foto

Roland Kickinger

  • nar. 30.3.1968 (51 let)
    Vídeň, Rakousko

Biografie

Roland Kickinger se narodil 30. března 1968 ve Vídni, v Rakousku. Měří 196 cm. Své dětství strávil ve Vídni, kde se věnuje hlavně plavání a hraní fotbalu. V patnácti letech se však definitivně rozhodne, že se chce stát kulturistou. Od té doby dělá Roland vše, aby se tak stalo. Přestože trénuje, Roland pokračuje ve studiu a absolvuje vysokou školu s titulem v hotelovém a restauračním managementu. Poté se vydává na kuturistické soutěže a získává titul "Mr. Austria".

Roland však ví, že světoznámým kulturistou se nestane v Rakousku, proto roku 1995 přichází do USA, za lepším životem a větší šancí dosáhnout svých snů. Po několika krátkých návštěvách Kalifornie a ročním pobytu na Floridě se Roland rozhodne zůstat v Americe natrvalo. Následující rok dřiny v posilovně se mu vyplácí, protože si ho všimne hlava kulturistické a fitness federace, Joe Wieder a Rolanda zve mezi profesionální kulturisty.

Roland, stejně jako jeho vzor, Arnold Schwarzenegger, zabrousil i do filmových vod. Zatím hrál hlavně seriálové role. Objevil se např. v seriálu KUTIL TIM, v DOBRÉ TREFĚ, SYNOVI PLÁŽE nebo v CLOSERU. V jeho filmové dráze stojí zatím za zmínku role ve SMRTONOSNÉ ZBRANI 4, hraní svého vzoru v televizním filmu VZESTUP ARNOLDA SCHWARZENEGGERA a role Terminátora v připravovaném snímku TERMINATOR SALVATION.

Martin "Stegr" Štěrba

Herecká filmografie

Filmy

2019 Judge Ice
2017 Groomzilla (TV film)
2011 Alone
Program, The (TV film)
Sebastian
2009 Peraanmai
Raven
Terminator Salvation
2008 Disaster Movie
Žízeň po krvi (TV film)
2007 Andre: Heart of the Giant
2005 Candy Paint
Vzestup Arnolda Schwarzeneggera (TV film)
2002 Zastřelit a být zastřelen
2001 Skippy
1999 15 Minutes
Výlet na Maui (TV film)
1998 Smrtonosná zbraň 4

TV seriály

2010 Chuck (TV seriál)
Chuck a ulička hrůzy (S04E06)
2005 Closer (TV seriál)
2004 Help, The (TV seriál)
Neslavná (TV seriál)
2003 Dva z Queensu (TV seriál)
Affidavit Justice (S06E06)
2002 Syn pláže (TV seriál)
Bad News, Mr. Johnson (S03E14)
Jailhouse Notch: Part 2 (S03E13)
Taco Lips Now: Part 1 (S03E12)
další epizody (14)
2001 Syn pláže (TV seriál)
Booger Nights (S02E15)
Area 69 (S02E14)
Grand Prix (S02E13)
další epizody (15)
2000 Syn pláže (TV seriál)
Mario Putzo's 'The Last Dong' (S01E13)
Attack of the Cocktopuss (S01E12)
A Star Is Boned (S01E11)
další epizody (13)
1999 Shasta McNasty (TV seriál)
Kutil Tim (TV seriál)
Marná lásky snaha (1. část) (S08E18)
1998 Secret Diary of Desmond Pfeiffer, The (TV seriál)
1997 Knight Rider tým (TV seriál)
1995 Caroline in the City (TV seriál)
Dobrá trefa (TV seriál)

Dokumentární

2018 Heart of Everest

Host

TV pořady

1998 Howard Stern Radio Show, The (TV pořad)
1994 Howard Stern (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace