foto

Mini Anden

  • nar. 7.6.1978 (39 let)
    Stockholm, Švédsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Susanna "Mini" Anden je švédska modelka, herečka, príležitostný hosť a producentka. "Mini" je prezývka, ktorú dostala, keď bola ešte malá, pretože nebola veľmi vysoká.

Modelingu sa začala venovať už ako 10 ročná. Ako jedna z popredných svetových modeliek bola neraz na obálkach časopisov Elle, Vogue, Arena, Cosmopolitan a taktiež na obálkach Victoria's Secret. Zúčastnila sa kampane pre milovníkov Calvina Kleina, Donna Karana, BCBG, Louis Vuittona, Hugo Bossa a Gucciho.

Keď spoločnosť Eidos Interactive Company hľadala novú, živú verziu Lary Croft pre nadchádzajúcu hru Tomb Raider: Legend, Mini sa uchádzala o rolu, ale úloha bola daná modelke Karima Adebibe. Bola sudcom v Miss Universe v roku 2001.

Mini Anden sa objavila v niekoľkých filmoch a dokonca aj produkovala. Mini je viac modelka ako herečka. Prvý krát sa objavila v seriály MONK (2002), ďalej hrala s Umou Thurman vo filme PRIME (2005). Objavovala sa v mnohých seriáloch ako SHARK (2006), CHUCK (2007) alebo DIRT (2007).

Od roku 2001 je vydatá taktiež za modela Tabera Shroedera. Žijú v Los Angeles spolu s tromi psami. V súčasnosti spolupracuje so špičkovými dizajnérmi, ako je Tom Ford, Donna Karan či Calvin Klein a sem tam sa mihne v nejakom filme.

Pvt. James "VojinRyan" Francis Ryan

Herecká filmografie

Filmy

2011 Mechanik zabiják
2009 G-FORCE
Návrh
2008 Kamarádova holka
Tropická bouře
2005 Další, prosím!
Prime
2004 Dannyho parťáci 2
Point&Shoot

TV seriály

2011 Chuck (TV seriál)
Chuck a nervák (S04E24)
Chuck a kočičí komando (S04E15)
2010 Solsidan (TV seriál)
Chuck (TV seriál)
Chuck a tři slova (S03E02)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Manžetový knoflíček (S08E16)
2009 Kriminálka Miami (TV seriál)
Smrtelná doložka (S08E09)
2007 Dirt (TV seriál)
Chuck (TV seriál)
Chuck a chlupáč (S01E04)
Pravidla zasnoubení (TV seriál)
2006 Fashion House (TV seriál)
My Boys (TV seriál)
Ošklivka Betty (TV seriál)
Žralok (TV seriál)
2005 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Modelové chování (S03E11)
2004 Vincentův svět (TV seriál)
2002 Můj přítel Monk (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace