foto

Tamer Hassan

  • nar. 18.3.1968 (50 let)
    Londýn, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tamer Hassan je herec, který vyrostl v Londýně, v drsné čtvrti New Cross. Na ulici se naučil boxu a fotbalu. Po zranění v boxu, se obrátil k řízení nočních klubů, restaurací a je nyní hrdým majitelem, předsedou a trenérem fotbalového klubu "Greenwich Borough" a také majitelem boxerského klubu "Eltham Gym".

Svoji filmovou kariéru začal v roce 1982 v TV seriálu COMIC STRIP PRESENTS, ale za první debut se spíše považuje menší role v seriálu POLDOVÉ (1984) a hned o dva roky později si zahrál v dalším dramatickém seriálu ze zdravotního prostředí CASUALITY (1986).

Později se začal zviditelňovat už v celovečerních filmech. v roce 2004 si zahrál rovnou ve čtyřech filmech. V Britské komedii THE CALCIUM KID s Orlandem Bloomem, kde si zahrál psychotického boxera. Ve filmu HOOLIGANS, který je z prostředí násílí. Zahrál si tu postavu Freda. V drama/komedii ŠMEJDI (hrál Villu) a nakonec menší roli v thrilleru PO KRK V EXTÁZI.

Rok poté si zahrál gangstera Charlieho v thrilleru BIZNIS a akčním filmu UTRŽENÝ ZE ŘETĚZU, kde hrál po boku takových hvězd jako Jet Li, Bob Hoskins nebo Morgan Freeman. Potom se objevil ještě ve snímcích 7 VTEŘIN s Wesleym Snipesem a ve filmu BATMAN ZAČÍNÁ. Také dostal svojí první hlavní roli v dokumentárním filmu HANNIBAL:NEPŘÍTEL ŘÍMA, kde si zahrál Hannibala. Dále se objevil v Britském thrilleru VÝCHODNÍ PŘÍSLIBY (2007) a Novozélandském horroru THE FERRYMAN (2007). V roce 2009 se ukázal ve snímcích GÓÓÓL III, PACH KRVE 3 a DEAD MAN RUNNING. Také si zahrál hlavní roli ve filmu CITY RATS po boku Dannyho Dyera s kterým si zahrál i v BIZNISU.

V roce 2010 se ukázal jako postava Matthewa ve filmu M.Vaughna KICK-ASS. Dále v kriminálce JACK FALLS (hrál Bosse) a v thrilleru THE LAST SEVEN, kde si zahrál vojáka Jacka. Ukázal se také v krimifilmu BONDE BY BLOOD a ve fantasy SOUBOJ TITÁNŮ (hrál Arese). V roce 2011 má zatím na svědomí roli v akčním snímku BLOOD OUT.

Tamer se také zabývá charitativní činností. Komunitou, která má kolem stovky dětí.

Jan "SallyZen" Salač

Herecká filmografie

Filmy

2017 Trpká úroda
2016 Breakdown
2014 Robot Overlords
2013 Sons of Liberty
2012 Magic Boys
2011 Dvojitý agent
Freerunner
Hike, The
Jack Falls
Krvavá odplata
Reverend, The
2010 Bonded by Blood
Kick-Ass
Last Seven, The
Souboj Titánů
2009 City Rats
Dead Man Running
Góóól! III.
Pach krve 3
2008 Beyond the Rave
Cass
Sucker Punch
West 10 LDN (TV film)
2007 The Ferryman
Východní přísliby
2005 7 vteřin
Batman začíná
Biznis
Utržený ze řetězu
2004 Calcium Kid
Hooligans
Po krk v extázi
Šmejdi

TV seriály

2018 Podfu(c)k (TV seriál)
Job Done (S02E10)
Close Quarters (S02E09)
Diamonds Ain't Forever (S02E08)
další epizody (10)
2017 Podfu(c)k (TV seriál)
A Family Affair (S01E10)
Creepers (S01E09)
Pear Shaped (S01E08)
další epizody (10)
2016 Hra o trůny (TV seriál)
Kniha cizince (S06E04)
2015 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Ztracení chlapci (S12E23)
2014 24 hodin: Dnes neumírej (TV seriál)
1:00 p.m.-2:00 p.m. (E03)
12:00 p.m.-1:00 p.m. (E02)
Drákula (TV seriál)
Budiž světlo (E10)
Čtyři růže (E09)
2012 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Utajované informace (S09E17)
2011 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Modrá smrt (S08E16)
2010 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Zlomený šíp (S08E07)
2001 Judge John Deed (TV seriál)
1986 Casualty (TV seriál)
1984 Poldové (TV seriál)
1982 Comic Strip Presents, The (TV seriál)

Dokumentární

2012 Hooligan
2005 Hannibal: Postrach Říma (TV film)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace