foto

Tammy Blanchard

  • nar. 14.12.1976 (40 let)
    Bayonne, New Jersey, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tammy Blanchard je americká herečka, která se narodila v Bayonne v New Jersey. Pracuje převážně ve filmu a v televizi a svou kariéru nastartovala v nejdéle vysílaném rodinném seriálu GUIDING LIGHT /1952-2009/, kde hrála znuděnou a bohatou dívku Drew Jacobs. Její první divadelní rolí byla postava cikánky Rose Lee v Broadwayském revivalu muzikálu „Gypsy: A Musical Fable", za který získala nominaci na cenu Tony Award a Theatre World Award. Za ztvárnění mladičké Judy Garland v televizním filmu LIFE WITH JUDY GARLAND: ME AND MY SHADOWS /2001/ získala cenu Emmy Award pro nejlepší herečku ve vedlejší roli. Zazářila v Broadwayském revivalu „How To Succeed in Business Without Really Thing" jako Hedy LaRue a posléze byla nominována v roce 2011 na cenu Tony Award.

V televizním filmu WE WERE THE MULVANEYS /2002/, hrála Marianne Mulvaney a recenzentem deníku The New York Times byla oceněna pro svou „křehkou sílu", kterou ztvárnila zmíněnou postavu. S Peterem Falkem si zahrála v TV filmu WHEN ANGELS COME TO TOWN /2004/.

Mezi její filmové role stojící za zmínku můžeme zařadit špionážní film THE GOOD SHEPARD /2006/, kde hrála hluchou milenku Matta Damona, dále film režiséra Alejandro Gomeze Monteverdeho BELLA /2006/, který vyhrál hlavní cenu na MFF v Torontu. Hrála v americko-japonském filmu THE RAMEN GIRL /2007/ nebo v psycho thrilleru DEADLINE /2009/. Spoluúčinkovala s Jessicou Lange v televizním remaku filmu SYBIL /2007/, kde ztvárnila roli ženy trpící poruchou identity. Objevila se ve hvězdně obsazeném televizním dokumentárním dramatu LIVING PROOF /2008/, o ženě, která si jako první nechala léčit rakovinu prsou lékem Herceptinem.

Hrála Amy Roberts, vdovu po vrahovi v TV filmu AMISH GRACE /2010/. Film byl natočen dle skutečné události nazvané "Amish school shooting". Spolu s Nicole Kidman a Aaronem Eckhartem hrála v dramatu RABBIT HOLE /2010/. V autobiografickém sportovním snímku MONEYBALL /2011/ hrála po boku Brada Pitta postavu Elizabeth Hatteberg. V celovečerním filmu UNION SQUARE režírovaném vítězkou filmového festivalu Sundance, Nancy Savoca, hraje Blanchard spolu s Patti Lupone, Mirou Sorvino, Mikem Doylem, Michaelem Rispolim a Daphne Rubin – Vega.

Tammy Blanchard žije ve svém rodném městě Bayonne se svou dcerou Avou Jean /nar.2008/.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

Filmy

2016 Tallulah
2015 The Inherited
The Invitation
2014 Čarovný les
2013 Burning Blue
Jasmíniny slzy
Nečekaný život
2012 Rozdvojená mysl (TV film)
2011 Certainty
Hudba hrát nepřestala
Moneyball
Union Square
2010 Amish Grace (TV film)
Králičí nora
2009 Empire State (TV film)
Vražedný termín
2008 Cadillac Records
Tajemství polévky rámen
Živoucí důkaz (TV film)
2007 Sybil (TV film)
2006 Bella
Kauza CIA
2004 Když do města přijdou andělé (TV film)
2002 Ponížení (TV film)
Zloději z Harvardu
2001 Já a mé přízraky (TV film)

TV seriály

2017 Daytime Divas (TV seriál)
2016 Bull (TV seriál)
The Necklace (S01E01)
2015 Jak prosté (TV seriál)
Proslulý klient (S03E11)
2014 Hoke (TV seriál)
2010 Ve znamení raka (TV seriál)
2001 Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
1990 Právo a pořádek (TV seriál)
1952 U nás ve Springfieldu (TV seriál)

TV pořady

2011 The 65th Annual Tony Awards (TV pořad)
1999 The 26th Annual Daytime Emmy Awards (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace