foto

Cynthia Gibb

  • nar. 14.12.1963 (55 let)
    Bennington, Vermont, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Cynthia Gibb se narodila v USA ve městě Benningtonu, ve státě Vermont dne 14. prosince 1963 baletní tanečnici a učiteli. Cyntia začala velice brzy s tanečním tréninkem a díky svému talentu a přirozenému půvabu vyhrála modelingovou smlouvu s "New York's Eileen Ford Agency" a již ve svých 14 letech byla na obálkách časopisů "Vogue" a "Young Miss".

Jakmile si jí všiml v časopise Woody Allen, obsadil ji do vedlejší role svého filmu Stardust Memories (1980). Poté se začala herectví na plno věnovat. Cynthia absolvovala střední školu s vyznamenáním, bohužel její sestra byla v té době na Yale a pro ni již na další studium nezbývaly peníze. Proto se rozhodla být herečkou. Poté co si zahrála na Brodwayi, hned po maturitě se v roce 1981 objevila v "nekonečném" seriálu Search for Tomorrow. Následně si zahrála v TV sérii Fame (1982), kde vydržela tři sezony. Mezi první a druhou řadou zazářila ve filmu Youngblood (1986), v roli dcery hokejového trenéra. Mezi druhou a třetí řadou hrála v oceňovaném snímku Salvador (1986), podle skutečného příběhu Jean Donovan. Dále následoval film Modern Girls (1986), kde hrála mladou herečku a film Malone (1987). Za film Gypsy z roku 1993 získala ocenění za nejlepší herečku ve vedlejší roli. Prakticky celou svou kariéru se objevovala v mnoha rolích zejména v TV filmech a seriálech. Prozatím posledním jejím počinem je komedie My Dog's Christmas Miracle z roku (2011).

Jan "eagles22" Žižka

Herecká filmografie

Filmy

2017 Hunter's Cove
Sharing Christmas (TV film)
2016 Broadcasting Christmas (TV film)
Caged No More
2015 Christmas Land (TV film)
2013 Before I Sleep
Vražedné krásky (TV film)
2011 My Dog's Christmas Miracle (TV film)
2010 Nanny for Christmas, A
2009 Podezřelá
2008 Beautiful Loser
Svět v ohrožení
2007 Christiina pomsta (TV film)
Démoni minulosti (TV film)
Family Lost, A (TV film)
Vánoční štěstí (TV film)
2003 Zločiny podle Mary Higgins Clark: Zločin z vášně (TV film)
2002 Hollywood, Hollywood
Vánoční překvapení (TV film)
2001 Já a mé přízraky (TV film)
Zločinný instinkt: Vraždy zbloudilých duší (TV film)
Zločinný instinkt: Zbytečná smrt (TV film)
2000 This Is How the World Ends (TV film)
1998 Zemětřesení v New Yorku (TV film)
1997 High Stakes (TV film)
Sopka: Hořící sníh (TV film)
Zamilovaný Amor (TV film)
1996 Vánoční příběh (TV film)
1994 Osudový slib: Příběh Alexandry O´Harové (TV film)
Vykoupení z hříchu (TV film)
1993 Gypsy (TV film)
Twist of the Knife, A (TV film)
Žena, která milovala Elvise (TV film)
1992 Diagnóza vražda - Bez varování (TV film)
Drive Like Lightning (TV film)
House on Sycamore Street, The (TV film)
1990 Smrtící zatykač
1989 Karen Carpenter Story, The (TV film)
Kouzelná chvíle (TV film)
1988 Jack Rozparovač se vrací
Číslo 5 žije 2
1987 Malone
1986 Moderní dívky
Salvador
Youngblood
1980 Vzpomínky na hvězdný prach

TV seriály

2009 Myšlenky zločince (TV seriál)
Síla tradice (S04E13)
2004 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Jed (S05E24)
1995 Deadly Games (TV seriál)
1994 Bláznovy fejetony (TV seriál)
1993 Diagnóza vražda (TV seriál)
1990 Příběhy ze záhrobí (TV seriál)
Korman's Kalamity (S02E13)
1982 Fame (TV seriál)
1951 Search for Tomorrow (TV seriál)

Dokumentární

2001 Headliners & Legends: Brooke Shields (TV film)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace