrey Plaza, Mae Whitman, Alison Pill, Ellen Wong, Kieran Culkin, Mark Webber (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Scott Pilgrim se konečně seznámí s Ramonou Flowersovou, o které po nocích sní. Nejdřív ale musí vyřídit sedm padouchů, kteří to s ní kdysi táhli. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (46)

Soweek 

všechny recenze uživatele

Na návrat Scotta jsem se hodně těšil, obzvlášť, když jsem se dozvěděl, že se vrací prakticky všechna jména z Wrightovo zpracování. Animovaná verze se bohužel ztrácí sama v sobě a v podstatě urputně nudí. I když to není naprostá blbost, musel jsem se nutit to vůbec dokoukat, protože to nemělo vůbec co říct. Sex Bob-omb neboli Beck se předvedl pouze s jednou velice krátkou písničkou a mé přání v celé album tak asi zůstane navždy zapovězené. Velká škoda. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

V niečom nápadité a invenčné a v niečom nudné a nezaujímavé. To, že to od prvého dielu ide svojou cestou a ignoruje predlohu ( či už komiks alebo film) dokážem rešpektovať. Užijete si to práve preto, že styčné diela poznáte a máte radi. Čo ale zamrzí je určitá plochosť jednotlivých motívov. Hlavná zápletka je minimalizovaná na putovanie za postavami, ktoré ani nerozvíjajú svoje charaktery ani nepodporujú žánrové pravidlo pátrania. Po dopozeraní zostala pachuť zbytočnosti. Až tak skalný fanúšik nie som, aby som sa k tomuto vracal. A keď si už mám pozrieť Scotta Pilgrima tak si pozriem radšej film alebo prečítam komiks. Hoci po tomto si nie som až tak istý, či som z takéhoto typu príbehov nevyrástol. Lebo tu išlo veľmi veľa vtipov a mrknutí úplne mimo mňa. Potešilo ale obsadenie pôvodnej zostavy. Takže solídne 3*. ()

Reklama

Comics.jto 

všechny recenze uživatele

Alternativní převyprávění bravůrného šíleného příběhu Scotta Pilgrima, tak napůl bez něj. K seriálu je lepší vidět film z kterého vychází jak děj tak styl. Obojí je kombinovaný také s komiksovou předlohou. . Doporučuji spíš kouknout na skvělý film. Který stejnak budete muset vidět (nebo aspoň je to dobré), aby jste měli lepší zážitek z tohoto.  .  Film mám rád hlavně díky kreativnímu střihu, kameře atd. Tady jsem čekal spíš víc kreativní vizuál a animaci, protože to není tolik omezeno rozpočtem. A to zcela splnilo. Teda až na rozmazávání a designy (dle předlohy), to není úplně mé gusto. Ale zase je více detailní v dějí, což ale může být občas i záporná vlastnost.  . Po stránce audia: hudba sedí k příběhu stejně jako u filmu. A zvukové efekty dodávají stylu šmrnc.  . Nezapomeňte že tenhle seriál ani film nesmíte brát vážně.  Celkové hodnocení 7,3/10 ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To, že se podařilo sehnat hlasy původních herců je úžasné. Také kvitují rozhodnutí vydat se příběhově jiným směrem. To je však asi z pozitiv vše. Děj je bídný. Styl vyprávění otravné a nezáživné. Nejvíce mi však vadí absence toho nejcennějšího z hrané verze, a to vymazlené a do nejmenšího detailu promyšlené scény a momenty. Tady dostanete jen neoriginální animace, která se vizuálně drží komiksu, ale nenabídne choreografii, střih či tempo filmové verze. A tím tenhle projekt u mě nejvíce upadá. Není třeba u něj trávit čas. 40% ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám si, jak jsem v roce 2010 byla v kině na filmové verzi. Přestože jsem vůbec neznala komiksovou předlohu, film mě mimořádně pobavil a hned si mě získal svou nesvázaností, hravostí a absurdním humorem. Když se tedy po letech objevil na Netflixu tento nový animovaný seriál a navíc sklízel docela dobrá hodnocení, říkala jsem si: „Proč ne, třeba se opět pobavím v šíleném „pilgrimovském“ stylu…“ Jenže chyba lávky. Seriál sice nabízí jiný, nový příběh (totožný s filmem je tuším jen první díl, pak se dějová linka rozchází), ale zpracování a humor jsou tak ZOUFALE špatné! Příběh naprosto postrádá smysl, což by samo o sobě nevadilo (ostatně absurdita ke Scottovi Pilgrimovi patří), jenže to by to musel vyvažovat právě ten humor, který je v případě absurdity nepostradatelný. Jen tak je totiž divák schopný na nesmyslnost přistoupit. Tady bohužel povětšinou zůstává jen ten chabý a nesmyslný příběh a jinak je to jedna velká nuda. Po prvním dílu, kde se recyklovaly některé původní vtipy, jsem ještě měla naději a říkala jsem si, že se od teď příběh rozjede, ale postupně celý seriál spíš jen s každým dalším dílem upadá. Seriál se očividně pokouší být vtipný, ale z nějakého důvodu se to povede jen málokdy. Většina humoru selhává ve správném podání nebo načasování, některé vtipy jsou i v základu dost špatné a ubohé. Výsledek je takový, že jen málokterý vtípek skutečně vyzní a pobaví. Dokonce i ty opětovně použité vtipy (které byly v hraném filmu a fungovaly) naopak v podání tohoto seriálu spíše nefungují. Je to až žalostné… po několika dílech mi bylo jasné, že už to asi lepší nebude. Snažila jsem se v seriálu najít aspoň něco jiného, co by fungovalo, ale pravda je taková, že příběh nefunguje ani po emoční stránce. Vyprávění je to veskrze povrchní a ne moc zajímavé, s množstvím klišé. Obzvlášť závěrečné „prohlédnutí“ Ramony o tom, jak před svými příteli vždy utíkala, je takové klišé, že spíš než aby vás to dojalo, tak se vám jen protočí oči v sloup. Za mě velké zklamání. Nevěřila bych, že se dá u Scotta Pilgrima takhle nudit. Plusové body pouze za chytlavou úvodní písničku a původní hlasy herců z filmu. ~(1,7)~ ()

Galerie (88)

Zajímavosti (4)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama