Reklama

Reklama

Život slavné herecké manželské dvojice Richarda Burtona a Elizabeth Taylorové byl plný vzájemné lásky i nenávisti a vzbudil spoustu rozruchu ve společnosti... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (20)

katchi 

všechny recenze uživatele

Když skandalistka hraje skandalistku, tak se tak trochu předpokládá, že to buď bude skandál nebo ztvárnění hodno Oskara! V tomto případě to (bohužel) nebylo ani jedno. Abych byla upřímná, pamatuju si na své pubertální období, kdy jsem Lindsay Lohan naprosto zbožňovala. Byla mým vzorem. Proto jsem dost těžce nesla její proměnu v královnu feťáků a neustále jsem měla tendence ji dávat nové a nové šance. Na film Liz & Dick jsem se opět koukla hlavně kvůli ní. Podvědomě jsem totiž doufala, že konečně divákům vytře zrak a dokáže, že hrát opravdu umí. To se ji však tak úplně nepovedlo. V tomto případě ale na vině nebyla ani tak Lindsay, jako spíš tvůrci, kteří se snažili film pojmout poněkud netradičně, a proto do filmu zakomponovali prvky dokumentu, což v tomto případě nebylo příliš šťastné řešení, jelikož ve finále snímek působí poněkud roztříštěně a jako celek nefungoval. Navíc obsahoval tolik nepochopitelných scén, že mi kolikrát zůstával až rozum stát (viz. scéna "Nemůžeme být spolu" "fajn"..řekla Lindsay a šla se otrávit). Osobně si myslím, že život Elizabeth Taylor si zaslouží daleko lepší zpracování, jelikož tato verze, ve které hlavní hrdinové akorát chlastali, večírkovali a sexovali, působila dost povrchně a nenechala na povrch vyjít skutečné city, emoce a problémy, kterých určitě nebylo málo. Za rozpracování by určitě stála linie "Richard a jeho bratr", "Richardova smrt" či "Elizabethina filmová kariéra" ()

Trishka 

všechny recenze uživatele

Na televizní snímek to málo není: slušná výprava, slušný scénář, slušná Lindsay Lohan. Člověk i velkoryse pochopí díry v rozpočtu a přenese se i přes fakt, že Taylor a Burton se neproducírují ulicemi Říma, ale před zeleným plátnem (pomlčme i o tom, že výsledek tohohle triku odpovídal provedení o pár dekád zpátky). Nicméně kdo očekává věrný životopisný snímek našlapaný divokostí, vášněmi a drzostí, tedy těmi řekněme třemi slovy, kterými lze definovat vztah Taylorové a Burtona, tak ho výsledek moc nezasytí. Za mě casting úplně sehnal. Chemie žádná. Nula. Nada. Lohan je dobrá, Elizabeth Taylor s přimhouřenýma očima v několika scénách vážně i připomíná, ale v porovnání s drzou, silnou Taylorovou, která věděla co chce, působí jako holčička. Obzvlášť vedle Granta Bowlera, jehož charisma končí někde u kotníků. Dohromady mi tahle volba nedává smysl vůbec žádný, proč by jako právě oni dva měli být pár. Natožpak ten osudový. ()

Reklama

Billie777 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Přitom jsem se na tenhle film docela těšila a hlavně jsem ze srdce přála, aby se konečně povedl Lindsay Lohan ten její comeback. Bohužel nic moc. Sama Lindsay se mi do role Elizabeth Taylor nehodila a to se mi nakonec potvrdilo během sledování snímku, Lindsay mi tam prostě nesedla, nehodila se tam. Narozdíl od silné a sex-appealem nabité Elizabeth Taylor působila Lindsay spíše jako holčina, tu Liz jsem tam prostě hledala marně. Podoba taky nic moc, ikdyž se maskéři určitě snažily. Každopádně Lindsay nehrála tak špatně. Myslím, že hrát umí ale čekala jsem prostě víc. Lindsay ale patřila mezi to povedenější na tomto filmu. Horší to bylo s jejím hereckým kolegou Grantem Bowlerem a opravdu tragickou režií. Film uspával, nudil, nedokázal mě upoutat. Televizní zpracování bylo také dost znát. Hudba také za nic nestála. Atmosféra nulová. Myslím, že Elizabeth Taylor by si zasloužila, aby o ní byl natočen daleko lepší film natočený daleko lepším režisérem. Kvalitní životopisný film takhle nevypadá. ()

Patw 

všechny recenze uživatele

Lindsay Lohan byla skvělá volba pro ztvárněný Elizabeth Taylor, ať už vzhledem tak i hraním. Lindsay ve filmu předvádí výkon, který nepředvedla už dlouho (a nebo jsem jí už jen postrádal). Kostýmy i prostředí vše je dobře udělané. Občas mi hudba ve filmu připomínala jak z nějakého filmu od Rosamunde Pulcher. V určitých momentech je hodně znát použití "zeleného plátna". Je to klasický (povedený) televizní film. ()

JančiBači 

všechny recenze uživatele

Film zobrazuje vzťah hereckých legiend Taylorovej a Burtona. Lohanka v úlohe "božskej Liz" je celkom obstojná čo sa ale nedá povedať o prehrávajúcom Bowlerovi v úlohe Richarda Burtona. Celkovo je to zle zostrihané, nakrútené a zahrané. Príbeh dvojice by si zaslúžil naozaj lepšie spracovanie minimálne ako film o M.M. http://www.csfd.cz/film/280259-muj-tyden-s-marilyn/ ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Po shlédnutí filmu napsala zpěvačka Lady Gaga na twitteru zprávu Lindsay Lohan s tím, že film i ona samotná je naprosto perfektní. (Patw)
  • Čtyři dny po zahájení natáčení měla Lindsey Lohan atomobilovou nehodu. Jelikož to nebylo poprvé, měla by herečka velký problém, a proto se do toho vložili producenti, kteří celý incident zametli pod stůl. (R´Hell)
  • Týden po autonehodě našli Lindsey Lohan vyčerpanou v jejím pokoji a musela být hospitalizována. Na druhý den na place zkolabovali kvůli vyčerpání a dehydrataci další dva členové štábu. (R´Hell)

Reklama

Reklama