foto

Sean Gunn

  • nar. 22.5.1974 (46 let)
    Saint Louis, Missouri, USA

Biografie

Sean se narodil a vyrůstal v St. Louis, je nejmladším ze šesti sourozenců. Jeho čtyři bratři pracují v reklamním průmyslu a sestra je advokátkou. Už v dětství se chtěl stát hercem a rád vystupoval ve školních představeních. Po střední škole se zapsal na prestižní Goodmanovu divadelní školu.

Po promoci začal působit v divadelní společnosti v Chicagu, kde se nejdříve snažil prosadit jako režisér. Když však přišly nabídky na několik reklam a filmů, rozhodl se naplno věnovat herecké kariéře a přestěhoval se do Los Angeles. Dostal několik epizodních rolí v seriálech, např. TAKOVÍ NORMÁLNÍ MIMOZEMŠŤANÉ, MOŽNÁ UŽ ZÍTRA nebo ANGEL. Pro českého diváka je nejvíce známý jako Kirk Gleason, výstřední muž mnoha povolání, v seriálu GILMOROVA DĚVČATA.

Když právě nepracuje, rád sportuje nebo chodí na zápasy svého oblíbeného basketbalového týmu Los Angeles Clippers.

Taninaca

Herecká filmografie

Filmy

2021 Guardians of the Galaxy Vol. 3
The Suicide Squad
2019 Avengers: Endgame
2018 Avengers: Infinity War
2017 Different Flowers
Strážci Galaxie Vol. 2
2016 Ordinary World
Po
The Belko Experiment
2014 Strážci Galaxie
2013 Who the F Is Buddy Applebaum
2010 Super
2008 Pants on Fire
2006 Jesus, Mary and Joey
2003 Man Who Invented the Moon, The
2001 Love, Sex & Murder
Pearl Harbor
2000 The Specials
1999 The Auteur Theory
1998 Stricken
1996 Tromeo a Julie

TV seriály

2021 What if...? (TV seriál)
2018 Robot Chicken (TV seriál)
Why Is It Wet? (S09E15)
2016 Gilmorova děvčata: Rok v životě (TV seriál)
Fall (E04)
Summer (E03)
Spring (E02)
další epizody (4)
Superstore (TV seriál)
Secret Shopper (S01E06)
2014 Sběratelé kostí (TV seriál)
Vražda mezi forenzními vědci (S10E05)
2012 Glee (TV seriál)
Makeover (S04E03)
2008 PG Porn (TV seriál)
Sparky & Mikaela (TV seriál)
October Road (TV seriál)
As Soon as You Are Able (S02E13)
The Fine Art of Surfacing (S02E12)
Hat? No Hat? (S02E10)
další epizody (5)
2007 October Road (TV seriál)
How to Kiss Hello (S02E02)
Gilmorova děvčata (TV seriál)
Šťastnou cestu (S07E22)
Dokud to neprolomíme (S07E21)
Lorelai, Lorelai (S07E20)
další epizody (9)
2006 Gilmorova děvčata (TV seriál)
Na kordy (S07E10)
Pleťte, lidičky, pleťte! (S07E09)
Manželství po francouzsku (S07E07)
další epizody (8)
2005 Gilmorova děvčata (TV seriál)
Nová a vylepšená Lorelai (S06E01)
Dům neznamená domov (S05E22)
Nepříjemné překvapení (S05E21)
další epizody (11)
2004 Gilmorova děvčata (TV seriál)
Už zase další výročí (S05E10)
Emily má rande (S05E09)
Drž se svého instinktu (S05E06)
další epizody (18)
2003 Gilmorova děvčata (TV seriál)
Velký zápas (S04E09)
Festival živých obrazů (S04E07)
Nezapomenutelný vztah (S04E06)
další epizody (16)
2002 Andy Richter Controls the Universe (TV seriál)
Gilmorova děvčata (TV seriál)
Díkůvzdání (S03E09)
A hra začíná (S03E08)
Taneční maraton (S03E07)
další epizody (17)
2001 Going to California (TV seriál)
Inside Schwartz (TV seriál)
Gilmorova děvčata (TV seriál)
Slavnostní večeře (S02E10)
Jablko nepadá daleko od stromu (S02E07)
Výlet do Harvardu (S02E04)
další epizody (12)
2000 Ano, drahoušku (TV seriál)
Brutally Normal (TV seriál)
DAG (TV seriál)
Gilmorova děvčata (TV seriál)
Odpuštění (S01E10)
Láska, válka a sníh (S01E08)
Pohřební hostina (S01E05)
další epizody (5)
Michael Richards Show, The (TV seriál)
1999 Angel (TV seriál)
1998 Možná už zítra (TV seriál)
1996 Takoví normální mimozemšťané (TV seriál)

Dokumentární

2017 Life After Flash

Hudební videoklipy

2017 Guardians of the Galaxy: Inferno (hudební videoklip)

Host

TV pořady

2004 Gilmore Girls Backstage Special (TV pořad)

Fanoušci tvůrce