foto

Bridget Regan

  • nar. 3.2.1982 (37 let)
    San Diego County, California, USA

Biografie

Americká herečka Bridget Regan se narodila 3.1.1982 v Carlsbadu (okres San Diego, Kalifornie) do rodiny pojišťovacího agenta Jima, učitelky Cathy a jejich první dcery Erin. Její zájem o herectví se objevil asi ve věku pěti let, přibližně v době, kdy přesně rok odmítala nosit jinou obuv než své bílé kovbojské boty.

S pomocí milujících rodičů se přidala k místnímu divadlu a už v šesti letech si zahrála svou první veřejnou roli v představení „The Wizard of Oz“ v divadle La Paloma v Encinitas. Před dovršením desíti let se také pětkrát objevila v dalším muzikálovém představení: "Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat". Rozhodnutí přejít z tohoto muzikálového do divadelního prostředí padlo až po pozdější zkušenosti. Jako studentka San Dieguito High School Academy absolvovala několik hereckých stáží pořádaných uznávaným divadelním spolkem La Jolla Playhouse. Až tyto náročné prázdninové pobyty jí utvrdily v názoru, že se stane profesionální herečkou.

Po vystudování herectví na Univerzitě Severní Karoliny se přestěhovala do New Yorku, kde vystřídala různá zaměstnání (chůva, číšnice) a navštívila bezpočet pohovorů, kde ovšem pro svou výšku 175cm nedostávala role křehkých žen, typické pro herečky jejího věku a vzezření. Nakonec se však dočkala menších rolí v několika seriálech (například ZÁKON A POŘÁDEK: ZLOČINNÉ ÚMYSLY, SIX DIGREES, THE BLACK DONNELLYS) a filmech (BLINDERS, THE BABYSITTERS, SEX AND THE CITY). V této době také strávila půl roku hraním představení "Is He Dead?" na Broadwayi.

Zlom v její kariéře přišel až při druhém pohovoru na roli zpovědnice Kahlan Amnell v seriálu LEGEND OF THE SEEKER. Tuto roli dostala zároveň s týdnem času na sbalení svých věcí a sbírky bot pro cestu na Nový Zéland, kde se seriál natáčel a kde kromě natáčení mohla provozovat i svoje záliby - jízdu na koni a surfování. Teprve jako představitelka Kahlan se dostala do širšího diváckého povědomí a svou roli si podle svých slov kvůli jejímu silnému, ale zároveň citlivému charakteru, a kvůli epičnosti celého seriálu, zamilovala.

V současné době se účastní natáčení filmu THE BEST AND THE BRIGHTEST, kde hraje jednu z vedlejších rolí, ale další role na sebe určitě nenechají dlouho čekat.

Elegnor

Herecká filmografie

Filmy

2017 Christmas Getaway (TV film)
Devil's Gate
2015 Cesta do vyšší společnosti (TV film)
The Magic Stocking (TV film)
2014 John Wick
2013 Murder in Manhattan (TV film)
2012 Frontier, The (TV film)
2011 Úkryt (TV film)
2010 The Best and the Brightest
2008 Sex ve městě
2007 Holky na hlídání
Supreme Courtships (TV film)
2006 Blinders
Wedding Album, The (TV film)

TV seriály

2019 MacGyver (TV seriál)
Fence + Suitcase + Americium-241 (S03E12)
Panenka Jane (TV seriál)
Chapter Eighty-Two (S05E01)
2018 Panenka Jane (TV seriál)
Chapter Eighty-One (S04E17)
Chapter Eighty (S04E16)
Chapter Seventy-Seven (S04E13)
Poslední loď (TV seriál)
Commitment (S05E10)
Courage (S05E09)
Honor (S05E08)
další epizody (10)
2017 Panenka Jane (TV seriál)
Chapter Sixty-Five (S04E01)
Chapter Sixty (S03E16)
Poslední loď (TV seriál)
Konec hry (S04E10)
Najít, oklamat, zničit (S04E09)
Temný plán (S04E08)
další epizody (10)
2016 Agent Carter (TV seriál)
A Little Song and Dance (S02E09)
Monsters (S02E07)
Life of the Party (S02E06)
další epizody (4)
Panenka Jane (TV seriál)
Chapter Forty-Seven (S03E03)
Chapter Forty-Five (S03E01)
Chapter Thirty-Three (S02E11)
Poslední loď (TV seriál)
Neohlížej se (S03E13)
Odpor (S03E12)
Odkaz (S03E11)
další epizody (13)
Chirurgové (TV seriál)
Místnost, kde se to děje (S13E08)
2015 Panenka Jane (TV seriál) - herec, a.z.
Chapter Twenty-Four (S02E02)
Chapter Twenty-Three (S02E01)
Chapter Twenty-Two (S01E22) - a.z.
další epizody (8)
Dobrá manželka (TV seriál)
Trestní řízení (S07E01)
2014 Panenka Jane (TV seriál)
Chapter Eight (S01E08)
Chapter Five (S01E05)
Chapter Four (S01E04)
další epizody (6)
Ve službách FBI (TV seriál)
Čas navíc (S06E01)
Diamantová výměna (S05E13)
Shrábnutí akcií (S05E12)
další epizody (5)
2013 Ve službách FBI (TV seriál)
Žádný dobrý skutek (S05E09)
Digging Deeper (S05E08)
Quantico Closure (S05E07)
další epizody (5)
Zákon gangu (TV seriál)
Straw (S06E01)
2012 Kráska a zvíře (TV seriál)
Prozíravost (TV seriál)
Světlo (S01E10)
Stín (S01E09)
2011 Lovci zločinců (TV seriál)
Kvarteto (S01E10)
NCIS: Los Angeles (TV seriál)
Únos (S03E02)
2010 Tajemství Pravdy (TV seriál)
Tears (S02E22)
Unbroken (S02E21)
Eternity (S02E20)
další epizody (16)
2009 Tajemství Pravdy (TV seriál)
Fury (S02E06)
Wizard (S02E05)
Touched (S02E04)
další epizody (21)
2008 New Amsterdam (TV seriál)
Keep the Change (E05)
Tajemství Pravdy (TV seriál)
Identity (S01E07)
Elixer (S01E06)
Listener (S01E05)
další epizody (7)
2007 The Black Donnellys (TV seriál)
Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
Tlumič (S06E18)
2006 Love Monkey - Hoch se zlatým uchem (TV seriál)
Six Degrees (TV seriál)
Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
Maškaráda (S06E06)

Dokumentární

1988 American Experience (TV seriál)

Host

TV pořady

2015 2015 MTV Movie Awards (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
1988 Live with Regis and Kathie Lee (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(82)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace