foto

Martina Menšíková

  • nar. 20.2.1965 (55 let)
    Praha, Československo

Biografie

Dcera legendárního herce Vladimíra Menšíka a Olgy Menšíkové se narodila 20.2.1965 v Praze. Vystudovala herectví na Pražské konzervatoři. Po dokončení studií nastoupila do angažmá do kolínského divadla. Po odchodu z Kolína působila na volné noze. Hostovala v divadle Semafor a Činoherním klubu. V současnosti hraje v Divadle na Jezerce.

Koncem 80. letech začala pracovat i pro televizi. Seriály: BAKALÁŘI, DRUHÝ DECH, CO TEĎ A CO POTOM?, PŘÍTELKYNĚ Z DOMU SMUTKU. TV filmy: TŘI PRINCEZNY TANEČNICE, DVEŘE, PERFEKTNÍ MANŽEL, BLUDIČKY.

V posledních letech se věnuje hlavně dabingu (seriály: Helena a její chlapci, Tři životy Sofie, Divoký Anděl, Kalifornské léto, Zoufalé manželky) Ve filmech dabuje zejména herečku Meg Ryan. V roce 2005 získala za dabing cenu Františka Filipovského za film Já a mé přízraky.

elzmar

Herecká filmografie

Filmy

2017 Zádušní oběť (TV film)
2015 Fotograf
2014 Poslední cyklista (TV film)
2012 Bastardi 3
Modrý drak
2010 Bludičky (TV film)
2009 Zemský ráj to napohled
2006 Prachy dělaj člověka
2003 Kameňák
1995 Nesmluvená setkání (TV film)
1993 Dokonalý manžel
1992 Volba (TV film)
1991 Variácie slávy (TV film)
1988 Anděl svádí ďábla
1984 Tři princezny tanečnice (TV film)
1980 Holubník (TV film)
1974 Klec (TV film)

TV seriály

2012 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Pohřbená zaživa (S03E03)
2008 Hop nebo trop (TV seriál)
Tři vdovy (S02E04)
2000 Milí Bakaláři (TV seriál)
1998 Tři králové (TV seriál)
Pobožný střelec (E07)
Zrada (E06)
1992 Přítelkyně z domu smutku (TV seriál)
Helga (E03)
1991 Co teď a co potom? (TV seriál)
Dveře (E03)
Dido (TV seriál)
Pochopenie (E03)
Zrkadielko (E02)
Znaky na múre (E01)
1988 Druhý dech (TV seriál)
Buď a nebo (E13)
Na koho to slovo padne (E12)
Boby a bobky (E11)
další epizody (10)
1971 Bakaláři (TV seriál)

Dokumentární

2016 Živý plášť planety Země - GEODERMA - vyp.
2014 Tajemství Vladimíra Menšíka (TV film)
2002 Jiří Kajínek - Mírovský mág - vyp.
2001 Příběhy slavných (TV seriál)
Nespoutaný živel (S02E16)

Divadelní záznam

2017 Nižní Novgorod (divadelní záznam)

Host

TV pořady

2013 Televizní legendy (TV pořad)
2003 Dvojhlas (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
Čtveráci (TV pořad)
1997 Vsaďte se! (TV pořad)