foto

Brian Tee

  • nar. 15.3.1977 (43 let)
    Okinawa, Japonsko

Biografie

Brian Tee sa narodil v japonskej Okinawe. Jeho otec pochádza z Kórey a matka je rodená Japonka, čo naznačuje rôznorodosť rodinnej kultúry. To, že jeho rodičia netrpeli prehnanou láskou k tradíciám potvrdzuje aj skutočnosť, že už v jeho dvoch rokoch sa rodina presťahovala do americkej Kalifornie, kde nakoniec aj vyrastal.

Vo svojich školských časoch sa stal Brian hviezdou futbalového tímu a touto formou sa začínal dostávať do povedomia okolia. Počas štúdií na strednej škole pracoval v rýchlom občerstvení, vďaka čomu zažil už v mladom veku ťažkú prácu obyčajných smrteľníkov. Vyštudoval vysokú školu (Berkeley) v Kalifornii. Vo voľnom čase sa už od mala venoval športu a bojovým umeniam.

Plynule rozpráva tromi jazykmi – Anglicky, Kórejsky a Japonsky. Pravdepodobne jeho doposiaľ najznámejšou stvárnenou filmovou postavou bol D.K. vo filme Rýchlo a zbesilo: Tokijská jazda. Neskôr stvárnil niekoľko vedľajších postáv v mnohých filmoch, ale aj úspešných seriáloch. Zahral si napríklad aj vo filme The Wolverine, po boku Hugha Jackmana.

Patrik "Patrik200s" x

Herecká filmografie

Filmy

2017 The Beautiful Ones
2016 Želvy Ninja 2
2015 Jurský svět
Unspoken: Diary of an Assassin
2014 Jeden Štědrý den (TV film)
Plačící muž
Příběh Gabby Douglasové (TV film)
Roswell FM
2013 Anatomy of Violence (TV film)
Wedding Palace
Wolverine
2010 Řetězová zpráva
2009 Deadland
2007 Pandemie (TV film)
2006 All In
Rychle a zběsile: Tokijská jízda
2005 Finty Dicka a Jane
2004 Hvězdná pěchota 2: Hrdinové Federace
2002 Austin Powers - Goldmember
Údolí stínů

TV seriály

2020 Chicago Med (TV seriál)
A Needle in the Heart (S05E20)
Just a River in Egypt (S05E19)
In the Name of Love (S05E18)
další epizody (11)
2019 Chicago Med (TV seriál)
I Can't Imagine the Future (S05E09)
Too Close to the Sun (S05E08)
Who Knows What Tomorrow Brings (S05E07)
další epizody (22)
2018 Lucifer (TV seriál)
Once Upon a Time (S03E26)
Chicago Med (TV seriál)
Death Do Us Part (S04E09)
Play By My Rules (S04E08)
The Poison Inside Us (S04E07)
další epizody (15)
Chicago P.D. (TV seriál)
Endings (S06E02)
Chicago Fire (TV seriál)
Going to War (S07E02)
The One That Matters Most (S06E16)
The Chance to Forgive (S06E15)
2017 Chicago Med (TV seriál)
Naughty or Nice (S03E04)
Trust Your Gut (S03E03)
Nothing to Fear (S03E02)
další epizody (19)
Chicago P.D. (TV seriál)
Fork in the Road (S04E23)
Emotional Proximity (S04E16)
Chicago Fire (TV seriál)
Deathtrap (S05E15)
2016 Chicago Med (TV seriál)
Free Will (S02E08)
Inherent Bias (S02E07)
Alternative Medicine (S02E06)
další epizody (22)
Chicago P.D. (TV seriál)
Made a Wrong Turn (S04E02)
Justice (S03E21)
Forty-Caliber Bread Crumb (S03E17)
další epizody (5)
Chicago Fire (TV seriál)
The Sky Is Falling (S04E13)
The Path of Destruction (S04E11)
The Beating Heart (S04E10)
2015 Chicago Med (TV seriál)
Mistaken (S01E04)
Fallback (S01E03)
iNO (S01E02)
další epizody (4)
Zoo (TV seriál)
První krev (S01E01)
Chicago P.D. (TV seriál)
The Three G’s (S02E19)
2014 Legenda (TV seriál)
Na vlastní pěst (S01E05)
2013 Agenti S.H.I.E.L.D. (TV seriál)
Havaj 5-0 (TV seriál)
V utajení (S04E07)
Léčba zločinnosti (S04E06)
2012 Grimm (TV seriál)
Bad Teeth (S02E01)
Woman in Black (S01E22)
2011 Mortal Kombat: Legacy (TV seriál)
Status: Nežádoucí (TV seriál)
Bloodlines (S05E02)
2009 Anatomie lži (TV seriál)
Dokud nás smrt nerozdělí (S01E04)
Dark Blue (TV seriál)
K-Town (S01E04)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Dívka v masce (S04E22)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Rodinná záležitost (S10E01)
2008 Havárie (TV seriál)
Jericho (TV seriál)
Patriots and Tyrants (S02E07)
2007 Chirurgové (TV seriál)
Copak jsme neměli skoro všechno? (S03E25)
Zkouška (S03E24)
2006 Jednotka zvláštního určení (TV seriál)
Dvoustá hodina (S01E03)
Vincentův svět (TV seriál)
A co Bob? (S03E11)
2005 Hledaní (TV seriál)
Zoey 101 (TV seriál)
2004 Cracking Up (TV seriál)
Můj přítel Monk (TV seriál)
Pan Monk se setkává s kmotrem (S03E05)
2003 JAG (TV seriál)
Karanténa (S09E07)
2002 Beze stopy (TV seriál)
Flipside (TV seriál)
2001 The Chronicle (TV seriál)
2000 18 kol spravedlnosti (TV seriál)
Neviditelný (TV seriál)
Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál)
Rodina (S05E06)
1999 Passions (TV seriál)
Rodinné právo (TV seriál)
1996 Chameleon (TV seriál)

Dokumentární

2006 Drifting School
Fast and the Furious: Tokyo Drift - The Japanese Way
The Big Breakdown: Han's Last Ride - a.z.
Tricked Out to Drift