foto

Bridget Regan

  • nar. 3.2.1982 (36 let)
    San Diego County, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Americká herečka Bridget Regan se narodila 3.1.1982 v Carlsbadu (okres San Diego, Kalifornie) do rodiny pojišťovacího agenta Jima, učitelky Cathy a jejich první dcery Erin. Její zájem o herectví se objevil asi ve věku pěti let, přibližně v době, kdy přesně rok odmítala nosit jinou obuv než své bílé kovbojské boty.

S pomocí milujících rodičů se přidala k místnímu divadlu a už v šesti letech si zahrála svou první veřejnou roli v představení „The Wizard of Oz“ v divadle La Paloma v Encinitas. Před dovršením desíti let se také pětkrát objevila v dalším muzikálovém představení: "Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat". Rozhodnutí přejít z tohoto muzikálového do divadelního prostředí padlo až po pozdější zkušenosti. Jako studentka San Dieguito High School Academy absolvovala několik hereckých stáží pořádaných uznávaným divadelním spolkem La Jolla Playhouse. Až tyto náročné prázdninové pobyty jí utvrdily v názoru, že se stane profesionální herečkou.

Po vystudování herectví na Univerzitě Severní Karoliny se přestěhovala do New Yorku, kde vystřídala různá zaměstnání (chůva, číšnice) a navštívila bezpočet pohovorů, kde ovšem pro svou výšku 175cm nedostávala role křehkých žen, typické pro herečky jejího věku a vzezření. Nakonec se však dočkala menších rolí v několika seriálech (například ZÁKON A POŘÁDEK: ZLOČINNÉ ÚMYSLY, SIX DIGREES, THE BLACK DONNELLYS) a filmech (BLINDERS, THE BABYSITTERS, SEX AND THE CITY). V této době také strávila půl roku hraním představení "Is He Dead?" na Broadwayi.

Zlom v její kariéře přišel až při druhém pohovoru na roli zpovědnice Kahlan Amnell v seriálu LEGEND OF THE SEEKER. Tuto roli dostala zároveň s týdnem času na sbalení svých věcí a sbírky bot pro cestu na Nový Zéland, kde se seriál natáčel a kde kromě natáčení mohla provozovat i svoje záliby - jízdu na koni a surfování. Teprve jako představitelka Kahlan se dostala do širšího diváckého povědomí a svou roli si podle svých slov kvůli jejímu silnému, ale zároveň citlivému charakteru, a kvůli epičnosti celého seriálu, zamilovala.

V současné době se účastní natáčení filmu THE BEST AND THE BRIGHTEST, kde hraje jednu z vedlejších rolí, ale další role na sebe určitě nenechají dlouho čekat.

Elegnor

Herecká filmografie

Filmy

2017 Christmas Getaway (TV film)
Devil's Gate
2015 Cesta do vyšší společnosti (TV film)
The Magic Stocking (TV film)
2014 John Wick
2013 Murder in Manhattan (TV film)
2012 Frontier, The (TV film)
2011 Úkryt (TV film)
2010 The Best and the Brightest
2008 Sex ve městě
2007 Holky na hlídání
Supreme Courtships (TV film)
2006 Blinders
Wedding Album, The (TV film)

TV seriály

2017 Jane the Virgin (TV seriál)
Chapter Sixty-Five (S04E01)
Chapter Sixty (S03E16)
Poslední loď (TV seriál)
Endgame (S04E10)
Detect, Deceive, Destroy (S04E09)
Lazaretto (S04E08)
další epizody (10)
2016 Agent Carter (TV seriál)
A Little Song and Dance (S02E09)
Monsters (S02E07)
Life of the Party (S02E06)
další epizody (4)
Jane the Virgin (TV seriál)
Chapter Forty-Seven (S03E03)
Chapter Forty-Five (S03E01)
Chapter Thirty-Three (S02E11)
Poslední loď (TV seriál)
Don't Look Back (S03E13)
Resistance (S03E12)
Legacy (S03E11)
další epizody (13)
2015 Jane the Virgin (TV seriál) - herec, a.z.
Chapter Twenty-Four (S02E02)
Chapter Twenty-Three (S02E01)
Chapter Twenty-Two (S01E22) - a.z.
další epizody (8)
Dobrá manželka (TV seriál)
Bond (S07E01)
2014 Jane the Virgin (TV seriál)
Chapter Eight (S01E08)
Chapter Five (S01E05)
Chapter Four (S01E04)
další epizody (6)
Ve službách FBI (TV seriál)
Čas navíc (S06E01)
2013 Zákon gangu (TV seriál)
Straw (S06E01)
2012 Kráska a zvíře (TV seriál)
Prozíravost (TV seriál)
Světlo (S01E10)
Stín (S01E09)
2011 Lovci zločinců (TV seriál)
Kvarteto (S01E10)
NCIS: Los Angeles (TV seriál)
Únos (S03E02)
2008 New Amsterdam (TV seriál)
Tajemství Pravdy (TV seriál)
2007 The Black Donnellys (TV seriál)
Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
Tlumič (S06E18)
2006 Love Monkey - Hoch se zlatým uchem (TV seriál)
Six Degrees (TV seriál)
Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
Maškaráda (S06E06)

Dokumentární

1988 American Experience (TV seriál)

TV pořady

2015 2015 MTV Movie Awards (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
1988 Live with Regis and Kathie Lee (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace