foto

David Faustino

  • nar. 3.3.1974 (44 let)
    Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

David Anthony Faustino se narodil 3. března 1974 v centru všeho západního filmového dění, Los Angeles. Navíc byl jeho otec kostymérem a tak se není čemu divit, že už ve třech měsících hrál dceru Lily Tomlin v jejím televizním speciálu.

Většina jeho dosavadní kariéry je spojena s televizí a tak se poprvé objevil roku 1980 v televizním snímku ACT OF LOVE s Ronem Howardem a Mickey Rourkem. Dalších patnáct let střídal role v televizních filmech s rolemi v seriálech. Z této doby za zmínku stojí roličky ve snímcích SOUDCOVA NOC/SOUDNÍ DVŮR a PŘÍBĚH Z HOLLYWOODU. Co se seriálů týče, u nás je znám seriál GUMÍDCI, kde se podílel na jedné epizodě.

A v roce 1987 přišla jeho nejslavnější role v seriálu ŽENATÝ SE ZÁVAZKY, kde hrál Buda, syna v té nejdistinkčnější americké rodině. Roli dostal i díky svému malému vzrůstu, 1,60m. Tím pádem se mohl stát terčem posměšků všeho druhu. Ve své roli vydržel až do konce natáčení roku 1997. Za svou roli byl 11krát nominován na Young Artist Award a roku 2008 společně se svou seriálovou sestrou Chrastinou Applegate obdrželi cenu TV Land Award. Při natáčení seriálu se v několika epizodách sešel i se svým biologickým bratrem Michaelem.

Tato role pro něj neznamenala takový průlom jako pro jeho seriálovou sestru či otce, nicméně práci dostával. Objevil se například v jedné epizodě AKTA X deváté série. V roce 2006 se objevil v nových pokračováních NATIONAL LAMPOON s názvem PUCKED a dokončuje film s názvem ROBODOC.

V letech 2004 – 2007 byl ženatý s Andreou Elmer. Na seznamu VH1 „100 Greatest Kid Stars“ se umístil na 48. místě.

Alexandr "FoxMulder" Vavroš

Herecká filmografie

Filmy

2018 Nite Tales 2: The Movie
2016 Atomic Shark
Žraločí tornádo 4 (TV film)
2015 Bachelors
Vincentův svět
2010 Not Another B Movie
2009 Busted
RoboDoc
2008 Bostonský škrtič
Švindl na druhou
2007 Leo
2006 Nice Guys
Pokouřeníčko
Pucked
2005 Freezerburn
2001 10 Attitudes
Killer Bud
MacArthur Park
2000 Get Your Stuff
1999 Demo Reel: A Tragedy in 10 Minutes
Dirt Merchant
Heist, The
1998 12 Bucks
Lovers and Liars
1996 Kiss & Tell
Lebkouni V: Tisíciletí (TV film)
Ostrov mrtvého muže (TV film)
1994 Men Lie
Osudový slib: Příběh Alexandry O´Harové (TV film)
1991 Perfect Harmony (TV film)
1987 Bride of Boogedy (TV film)
1986 Mr. Boogedy (TV film)
The Drug Knot (TV film)
1985 Líbá, Mary (TV film)
1984 Velvet (TV film)
1983 Shooting Stars (TV film)
Soudcova noc
Summer Girl (TV film)
1982 40 Days for Danny (TV film)
Pod dohledem (TV film)
Příběh z Hollywoodu
1981 The Ordeal of Bill Carney (TV film)
1980 Act of Love (TV film)

TV seriály

2013 Bad Samaritans (TV seriál)
Taková moderní rodinka (TV seriál)
Zlaté časy s vlasy (S04E16)
2012 Jak vycvičit draky (TV seriál)
Legenda Korry (TV seriál)
2011 Clunkers (TV seriál)
Winx Club (TV seriál)
Working Class (TV seriál)
2010 Scooby Doo: Záhady s.r.o. (TV seriál)
2009 Star-ving (TV seriál)
Vincentův svět (TV seriál)
Vyděšený k smrti (S06E11)
2006 Americký táta (TV seriál)
Rough Trade (S02E10)
2004 Vincentův svět (TV seriál)
Recenze (S01E02)
2002 Akta X (TV seriál)
Slunečné dny (S09E18)
2001 The Bernie Mac Show (TV seriál)
2000 Cover Me: Based on the True Life of an FBI Family (TV seriál)
1997 Ženatý se závazky (TV seriál)
Chicagská botová výměna (S11E24)
Svatba s blbcem (S11E23)
Zajatci (S11E22)
další epizody (15)
1996 Detektiv Nash Bridges (TV seriál)
Ženatý se závazky (TV seriál)
Zločiny proti obězitě (S11E09)
Vánoce (S11E08)
The Juggs opustili scénu (S11E07)
další epizody (22)
1995 Ženatý se závazky (TV seriál)
Vaříme s Máslem (S10E13)
Manželská poradna (S10E12)
Lov na medvěda (S10E11)
další epizody (26)
1994 Pod ochranným dohledem (TV seriál)
Ženatý se závazky (TV seriál)
Vraťte nám Tátu cvoka (2. část) (S09E13)
Vraťte nám Tátu cvoka (1. část) (S09E12)
Konec sezóny (S09E11)
další epizody (26)
1993 Ženatý se závazky (TV seriál)
Nejhorší Vánoce (S08E13)
Jen maličký kousíček (S08E12)
Buckův útěk (S08E11)
další epizody (27)
1992 Ženatý se závazky (TV seriál)
Vánoce (S07E12)
Bud na koleji (S07E11)
Smrt prodavače bot (S07E10)
další epizody (25)
1991 Ženatý se závazky (TV seriál)
Já nemám nic (S06E13)
Tak takhle se cítil Sinatra (S06E12)
Soukromý detektiv (S06E11)
další epizody (26)
1990 Ženatý se závazky (TV seriál)
Plod naší chamtivosti (S05E11)
Jedna pryč, dva zbývají (S05E10)
Myslíte, že jsem sexy (S05E09)
další epizody (22)
1989 Ženatý se závazky (TV seriál)
Bundí život (2. část) (S04E12)
Bundí život (1. část) (S04E11)
V zoo (S04E10)
další epizody (30)
1988 Ženatý se závazky (TV seriál)
Rybaření s periodou (S03E04)
Miř vysoko (S03E03)
Vypocený Elvis (S03E02)
další epizody (13)
1987 Ženatý se závazky (TV seriál)
Mrtvý Santa Claus (S02E13)
Anděl Země (S02E12)
Jak hláskuješ pomstu? (S02E11)
další epizody (25)
1985 Gumídci (TV seriál)
I Had Three Wives (TV seriál)
1984 CBS Schoolbreak Special (TV seriál)

Dokumentární

2013 I Know That Voice
2009 Official Rejection
2004 Retrosexual: The 80's (TV seriál)
2003 Ženatý se závazky - Setkání po letech (TV film)
2001 Married... with Children: The E! True Hollywood Story (TV film)
2000 Child Stars: Their Story (TV film)
Intimate Portrait: Katey Sagal
1999 Hollywood: Wild in the Streets
1998 Bundymania (TV film)

TV pořady

2012 FOX 25th Anniversary Special (TV pořad)
2009 7 Days (TV pořad)
2005 TV Land Confidential (TV pořad)
2003 My Life Is a Sitcom (TV pořad)
1995 MADtv (TV pořad)
1992 Backstage with the Bundys (TV pořad)

Scenáristická filmografie

TV seriály

2009 Star-ving (TV seriál)

Režijní filmografie

TV seriály

2009 Star-ving (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace