foto

Shad Moss

  • nar. 9.3.1987 (32 let)
    Columbus, Ohio, USA

Biografie

Ve světě hudby znám jako Bow Wow, vlastním jménem Shad Gregory Moss se narodil počátkem března roku 1987 v Americkém městě Columbus. Už od malička směřoval k hudbě a za svým snem si také tvrdě šel.

Poprvé vystoupil na veřejnosti roku 1993 v Los Angeles pod uměleckým pseudonymem KID GANGSTA. Shodou okolností ho tam zaregistroval tehdy dvaadvacetiletý rapper Snoop Dogg a vymyslel mu jméno nové - Lil Bow Wow. Nabídky se začaly hrnout a tak mohl Lil Bow Wow odstartovat svou dlouhou kariéru. Zlom nastal roku 1998, kdy potkává producenta Jermaine Dupri a proto roku 2000 vydává první album Beware of Dog. To sklidilo obrovské úspěchy stejně jako album Doggy Bag, které vydává hned dva roky nato.

Isabel "Izweezy" Marešová

Herecká filmografie

Filmy

2019 In Broad Daylight (TV film)
2015 Rychle a zběsile 7
Vincentův svět
2013 Scary Movie 5
2012 Recalled
2011 Domácí záležitosti
2010 Madea's Big Happy Family
Šťastný los
2009 Hurricane Season
2006 Rychle a zběsile: Tokijská jízda
2005 Bow (TV film)
Roll bounce
2004 Rodinka na tripu
2002 Benjamins
Jako Mike
2001 Carmen: hip-hopera (TV film)

TV seriály

2016 Kriminálka: Oddělení kybernetiky (TV seriál)
Legacy (S02E18)
Flash Squad (S02E17)
5 Deadly Sins (S02E16)
další epizody (8)
2015 Kriminálka: Oddělení kybernetiky (TV seriál)
Shades of Grey (S02E10)
iWitness (S02E09)
Python (S02E08)
další epizody (23)
2009 Vincentův svět (TV seriál)
Jedno auto, dvě auta, červené auto, modré auto (S06E03)
2008 Vincentův svět (TV seriál)
Návrat na Queens Boulevard (S05E12)
Den Setha Greena (S05E10)
Domovo vykoupení (S05E06)
další epizody (4)
2006 Smallville (TV seriál)
Dozvuky (S06E06)
1996 Moesha (TV seriál)

Dokumentární

2009 Kids' Inaugural: We Are the Future (koncert)
2005 Moje super úžasné šestnáctiny (TV seriál)
2001 Party in the Park 2001 (koncert)
2000 Christina Aguilera: My Reflection (koncert)

Hudební videoklipy

2018 Bow Wow: Broken Heart (hudební videoklip)
2013 Rich Gang - Tapout (hudební videoklip)
2011 Chris Brown & Benny Benassi - Beautiful People (hudební videoklip)
2007 Bow Wow feat. T-Pain & Johntá Austin - Outta My System (hudební videoklip)
2002 Jessica Simpson ft. Lil Bow Wow - Irresistible (Re-Mix Version) (hudební videoklip)
2000 Lil' Bow Wow feat. Snoop Dogg - Bow Wow (That's My Name) (hudební videoklip)

Host

TV pořady

2017 Growing Up Hip Hop Atlanta (TV pořad)
2013 Ok! TV (TV pořad)
2011 GGN: Snoop Dogg's Double G News Network (TV pořad)
2005 Show Tyry Banksové (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Napálené celebrity (TV pořad)
Show Sharon Osbourneové (TV pořad)
The Best Hit USA (TV pořad)
2001 Access Granted (TV pořad)
The Teen Choice Awards 2001 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace