foto

Eva Amurri Martino

  • nar. 15.3.1985 (32 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Eva je dcerou italského režiséra Franca Amurriho a jedné z nejznámějších amerických hereček Susan Sarandon, která ji přivedla na svět 15. března 1985 v New York City. V podstatě všichni její příbuzní mají co do činění s filmem a televizí. Není divu tedy, že si Eva zvolila, či byla tak trochu donucena, právě tento obor. Díky movitým rodičům vystudovala v Manhattanu stejnou střední školu jako například Theodore Roosevelt a pokračovala na soukromé Brown University, kterou úspěšně opustila v roce 2007, její studium bylo zaměřeno na italskou kulturu.

Již během studií se začala Eva objevovat před televizní i filmovou kamerou. Můžete si domyslet, díky komu se jí takové priority dostává. Jako desetiletou holčičku ji můžeme zahlédnout v MRTVÝ MUŽ PŘICHÁZÍ a v chladně přijatých ROCKERKÁCH. Co se seriálové tvorby týče, od maminky dostala facku v jedné epizodě PŘÁTEL. Ve svých mladých letech se zkrátka objevuje snad ve všech filmech, se kterými měla Susan Sarandon nějakou spojitost.

Prvním filmem, kde tomuto faktu učinila přítrž, je komedie ČERNÁ OVCE. Její zatím nejznámější a nejlépe hodnocenou rolí je vnadná striptérka a talentovaná studentka profesora Moodyho v seriálu CALIFORNICATION, kde představuje všechny své přednosti. V dalším úspěšném seriálu JAK JSEM POZNAL VAŠI MATKU se objevila jen v jedné epizodě stejně jako v DOKTOR HOUSE.

Za zmínku jistě stojí, že úspěšná maminka dceři dlouhé roky stříhala vlasy a zakazovala veškeré sladkosti, které musela Eva z natáčení tajně pašovat do domu. Je vidno, že tyto praktiky přinesly své ovoce, jelikož zájem o její osobu se zvyšuje. Je to dáno jistě i tím, že po své matce podědila jak krásu a šarm, tak i trochu toho hereckého talentu.

- "srstek" -

Herecká filmografie

Filmy

2016 Mothers and Daughters
2015 Tajný život Marilyn Monroe (TV film)
2013 AmeriQua
Guilty (TV film)
Rozlučka se svobodou
2012 Můj otec je šílenec
2011 Isolation
The Doctor (TV film)
2009 Possible Side Effects (TV film)
2008 New Yorku, miluji Tě!
Uprostřed nicoty
Zvířecí instinkty
2007 Pocit viny
Student Charlie Banks
2004 Černá ovce
2002 Made-up
Rockerky
1999 Kdekoli, jen ne tady
Samé trable (TV film)
1995 Mrtvý muž přichází
1992 Bob Roberts

TV seriály

2014 Neranditelní (TV seriál)
Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Fackodání 3 (S09E14)
2013 Nová holka (TV seriál)
Blbeček (S03E02)
2012 Guys with Kids (TV seriál)
2011 Nová holka (TV seriál)
Je libo bondáž (S01E08)
2009 Californication (TV seriál)
Mia culpa (S03E12)
Příchody a odchody (S03E11)
Byt (S03E08)
další epizody (9)
Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Rukověť (S05E08)
2004 Dr. House (TV seriál)
2001 Přátelé (TV seriál)
Joeyho nový mozek (S07E15)

TV pořady

2012 2012 MTV Movie Awards (TV pořad)
2008 Strašidelné příběhy celebrit (TV pořad)
2002 Last Call with Carson Daly (TV pořad)
The Teen Choice Awards 2002 (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace