foto

Martina Menšíková

  • nar. 20.2.1965 (52 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Dcera legendárního herce Vladimíra Menšíka a Olgy Menšíkové se narodila 20.2.1965 v Praze. Vystudovala herectví na Pražské konzervatoři. Po dokončení studií nastoupila do angažmá do kolínského divadla. Po odchodu z Kolína působila na volné noze. Hostovala v divadle Semafor a Činoherním klubu. V současnosti hraje v Divadle na Jezerce.

Koncem 80. letech začala pracovat i pro televizi. Seriály: BAKALÁŘI, DRUHÝ DECH, CO TEĎ A CO POTOM?, PŘÍTELKYNĚ Z DOMU SMUTKU. TV filmy: TŘI PRINCEZNY TANEČNICE, DVEŘE, PERFEKTNÍ MANŽEL, BLUDIČKY.

V posledních letech se věnuje hlavně dabingu (seriály: Helena a její chlapci, Tři životy Sofie, Divoký Anděl, Kalifornské léto, Zoufalé manželky) Ve filmech dabuje zejména herečku Meg Ryan. V roce 2005 získala za dabing cenu Františka Filipovského za film Já a mé přízraky.

elzmar

Herecká filmografie

Filmy

2017 Nižní Novgorod (divadelní záznam)
Zádušní oběť (TV film)
2015 Fotograf
2014 Poslední cyklista (TV film)
2012 Bastardi 3
Modrý drak
2010 Bludičky (TV film)
2009 Zemský ráj to napohled
2006 Prachy dělaj člověka
2003 Kameňák
1995 Nesmluvená setkání (TV film)
1993 Perfektní manžel
1992 Volba (TV film)
1991 Dido (TV film)
Variácie slávy (TV film)
1988 Anděl svádí ďábla
1984 Tři princezny tanečnice (TV film)
1980 Holubník (TV film)
1974 Klec (TV film)

TV seriály

2012 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Pohřbená zaživa (S03E03)
2008 Hop nebo trop (TV seriál)
Tři vdovy (S02E04)
2000 Milí Bakaláři (TV seriál)
1998 Tři králové (TV seriál)
1992 Přítelkyně z domu smutku (TV seriál)
Helga (E03)
1991 Co teď a co potom? (TV seriál)
1988 Druhý dech (TV seriál)
1971 Bakaláři (TV seriál)

Dokumentární

2014 Tajemství Vladimíra Menšíka (TV film)
2002 Jiří Kajínek - Mírovský mág - vyp.
Příběhy slavných (TV seriál)
2001 Nespoutaný živel (TV film)

TV pořady

2013 Televizní legendy (TV pořad)
2003 Dvojhlas (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
Čtveráci (TV pořad)
1997 Vsaďte se! (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace