foto

Christian Oliver

  • nar. 3.3.1972 (46 let)
    Celle, Dolní Sasko, Západní Německo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Christian Francis Oliver se narodil 03.03.1972 v Celle v Německu. Vyrůstal však ve Frankfurtu Nad Mohanem, který po maturitě opustil a odjel studovat herectví do Los Angeles. Tam mu přezdívaly "Baby A", protože jeho přízvuk byl tak silný, že připomínal Arnolda Schwarzeneggera.

Před kamerou se poprvé objevil v americkém komediálním seriálu KONEČNĚ ZAZVONILO, NOVÁ TŘÍDA. Následovaly malé role ve filmech DÍVČÍ KLUB z roku 1995, DVĚ SESTRY z roku 1997 či BOMBY POD BERLÍNEM z roku 1999 a televizních seriálech CESTA DO NEZNÁMA z roku 1995 či UNDRESSED z roku 1999. Mihnul se taky v malé roli fotografa v seriálu V.I.P. po boku Pamely Anderson. Zatím největší slávu mu vynesla role komisaře Jana Richtera v populárním německém krimiseriálu KOBRA 11, ve kterém účinkoval od roku 2003. V seriálu však vydržel pouze dvě série.

Kromě toho jsem Christiana taky mohli vidět ve filmech jako SPEED RACER, kde ztvárnil postavu Snaka Oilera či válečném dramatu VALKÝRA, kde si zahrál po boku Toma Cruise.

Mimo to je Christian majitelem oděvnického podniku, rád cestuje a miluje adrenalinové sporty jako potápění, sky-diving a snowboarding. Je ženatý a s manželkou Julií má dceru Antonii a syna Lenze Valentina.

Martin "lekr" Kostelník

Herecká filmografie

Filmy

2018 I Am Fear
2015 Animal Among Us
Obchodníci se smrtí (TV film)
Probuzená posedlost
2014 Herkules: Vzkříšení
Ninja Apocalypse
2013 House of Good and Evil
2009 Acholiland
Nora Roberts: Pocta (TV film)
Ready or Not
2008 Immer Wirbel um Marie (TV film)
Inspector George Gently: Bomber's Moon (TV film)
Speed Racer
Valkýra
2006 Berlínské spiknutí
Subject Two
2005 Omrzlina
2004 Kobra 11 - Bezvýchodná situace (TV film)
Kobra 11 - Extrém (TV film)
Kobra 11 - Falešné přátelství (TV film)
Kobra 11 - Heinrich a Paul (TV film)
Kobra 11 - Kdo seje vítr… (TV film)
Kobra 11 - Kdo z koho (TV film)
Kobra 11 - Lehká kořist (TV film)
Kobra 11 - Na mušce (TV film)
Kobra 11 - Na věky věků (TV film)
Kobra 11 - Nemilosrdně (TV film)
Kobra 11 - Pes a kočka (TV film)
Kobra 11 - Přátelé v nouzi (TV film)
Kobra 11 - Sabotáž (TV film)
Kobra 11 - Seznam smrti (TV film)
Kobra 11 - Svátek matek (TV film)
Kobra 11 - Svědkyně (TV film)
Kobra 11 - V utajení (TV film)
Kobra 11 - Za každou cenu (TV film)
Kobra 11 - Zhrzená láska (TV film)
2003 Kobra 11 - Countdown (TV film)
Kobra 11 - Falešné signály (TV film)
Kobra 11 - Křest ohněm (TV film)
Kobra 11 - Náraz (TV film)
Kobra 11 - Rock 'n' Roll (TV film)
Kobra 11 - Rodinný gang (TV film)
Kobra 11 - Smrtonosná zásilka (TV film)
Kobra 11 - Soukromé očko (TV film)
Kobra 11 - Závod s časem (TV film)
Záře lesa
2001 Past
Peklo ve městě
Schlaf mit meinem Mann (TV film)
1999 Bomby pod Berlínem (TV film)
Romantic Fighter
1997 Dvě sestry (TV film)
Eat Your Heart Out
1995 Dívčí klub

TV seriály

2016 Timeless (TV seriál)
Party at Castle Varlar (S01E04)
2015 Sense8 (TV seriál)
What Is Human? (S01E10)
W. W. N. Double D? (S01E07)
Limbic Resonance (S01E01)
Dr. Klein (TV seriál)
Albträume (S02E11)
2013 Bez hranic (TV seriál)
Long-Haul Predators (S01E04)
2005 Návrat na výsluní (TV seriál)
1999 Undressed (TV seriál)
1998 V.I.P. (TV seriál)
1996 Kobra 11 (TV seriál)
1995 Cesta do neznáma (TV seriál)
1993 Konečně zazvonilo, nová třída (TV seriál)

Dokumentární

2008 Speed Racer: Wonderful World of Racing - The Amazing Racer Family

TV pořady

1979 NDR Talk Show (TV pořad)

Producentská filmografie

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace