Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

V 50. letech je společnost přesvědčená, že žena patří do domácnosti, a zavrhne tak sen Elizabeth Zottové být vědkyní. Ta tedy přijme práci v televizním pořadu o vaření a začne národu přehlížených hospodyněk předávat mnohem více než jen recepty. (Apple TV+)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (15)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Elizabeth chce být vědkyně ale doba jí nepřeje a aby toho neměla málo, ani život se s ní úplně nemazlí. Jenže Elizabeth je silná žena a tak se s tím vším popere po svém. V jádru silný příběh, který je ovšem zpracován celkem tuctově a až na pár momentů nedokáže nabídnout nic co bychom v lehčích obměnách neviděli jinde. Na Apple TV celkem průměrný kousek, kterému by víc slušel celovečerní formát…60% ()

Habanera 

všechny recenze uživatele

50. léta byla ve znamení pokroku a také patriarchátu. Vzdělaná a nadaná chemička má všechny předpoklady přijít na kloub tajemství abiogeneze, avšak má problém. Je totiž žena. No a pak je tu další problém. Calvin. Plachý génius, s prioritami jako má Elizabeth. Jedna náhoda svede tyto dva ke společné profesní i osobní cestě, až do chvíle, kdy nadejde čas, který všechno a všechny změní. ()

Reklama

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Nebola som presvedcena a aj som si uprostred dala pauzu, ale ked som potom dopozerala druhu polku... vlastne sa mi to pacilo a bola som spokojna. Not to be a sexist, ale vhodne skor pre zenske publikum - romanca, enpowerment, varenie, susedske vztahy, rodicovske vztahy... vlastne sa az znovu divim, ze to nakoniec bavilo mna. :) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Precizní životní drama chemičky, která v 50. letech chtěla posouvat s dobovými chemickými tabulkami, ale nebylo jí souzeno. Brie Larson se tu vyřádila a dokázala jak skvělá herečka je. Lehce autistická, ale nesmírně chytrá Elizabeth Zott, ji vyšvihla do hereckých výšin a musím říct, že po dobu osmi dílů byla radost na ní koukat. Lekce chemie jsou totiž výborným dobovým dramatem o těžkostech ženy - výzkumnice - v Americe let 50. let. Po vypravěčské stránce není co vytknout. Seriálové drama se vším všudy a další ze seriálů Apple TV+, který byste neměli vynechat. ()

Mrs.Vader 

všechny recenze uživatele

Velmi silny zacatek a silny konec nakonec zvedl me hodnoceni na 4 hvezdy, ale priznam, ze nekdy ve treti epizode sem to skoro vzdala, prostredek proste trpel vice slabymi misty v deji a absenci jedne z hlavnich postav, coz sice melo uplny smysl pro celkovy pribeh, na druhou stranu strasna skoda v neuplnem vyuziti nejzajimavejsiho hereckeho talentu. Snad se Pullmanovi dostane vice prostoru v blizke budoucnosti. A Brie Larson teda obycejne moc nemusim, ale tady ji to opravdu sedlo. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (2)

  • Když dojde v seriálu na detailní záběry rukou při přípravě jíděl, tak nejde o ruce Brie Larson (Elizabeth). Ty patří konzultantce a kuchařce Courtney McBroom, která také připravila všechna jídla ukázaná v seriálu. Jde o blízkou přítelkyni Brie Larson, která se jí zeptala, zda by neměla zájem se podílet na produkci seriálu. (Pajky3)
  • Postava Elizabeth Zott (Brie Larson) je volně založená na jiné známé chemičce, Rosalind Franklin. Elizabeth se stejně jako Rosalind musela potýkat s tím, že ji kolegové nebrali vážně, se sexismem a také s tím, že jí ukradli výzkum k DNA, za který si zloději připsali všechny zásluhy. (Pajky3)

Reklama

Reklama