foto

Leonardo Nam

  • nar. 1979
    Buenos Aires, Argentina

Biografie

Leonardo Nam je australský herec korejského původu narozen v listopadu roku 1979 v argentinském Buenos Aires. Má bratra choreografa a sestru učitelku, oba žijí ve Velké Británii.

V osmi letech se s rodiči přestěhoval do australského Sydney, kde navštěvoval střední školu technickou a později vysokou školu University of New South Wales. Na univerzitě studoval architekturu, kterou později úspěšně zakončil bakalářským titulem.

Již na škole Leonarda přitahovalo herectví. „Šel jsem za producenty a ti mi pořád říkali něco jako: 'Jsi dobrý…ale nic pro tebe nemáme.' Vždycky budu jen nějaký bezejmenný týpek z čínské večerky, i když jsem Korejec.“ V 19 letech se definitivně rozhodl splnit si svůj sen a odcestoval do New Yorku. „Jednou mi má instruktorka řekla: 'Zajistila jsem ti konkurs v New Yorku.' Pak už si jen pamatuju, jak jsem vystupoval z letadla a cítil jsem, že jsem udělal správně.“ Začal navštěvovat hodiny herectví v proslulém HB Studiu, jeho učitelem byl i významný newyorský herec Austin Pendleton. Nam si na živobytí musel vydělávat v baru Lotus v módou proslulé čtvrti Meatpacking District.

Zpočátku Leonarda provázely mále štěky v zapomenutelných snímcích, svoji první hollywoodskou příležitost dostal až v roce 2004 v komedii PERFEKTNÍ SKÓRE (2004), kde se vedle začínajících superhvězd jako Chris Evans nebo Scarlett Johannson vůbec neztratil. Ve vedlejších rolích se objevil i v dívčím dramatu SESTERSTVO PUTOVNÍCH KALHOT (2005) a v jeho pokračování z roku 2008. Menší role ztvárnil v kasovních hitech RYCHLE A ZBĚSILE: TOKIJSKÁ JÍZDA (2006), ÚHEL POHLEDU (2008) a AŽ TAK MOC TĚ NEŽERE (2009).

Asi nejzajímavější dosavadní rolí pro Leonarda byla postava Scotta Parkera, homosexuálního mladíka, který bojuje se svou identitou se svými křesťansky založenými rodiči, v nezávislém filmu HALF-LIFE (2008). Režisérka Jennifer Phang s ním slavila úspěch na asijských a evropských festivalech.

Leonardo Nam velkou hvězdou zřejmě nebude, jeho doménou by se mohly stát nezávislé snímky, jako chystané sportovní drama SNAKE AND MONGOOSE (2013).

David "dawe04" Bulawa

Herecká filmografie

Filmy

2020 Phobias
2019 DC Showcase: Death
2018 American
Happy Anniversary
Perfect
2015 For Justice (TV film)
Someone Else
2014 Cat Run 2
Murder of a Cat
2013 Snake and Mongoose
2012 Slečna nebezpečná
Watching TV with the Red Chinese
2009 2 Bobs, The
Až tak moc tě nežere
2008 Half-Life
Úhel pohledu
2007 Americká kratochvíle
2006 10 položek a méně
Rychle a zběsile: Tokijská jízda
Undoing
2005 Sesterstvo putovních kalhot
2004 Perfektní skóre
2002 Meridian
Nobody's Perfect

TV seriály

2020 MacGyver (TV seriál)
Mac + Desi + Riley + Aubrey (S04E07)
Windmill + Acetone + Celluloid + Firing Pin (S04E04)
Red Cell + Quantum + Cold + Committed (S04E02)
Westworld (TV seriál)
The Winter Line (S03E02)
2019 Bažináč (TV seriál)
Worlds Apart (E02)
Pilot (E01)
Historical Roasts (TV seriál)
Princ z Peorie (TV seriál)
Léto Teddyho a Emila (E16)
Sneaky Pete (TV seriál)
The Little Sister (S03E07)
The Stamford Trust Fall (S03E03)
The Huckleberry Jones (S03E02)
2018 Půjčovna masa (TV seriál)
Westworld (TV seriál)
Akane No Mai (S02E05)
Virtu e Fortuna (S02E03)
The Flash (TV seriál)
Lose Yourself (S04E18)
Run Iris, Run (S04E16)
2017 Havaj 5-0 (TV seriál)
Informátoři v ohrožení (S08E04)
2016 Westworld (TV seriál)
Bikamerální mysl (S01E10)
Zapomenout (S01E08)
Optický klam (S01E07)
další epizody (7)
2014 Stalker (TV seriál)
Skin (E08)
Betas (TV seriál)
Blinded By The Light (E10)
2013 Betas (TV seriál)
Show & Tell (E08)
Lowdown (E06)
Waiting For A Girl Like You (E03)
2012 Nice Girls Crew (TV seriál)
2011 Franklin a Bash (TV seriál)
Jennifer of Troy (S01E03)
2010 Futurestates (TV seriál)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Výbušný motor (S10E13)
2009 Sběratelé kostí (TV seriál)
Nebezpečné předměstí (S05E04)

Dokumentární

2006 Fast and the Furious: Tokyo Drift - The Japanese Way

Hudební videoklipy

2004 Fefe Dobson - Everything (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky