Reklama

Reklama

Poslední loď

(seriál)
  • USA The Last Ship (více)
Trailer 12
USA, (2014–2018), 38 h 35 min (Minutáž: 40–45 min)

Předloha:

William Brinkley (kniha)

Hrají:

Eric Dane, Adam Baldwin, Charles Parnell, Travis Van Winkle, Marissa Neitling, Christina Elmore, Jocko Sims, Kevin Michael Martin, Bren Foster (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(56)

Posádka torpédoborce Nathan James vedená komandérem Chandlerem se vydává na šestiměsíční misi do Arktidy, kde má testovat výkonnost stroje. Přidávají se k nim dva virologové, Dr. Rachel Scottová a Dr. Quincy Tophet, kteří se údajně do Arktidy vydávají studovat místní ptactvo. Když je mise posádky takřka u konce, zaútočí na posádku ruské vrtulníky. Útok se podaří odrazit a poté Scottová Chandlerovi přizná, že před třemi měsíci vypukla světová epidemie neznámého viru, které se doposud podařilo zabít 80 % lidské populace na Zemi. Virus se šíří stále rychleji, protože ho někdo na Zemi zmutoval a doposud se proti viru nepodařilo vyvinout ochrannou vakcínu, protože nikdo neměl k dispozici vzorky původního viru. Ty však má k dispozici Scottová ze své lékařské mise v Egyptě. Chandlerovi nezbývá nic jiného, než o situaci informovat posádku. Řada mužů a žen ztratila doma své rodiny. Chandlerův zástupce, komandér Slattery, navrhuje, aby vybraným členům posádky bylo umožněno vystoupit v ochranných oblecích na pevninu a rozloučit se s rodinami. Chandler to považuje za sebevraždu a rozhodne se pokračovat dál v plavbě. Nařídí plout do námořnické základny v Guantánamu, kde hodlá doplnit zásoby potravin a paliva. (TV Prima)

(více)

Videa (79)

Trailer 12

Recenze (119)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po pilotu nic co by mě nutilo sledovat dál.Relativně solidně udělaná,ovšem příběhově naprosto standardní a obyčejné béčko,které nejspíš nenabídne nic revolučního.Katastrofické - pandemické spektákly mám rád,ale tohle už tu bylo tolikrát...50%...po druhém díle je to mnohem veselejší.Hvězda nahoru a šance do budoucna. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Velice mě to chytlo, podobné věci mám rád. Trochu jsem se bál toho armádního prostředí , ale bylo to v pohodě a hlavně pro děj v podstatě zásadní. Na to že virus zabil víc jak 4 miliardy lidí, tak tam těch lidí stále všude bylo až moc. V tohle seriálu udělali Američané téměř ze všech států nepřátelé, viz Čína, Rusko, Řecko, Anglie, téměř celá Jižní Amerika, ale na domácí půdě to hodně vřelo. Dějově to bylo velice povedené, některé díly určitě mohli rozvinout do více částí. Nejslabší byla 4.série a hladomor a šílení vědec a tuba semen co spasí lidstvo, to už bylo trochu moc přitažené za vlasy. A než by dokázali něco vypěstovat a masivně to rozšířit do celého světa, tak by umřeli hlady. Poněkud mě zaráželo jak vůbec nepoužívají helmy když jsou na břehu. ()

Reklama

vozralec 

všechny recenze uživatele

Hodnocení první série: Vojáci a vojandy. Pardon, vlastně námořníci. Hodně slušná filmařská práce od režiséra T3. Nebýt pánbíčkářství a občas kreténského chování, byla by hvězda navíc. Posádku má pod palcem kapitán "držka Wolffův revír" Tom Chandler. Jeho hlavním poskokem je Baldwiňák Mike Slattery. Samozřejmě zde nechybí asijské a afroamerické zastoupení. Kupodivu pání dochtor Rachel Scott je docela snesitelná. Za největšího pohodáře a srandistu platí umaštěnec Tex. Závěr mile překvapil (zabrání lodi ovšem nemile). Hodnocení druhé série: Hodně akce a poměrně málo nudy. Šlo jim to pěkně od ruky, někdy až moc. Některé momenty za čtyři hvězdy. Celkově hodně dobré. Hodnocení třetí série: Nathan James se musí vyrovnat s minovým polem, Číňanem i Japončíkem, který se pak přidá na jeho stranu. Doma se vláda rozpadá a je potřeba proti tomu zasáhnout. Prezident je vystřídán jiným, kterého posléze ovládá výborně zahraná blond bitch. Pan RoboCop pak režíruje našlapanou finální epizodu. Hodnocení čtvrté série: Kapitán Čendler je v civilu téměř k nepoznání. Vědátorského staříka hraje RoboCop. Pro semena asi trezor nemají. Dobrá akce. Hodnocení páté série: Proběhne malý Pearl Harbor. Následuje odveta proti jihoamerickému Tavovi. Pár zbytečností. Admirál Chandler je prostě pojem. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední loď jsem si pouštěl jako sci-fi z apokalyptické budoucnosti. V první sérii jsem to také získal, jenže ironií je, že právě první série jsem jakžtakž přežíval. Štvala mě Rhona Mitra, štval mě ten až moc televizní feeling a triky. Jenže pak přišla třetí série, změna pravidel, žánru, postav a já byl spokojený. Najednou se z Poslední lodi stal válečný seriál, kterému jsem ledacos rád odpustil. Škoda hlavních rolí, protože ty byly nejslabší, naopak vedlejší seriál táhly až do závěru. Musel jsem si zvyknout, není to áčkový seriál pro každého, ale nakonec jsem si našel cestu a jsem moc rád, že jsem cestu na Nathanu James podstoupil. Admirále Chandlere, Sasho, Mikeu, Danny a Wolfe.. Děkuji, že jsem s Vámi mohl plavit! ()

mateas.matt 

všechny recenze uživatele

Mirne mi to pripomina Last Resort, coz docela vitam. Mam rad katastrofalni podivanou, kde jen hrstka zachrani vsechny ostatni. Krom toho pekna podivana na USS Nathan James, torpedoborec s provizorni CDC laboratori a miliardama mrtvol na pevnine. Rozlozene narody a samostatne pusobici autority, takrka samozvane. A ano, nesmim zapomenout na Rusnakova, stareho a sesleho rusaka s primesi zaskodnika. 1. serie 80% ()

Galerie (827)

Zajímavosti (10)

  • Americké námorníctvo povolilo natáčať na palube torpédoborcov USS Halsey, USS Deway a taktiež na vyradenej USS Iowa. Lode boli niekoľko dní na otvorenom mori, aby sa mohli natočiť 360-stupňové zábery lodí bez prístavu v pozadí. Väčšina námorníkov na týchto záberoch sú skutoční námorníci, ktorí vykonávali svoju službu na uvedených torpédoborcoch. (Armageddon)
  • USS Nathan James je torpédoborec triedy Arleigh Burke, konkrétne verzii Flight IIA. Konštrukčne najvýraznejší prvok od Flight I a Flight II je prítomnosť hangáru pre helikoptéry. (Echelon1)
  • V epizóde si strihol cameo Ray Mabus, ktorý bol v čase natáčania skutočným americkým ministrom námorníctva. Hrá ministra námorníctva, ktorý sa prihovára posádke U.S.S. Nathan James z nahrávky získanej z Bieleho domu. V epizóde teda hral sám seba. (koba)

Reklama

Reklama