Reklama

Reklama

Solsidan

(seriál)
  • angličtina The Sunny Side
Trailer 2
Švédsko, (2010–2023), 28 h 59 min (Minutáž: 21–23 min)

Kamera:

Victor Davidson

Hrají:

Felix Herngren, Mia Skäringer, Johan Rheborg, Josephine Bornebusch, Henrik Dorsin, Rebecka Englund Teper, André Wickström, Ralph Carlsson, Magnus Krepper (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(80)

Obsahy(1)

Solsidan se točí kolem ústředního páru Alexe (Felix Herngren, autor scénaře) a Anny (Mia Skäringer) a jejich sousedů Fredda (Johan Rheborg) a Micky (Josephine Bornebusch), kteří žijí v Saltsjöbaden ve Stockholmu. Anna a Alex čekají své první dítě a právě se nastěhovali do domu, kde Alex vyrůstal, Solsidan (Sluneční strana), kde bydlí jen bohatí a vlivní lidé. Snaží se, aby tam Anna zdomácněla s pomocí sousedů Freddyho (přítele z dětství) a Micky (jeho ženy), nejbohatšími obyvateli v Saltsjöbaden. Alex pracuje jako zubař, je velice poddajný a všem chce vyjít vstříc, na rozdíl od Anny, která se cítí trochu mimo. Sice se snaží zapadnout, ale se svou přímostí a pravdomluvností mnohdy naráží. Dalším sousedem je Ove Sundberg (Henrik Dorsin), známý ze školy obou mužských postav. Ove je notoricky lakomý, sociálně inkopetentní a nemá žádné zábrany. Bohužel nikdy nepochopí, jak jej vnímá okolí. Je ženatý se stejně nesympatickou Annette.
V druhé sérii seriálu už Alex a Anna mají malou Wilmu a Anna se snaží zapadnout do skupiny novopečených matek, se všemi nepsanými pravidly. Mezitím plánují svatbu.... Freddy a Micky se snaží udržet fasádu nejbohatšího a nejšťastnějšíhopáru Solsidan. Honba za štěstím, vzájemné provokace, slova, ve kterých se sami můžeme poznat a která mohou vyvolat stres, ale současně z nich vycházejí řady komických situací. Může být člověk šťastný bez večerního sluníčka na altánu? Jak může člověk uspět v životě s uřvaným dítětem zaklesnutým u nohy? Kdo měl tu nejlepší dovolenou?
Solsidan se pokouší vzít si na paškál všechny problémy a výzvy, které se objevují v životě lidském kolem třicítky. (evelyn.t)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (2)

Inferio 

všechny recenze uživatele

Solsidan je jeden z nejoblíbenějších švédských komediálních seriálů. Kvalitativně nesrovnatelné s těmi českými. Dokonalá parodie švédských elit. (Skvělé k učení švédštiny - seriál obsahuje relativně hodně moderních a slangových výrazů a jsou k dispozici švédské titulky. Celý seriál je k shlédnutí zdarma online: http://www.tv4play.se/program/solsidan) ()

Galerie (95)

Reklama

Reklama